Salsa Shop hot hot tacospot op de Kinkerstraat

Ben jij al hooked aan de taco’s van Salsa Shop? Nou deze Mexican foodlover wel. Bij deze Mexicaanse foodspot kun je namelijk eigen taco, burrito, burritobowl en/of salade bouwen. En ideaal voor peeps die net zoals ik niet kunnen kiezen, ze hebben zowel flour als maïstortilla’s. Dat is trouwens het enige dat ze niet zelf maken, want al het vlees en de salsa’s zijn helemaal homemade. Iedere ochtend krijgen ze kratten vol met verse spullen geleverd en daarvan maken ze al hun fresh Mexican food. Ik heb me laten vertellen dat er iedere dag 30 kilo verse tomaten er doorheen gejaagd worden. Wowzers!

Je kunt je dus wel voorstellen dat ik best excited ben dat er een Salsa Shop bij mij om de hoek is geopend. De Mexicaanse taco maker is namelijk neergestreken op de Kinkerstraat in Oud-West.

Hmmm een fijne plek voor een quick taco pitstop, anti-kater burritos sessie of take away zodat je lekker thuis Mexicaans kan happen. Yum!

salsa-shop-amsterdam-mexicaans-taco-west

Op mijn tray liggen de gegrilde kip in hun geheime marinade met een chilly peach habanero salsa en de carnitas (braised and shredded pork) met de zingy salsa verde. Natuurlijk beiden getopt met yummy stuff zoals kaas, maïs etc. De smaak van de kip is insane, so good. De salsa geeft het een fijne kick. Maar ook de carnitas taco is to die for. Het vlees is niet normaal zacht en geeft je een warm fuzzy feeling. Beiden toppers!

Salsa Shop Mexicaans Amsterdam eten

 

Ik was er heilig van overtuigd dat achter Salsa Shop één of ander Amerikaan zat, maar niets is minder waar. Achter dit Mexicaanse taco concept zitten vier mannen uit Haarlem die in New York insanely good taco’s hapten en dachten dit moeten we ook in Amsterdam hebben. Samen met een Mexicaanse dame gingen ze koken, proeven en testen met als resultaat kick ass recepten die het al tijden muy bueno doen.

Brouwerij Troost Mexicaans bier

Om je taco’s weg te spoelen staat de nieuwe Cerveza Extraordinaria van Brouwerij Troost in de koeling. Een fris biertje op basis van maïs en met een klein zuurtje van citroen. Lijkt me een perfecte combo met je Mexican snack!

Salsa Shop
Kinkerstraat 154h
Amsterdam West | Oud-West
Take-out | ontbijt | lunch | brunch | diner

Bekijk de website

[mapsmarker marker=”259″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Moer Amsterdam
Nieuw restaurant in oud Michelin garage op de Overtoom

Ik heb iets met garages, ze hebben iets ruigs, ongepolijst en cools. I love it. En tja ik heb ook...

Sluiten