Wat krijg je als je de kookkunsten van sterrenchef Tim van de Molen (Coulisse) combineert met het rauwe van Amsterdam Noord?
Een verslavend mooie horecazaak met de naam Nikotin! Samen met het team achter Nachbar heeft chef Van de Molen deze nieuwe zaak geopend op het Hamerkwartier. Deze spot vlak aan het IJ is inmiddels met zaken zoals Restaurant Europa, EuroPizza, Beef Chief Amsterdam Noord, Chateau Amsterdam, Sichuan Territory, Barracuda, Kwie Kwie, Hotel de Goudfazant, Coba en FC Hyena een heus culinair epicentrum geworden.
En nu is daar dus Nikotin bij gekomen. Een nieuwe zaak met een chille en rauwe vibe, maar dan wel eentje waar je giga goed kunt eten. Wie weleens destijds bij Coulisse heeft gegeten waar Tim mede-eigenaar en chef was, weet dat chef Van de Molen zijn inspiratie deels haalt uit de Nordic keuken. Dit heeft mede te maken met zijn ervaring bij het wereldberoemde restaurant Noma in Kopenhagen. En bij Nikotin kun je dus eten van zijn culinaire creaties, maar dan in een laid back setting en waar dineren langzaam overgaat in opgaan in het nachtleven.
Ik zag trouwens een gegratineerde oester met misoboter en kimchi op hun Insta voorbij komen waar mijn naam op staat. Mijn reservering staat in ieder geval al!
Restobar Nikotin
Gedempt Hamerkanaal 75A
Amsterdam Noord
Diner
Openingstijden Restobar Nikotin:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag en donderdag vanaf 17.30 uur
Vrijdag en zaterdag vanaf 17.00 uur
Zondag gesloten
Ook interessant:
- De beste restaurants van de Toscaanse kust (regio Versilia), waaronder (Marina di) Pietrasanta en Lido di Camaiore
- Tamariya, eerste Japanse donutshop opent in Amsterdam
- Pop-up Smaak Ramen opent eindelijk een eigen ramenrestaurant
- Restobar Nikotin nieuwe zaak van oud-chef sterrenzaak Coulisse
- De beste restaurants van Medellin en waar te overnachten in deze Colombiaanse stad