Restaurant Domenica op de Noordermarkt getest

Hier zou ik iedere avond wel een pasta’tje aan de bar kunnen eten.

Restaurant Domenica stond al een tijdje op mijn lijstje vanaf het moment dat ik hoorde dat ze zouden opengaan. Op de plek waar voorheen restaurant Bordewijk zat zou een nieuw restaurant komen van de chefkok en maître van Toscanini. Dat beloofde uiteraard veel goeds. In december ging Domenica open op de Noordermarkt. In eerste instantie hoorde ik alleen maar positieve geluiden, dus ik was blij dat ik eindelijk de tijd had om een avond te spenderen bij dit nieuwe restaurant in de Jordaan.

Direct reserveren bij Domenica

Restaurant Domenica in de Jordaan

Afgelopen vrijdag stonden we op de stoep van Domenica. De gevel bestaat uit één en al glas en ik kan je vertellen dat als je zo’n volle zaak vrolijk etende mensen ziet zitten, je wel naar binnen wilt. Opvallend aan restaurant Domenica was dat om 21.00 uur en een tafel reserveren geen enkel probleem was. Zelfs om 22.00 uur waren we nog welkom. Heerlijk zo’n plek waar je gewoon nog tot (voor Nederlanders) laat gewoon welkom bent. Laat dit een nieuwe trend zijn in de horeca.

We worden enthousiast ontvangen door één van de dames uit de bediening: ‘we hebben voor jullie een plekje aan de bar is dat goed?’ Vaak is plaats moeten nemen aan de bar in Amsterdam een inferieure spot, voor als je toch perse wilt blijven eten terwijl ze al gezegd hebben dat er geen plek is. Of het is je beginstation waar je plaatsneemt in de hoop uiteindelijk te mogen verkassen naar een betere locatie, namelijk aan één van de ‘gewone’ tafels. Maar bij Domenica is het anders. Daar is de bar de tofste spot. De brede bar (ik ben niet goed in afmetingen schatten dus pin me er niet op vast, maar de bar zou zomaar 1.20 meter breed kunnen zijn) is het plekje waar je de actie van de avond live mee kunt maken, waar het bedienend personeel je glas non stop kan bijvullen en waar je met z’n tweetjes intiem kunt zitten terwijl je ook nog een leuk uitzicht hebt. Ik ben blij met mijn barpositie.

Wanneer we aan de bar plaats hebben genomen worden we hartelijk begroet door één van de eigenaren. ‘Eigenlijk was ik vandaag vrij,’ vertelt hij ons. ‘Maar we hebben een zieke, dus hier sta ik dan. En ik vind het nog leuk ook.’ De rest van de avond blijft hij ons voorzien van gezellige praatjes, goed gevulde wijnglazen en bordjes met lekkers.

Restaurant Domenica Amsterdam Jordaan
Haring

We beginnen met de gemarineerde haring met crème fraîche en oude jenever en de gefrituurde courgettebloem met knoflook. De friszure haring met de knapperige ui eet bijzonder goed weg. De courgettebloem heeft een mooi droog krokant korstje en heerlijke smeuïge vulling. En het is ook nog eens een plaatje om te zien. Een goed begin van deze maaltijd.

Domenica restaurant Amsterdam
Gefrituurde courgettebloem
Domenica Amsterdam restaurant Italiaans nieuw
Zeeduivellever met inktvis, radicchio in saor en topinambour

Voor de tweede gang hebben we gekozen voor de lever van de zeeduivel en huisgemaakte porchetta. Dit is de eerste keer dat ik zeeduivellever eet en dit zal zeker niet de laatste keer zijn. En wow wat is de inktvis mooi zacht. Verder wat frisheid en textuur van het groen en een zuurtje erbij. Topgerecht.

De porchetta is flinterdun gesneden en wordt koud geserveerd. Een heerlijke combinatie met de canenellinibonen en de knapperige bleekselderij en radiccio. Ook in dit gerecht zit een fijn zuurtje. Echt een gerecht om van te houden.

Restaurant Domenica Amsterdam
Domenica restaurant Amsterdam nieuw
Malfatti met een hertenragu

We sluiten af met een pasta en een soort van pasta. De malfatti, dat letterlijk slecht gemaakt betekent, doet haar naam totaal geen eer aan, want jemig wat is dit een goed gelukt gerecht. De deegbal van ricotta en cimi di rapa is zo geweldig van smaak, is stevig en zacht tegelijk en smaakt waanzinnig met de ragu van hert.

Naast mij wordt er vrolijk gelepeld van een linguine verrigni met seppia, ricotta salata en amandel. Halverwege wisselen we de bordjes en ook de pasta met inktvis is niet te versmaden.

Restaurant Domenica Amsterdam pasta
Linguine Verrigni, seppia, ricotta salata en amandel

Wat een heerlijke plek en een grandioze gerechten. Stuk voor stuk goed uitgevoerd en mooi op smaak.

Daarnaast vond ik de bediening ook bijzonder vriendelijk. Voordat we naar Domenica gingen checkte ik nog even wat recensies over dit nieuwe restaurant en daar las ik wat kritiek op de bediening en dat er hier en daar nog wat opstartproblemen waren. Van de onprettige bediening heb ik weinig gemerkt en het enige dat wat onhandig ging was het afrekenen omdat alle bonnetjes even extra gecheckt werden, maar verder als ik een verbeterpunt kan opnoemen zou dat zijn dat het licht iets zachter en warmer zou mogen. Maar voor de rest gaat deze nieuwe zaak op de Noordermarkt op mijn lijstje van vaker bezoeken. Een top tent om lekker wat te eten en te drinken aan de bar en te zien waar de avond eindigt. Mijn voorspelling: vooralsnog heel lang aan de bar en daarna waggelend van de alcohol en het vele eten naar huis.

Reserveren bij Domenica

Wil je zeker zijn van een plekje bij dit nieuwe Italiaanse restaurant? Reserveren is wel zo handig.

Restaurant Domenica
Noordermarkt 7
Amsterdam Centrum | Jordaan
Lunch | drinks | diner |terras

Openingstijden van de keuken:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 uur tot 22.30 uur
Zondag van 13.00 uur tot 15.30 uur

[mapsmarker marker=”104″]

Tags: restaurant op de Noordermarkt | nieuw restaurant in de Jordaan | oud-chef Toscanini opent restaurant Domenica | laat uit eten | Italiaans met een twist | nieuw restaurant

Translate»
Lees vorig bericht:
Factory Girl Amsterdam ontbijt lunch
Factory Girl, succesvol concept uit Berlijn nu in Amsterdam

Factory Girl, een cool all day concept uit Berlijn, is nu open. Lees verder

Sluiten