Comfort food

The Fat Pie brengt een Amerikaanse vibe naar De Clercqstraat

 

Ben je al die hippe horecazaken zat? Mijd je tegenwoordig al die gelikte interieurs? En ben je Instagramwaardige spots meer dan beu? Dan heb ik nu de plek voor je gevonden om te chillen met wat lekkers. Want je kent natuurlijk Belgisch-Limburgs café FIER op de De Clercqstraat wel. Nou de mannen achter deze goedlopende zaak vonden het wel tijd voor iets anders. En dus hoppa eruit met alle spullen die niet mis zouden staan in een café in Maastricht en erin gingen de corny gordijntjes, neonverlichting en andere items die zo lijken weg te zijn gewandeld uit een New Yorkse diner. Dus dag dag FIER en hallo The Fat Pie.

The Fat Pie in De Clercqstraat

Het logo van deze nieuwe spot met een Amerikaanse vibe is vrolijk wandelend (dansend?) stuk taart. En dat is dus ook wat je bij The Fat Pie eet. Maar dan wel een huisgemaakte pie. Want ze maken hier alles zelf, het deeg, de saus, het brood, maar bijvoorbeeld ook de augurken. Verder staan er ook salades, desserts en ander American comfort food (wat dacht je van short ribs en pizza pepperoni? Mjam!) op de kaart van dit nieuwe restaurant op De Clercqstraat.

Drankje doen?

Maar The Fat Pie is ook een bar. Een bar waar je vijftien soorten bieren op de drankenkaart vindt, maar verder ook whiskeys, je favoriete cocktails en meer om je keel te smeren. Dus een top spot om een borreltje te doen. Bestel er wat van hun kleinere gerechten om te delen bij en je zit geramd.

The Fat Pie is 24 november open gegaan, maar officieel gaan ze deze week open.

Krijg je maar geen genoeg van Libertine Cafe Cafe op de Negen Straatjes? Dan heb ik te gek nieuws voor je. Deze maand opent een tweede Libertine op steenworp afstand van haar groter broer.

The Fat Pie
De Clercqstraat 79
Amsterdam West | Oud-West
Drinks | diner | terras

Openingstijden The Fat Pie:
Maandag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag van 16.00 uur tot 3.00 uur
Zaterdag van 11.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 11.00 uur tot 1.00 uur

Foto credits: The Fat Pie

 

Eigenaar Sapporo RAMEN SORA opent Ramen Dining Bar Sora op de Albert Cuyp

 

Ramen Dining Bar Sora zegt je nu waarschijnlijk nog niets, maar het zou zomaar zo kunnen zijn dat dit straks één van je favoriete spots gaat worden voor een sessie Japans eten. Ik was laatst namelijk ramen noodles eten bij mijn favoriete ramenrestaurant in Amsterdam: Sapporo SORA Ramen. En eigenaar Fujita Shin kwam even gedag zeggen en vertelde mij dat hij een tweede zaak gaat openen op de Albert Cuypstraat. Ik vroeg hem of dit nieuwe restaurant dezelfde naam gaat krijgen als zijn eerste toko, maar hij wist mij te vertellen dat deze nieuwe Japanese foodspot Ramen Dining Bar Sora gaat heten.

Ramen Dining Bar Sora Amsterdam

Een izakaya is een Japanse low key gastropub en dat is wat deze dining bar gaat worden. Een plek waar Japanners na hun werk binnenwandelen om wat lekkers te eten en te drinken.En wie mijn interview met chef Shin heeft gelezen weet dat Sora lucht betekent en dat dit ook tegelijkertijd de naam is van zijn zoon is. En chef Shin gaat dus nu midden op de Albert Cuypstraat, op nummer 210 om precies te zijn, een Japanse gastropub openen. ‘I think I will open in the beginning of November,’ zegt Shin.

Ramen noodles en Japanse bites

Natuurlijk wil ik van de chef en eigenaar weten wat er op het menu komt te staan bij Ramen Dining Bar Sora. Uiteraard krijgen zijn inmiddels bij alle ramen noodles liefhebbers bekende ramen noodles een plek op de kaart. Maar daarnaast kun je bij deze nieuwe Japanse food spot in de Pijp ook binnenhoppen voor gerechten die je alleen in Japan kunt eten. Denk aan traditionele gerechten, regionale gerechten, hele unieke Japanse gerechten, maak ook super creatieve gerechten. Yummm dat klinkt goed.

En Ramen Dining Bar SORA is nu open! Maar je kunt natuurlijk ook gewoon bij Sapporo RAMEN SORA binnenrollen en je storten op een dampende kom noedelsoep. Zowel ‘s middags als ‘s avonds staat de ramen broth op het vuur. Oh en vandaag probeerde ik de spicy vega ramen noodles (voorgaande keren ging ik steeds voor de tonkotsu) en die was ook heel erg fijn.

Wist je dat sterrenchef Han Ji binnenkort een Umami by Han Amsterdam opent? Bij deze nieuwe fine Asian food spot kunnen we knappe en tongstrelende gerechten verwachten.

Ramen Dining Bar Sora
Albert Cuypstraat 210
Amsterdam de Pijp | Oud-Zuid | Zuid
Diner

Error: map could not be loaded - a map with the ID does not exist. Please contact the site owner.

Translate»