Swych het allereerste flexitarisch restaurant (permanent gesloten)

Het allereerste flexitarisch restaurant is een feit. Swych heet het nieuwe etablissement dat een walhalla is voor deze nieuwe groep foodies. Want flexitariër zijn is ‘in’ anno 2016. Deze trend is zo nieuw dat mijn autocorrect gewoon steevast zegt ‘geen suggestie’ als ik het woord intype (ik heb hem voor de grap eens aangezet). Om je een zoektocht door Google te besparen: Een flexitariër is iemand die bewust één of meerdere keren per week vlees links laat liggen.

Het nieuwe restaurant Swych speelt handig in op deze hype. Bij dit nieuwe restaurant shinen groenten en kruiden in de hoofdrol en zijn vis en vlees de sidekicks van deze sterren van de maal.

Chef Rudolf Brand heeft dit kunstje al eens eerder vertoond tijdens het pop-up restaurant Roomservice at Olof’s in de Sint Olofkapel. Dat deed hij toen nog onder de vleugel van sterrenchef Chris Naylor van Restaurant Vermeer en nu vliegt hij solo door de keuken van Swych.

swych-amsterdam-restaurant-flexitarisch

De veggie dishes kick ass en doen je vergeten dat je een meatless gerecht voor je neus hebt. Vooral de pompoen met gerookte boerenyoghurt blows us away. Wat een mooie smaken. Who needs meat now?

swych-amsterdam-restaurant-centrum restaurant-amsterdam-swych-flexitarisch

Mis je toch op de één of andere manier je vleesje of visje? Dan kun je natuurlijk een meaty of fishy side bestellen. De gebakken heilbotfilet deed het niet echt voor mij, ik vond hem te doorbakken. De bavette van de grill was wel heel erg fijn. Lekker mals en precies zoals ik hem het liefste heb.

flexitarisch-restaurant-swych-amsterdam

Restaurant Swych is een goed voorbeeld van hoe je ook zonder vlees damn good uit eten kunt gaan. En het fijne aan dit restaurant is dat carnivoren zich hier ook prima vermaken.

Restaurant Meneer De Wit Heeft Honger maakt groente sexy.

Swych (in NH Collection Doelen)
Nieuwe Doelenstraat 26
Amsterdam Centrum
Diner | vegetarisch

Openingstijden:
Dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”260″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Pamperen in Hotel Blooming in Bergen aan zee

Mij krijg je normaal gesproken met geen stok Amsterdam uit, maarrrr er zijn uitzonderingen. Zoals een nachtje mogen spenderen in...

Sluiten