Knappe veggiegerechten bij restaurant MOER

Restaurant MOER maakt het je wel heel erg makkelijk om aan je dagelijkse hoeveelheid groen te komen. Het nieuwe restaurant aan de Amstelveenseweg geeft namelijk the lead aan groenten en laat vlees en vis de bijrollen vervullen.

Restaurant MOER Amsterdam groenten

MOER uitgebreid of juist snel uit eten

Voor 40 euro de neus verschijnen er om de beurt vier borden met fotogenieke gerechten op tafel. Op sommige borden liggen alleen veggies, terwijl er op andere borden een combi van vis en groen ligt of vlees en groenten het porselein delen. Stevige trek? Je kunt ook voor vijf gangen (€ 50,=) of zes gangen gaan (€ 60,=). Wil je juist even een snelle hap? Ook á la carte is mogelijk. Het menu van Restaurant MOER is net zo flexibel als hun flexitarische gasten.

Biologisch groentenfestijn

Ik ben helemaal pro de nieuwe ontwikkeling dat het in de horeca steeds iets makkelijker wordt gemaakt om te kiezen voor wat bewustere producten of dat er wat meer groen in de gerechten gefietst wordt zonder dat er ingeboet wordt aan smaak of beleving. Restaurant MOER is een voorbeeld van deze nieuwe shift. Chefs Dirk Mooren en Cas van de Pol gebruiken biologisch en lokale producten voor hun Instagramwaardige dishes. Extra leuk: Sommige van de kruiden komen zelfs uit eigen tuin.

Het menu wisselt regelmatig, maar een kleine impressie van wat je zou kunnen verwachten bij Moer. Zie hieronder onder andere gebrande zalm met zalmeitjes, prei op verschillende manieren bereid (poeder, gebrand, rauw en crème), langoustine met gepekelde zeewier en nog veel meer lekkers.

Restaurant MOER Amsterdam gezond uit eten MOER restaurant uit eten Amsterdam MOER restaurant uit eten Amsterdam MOER restaurant uit eten Amsterdam gezond lekker MOER restaurant Amsterdam groenten

Restaurant in oud Michelingarage

Wist je trouwens dat op de plek waar dit nieuwe restaurant aan het einde van de Overtoom zit vroeger een Michelingarage zat? Door het restaurant heen vind je dan ook grappige verwijzingen naar de oude functie van het pand. En dat is dus ook waarom het restaurant MOER heet.

Restaurant MOER Amsterdam west Overtoom

Yes de Amstelveenseweg heeft er weer een fijn restaurant bij waar je heerlijk en bewust kunt eten. Door de open keuken kun je een beetje meespieken met wat de chefs en koks voor je aan het bereiden zijn en het attente en vlotte personeel vertelt je graag wat meer over hun concept, de gerechten of de fijne wijnen.

Reserveren bij Restaurant Moer

Reserveren bij een ander restaurant in Amsterdam

Restaurant MOER
Amstelveenseweg 7
Amsterdam West | Oud-West
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | diner

Openingstijden:
Ontbijt: Dagelijks 7.00 uur tot 10.30 uur (het restaurant is onderdeel van het Conscious Hotel Vondelpark)
Lunch: Dagelijks 12.00 uur tot 15.00 uur
Diner: Dagelijks 18.00 uur tot 22.00 uur
De bar is op vrijdag en zaterdag geopend tot 2.00 uur

[mapsmarker marker=”280″]

Translate»
Lees vorig bericht:
BAR FISK Amsterdam
BAR FISK nieuwe bar in de Pijp

BAR FISK, ja ja dat is de naam van de nieuwe bar en restaurant waarop de Amsterdamse Pijp Lees verder

Sluiten