Rosie’s nieuwe verrassende food spot op de Rozengracht

Rosie’s op de Rozengracht is er eentje om op je to do lijstje te zetten. Dit nieuwe restaurant in Amsterdam Centrum staat in ieder geval op mijn heel-erg-snel-uit-te-checken-lijstje.

Rosie’s een spot zonder poespas

Casual dining is wat je bij restaurant Rosie’s doet. Je schuift hier dus aan voor een maaltje zonder opsmuk. Mooie en kwalitatief goede producten ondergaan een simpele bereiding zodat ze zoveel mogelijk in hun puurheid kunnen stralen op je bord. Van woensdag tot en met zondag kun je hier terecht voor knappe gerechten en een glaasje wijn.

Het verhaal achter Rosie’s

Achter dit nieuwe restaurant zitten de Britse Tom Barrett en de Javaans-Surinaamse Rachel Ann Moestadja. Beiden hebben overigens behoorlijk wat uren doorgebracht in de keuken van sterrenrestaurant Bridges. En wie weleens bij dit restaurant heeft gegeten weet dat ze hier wel wat moois op tafel weten te toveren.

Ik at laatst bij Bridges en het was echt een te gekke avond.

Eten om van te smullen

Ok nu je weet wat de ervaring en afkomst is van de eigenaren van Rosie’s kun je je wel voorstellen wat voor waanzinnige combinaties en gerechten dat betekent. Hmmm ik ben al aan het wegdromen bij hun menukaart. Een kleine greep uit hun gerechten:

Knoflookworst van Lindenhoff, bloedworst met een rabarber piccalilly chutney, witte asperges met cidersaus, fregola met meiknol, groene asperge, bospeen en Parmezaan, kippenlevers op toast en nog meer van dat lekkers. En om het feest compleet te maken kun je je eetfestijn aftoppen met kaas van Kef. Best een fijne afsluiter niet?

Wist je trouwens dat Fromagerie Kef nu ook een kaasproeflokaal compleet met terras heeft geopend in Amsterdam Noord. Zeker een bezoekje waard!

Deze nieuwe Latin foodspot opent binnenkort ook op de Rozengracht

Rosie’s
Rozengracht 214a h
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | drinks | diner

Openingstijden Rosie’s:
Woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 0.00 uur

Op de site van dit nieuwe restaurant staat echter dat er tijdelijk geen lunch geserveerd wordt. Het diner is van 18.00 uur tot 22.00 uur.

Foto credits: Rosie’s

[mapsmarker marker=”359″]

Translate»
Lees vorig bericht:
PEEJAYS doughnuts Amsterdam
PEEJAYS doughnuts de plek om verse doughnuts te scoren (PERMANENT GESLOTEN)

PEEJAYS doughnuts is de nieuwe spot waar je jouw doughnuts cravings kunt stillen. Lees verder

Sluiten