Getest: Taiko Curious Curry Pop Up

Restaurant Taiko in het Conservatorium Hotel heeft sinds kort iets nieuws: de Taiko Curious Curry Pop Up.

En dat is niet zonder reden, want Chef Schilo van Coevorden heeft al jaren verschillende curry’s op zijn menu staan waar zijn gasten steeds weer terug naar verlangen. Nu het restaurant geen gasten mag ontvangen kregen ze steeds vaker te horen dat gasten zijn comforting curry’s missen. Dus besloot de chef zijn befaamde curry takeaway-proof te maken. De Taiko Curious Curry Pop Up was geboren. Je kunt kiezen uit vier Thaise curry’s (waaronder een vega curry) en één Indiase curry. Bij je curry zitten smakelijke side kicks zoals knapperige papadums, knoflook naanbrood, pickles en mango chutney. Vorige week mocht ik drie van zijn curry’s proeven en ik kan je vertellen dit wil je in huis halen!

Taiko Curious Curry Pop Up take away

In de categorie fraaie en gastvrije afhaal scoort Taiko hele hoge ogen. Sowieso is een rondje lopen door de knappe lobby van het Conservatorium Hotel totaal geen straf. En wanneer ik me meld bij de takeawaybalie vertellen ze me dat ik lekker mag gaan zitten zodat ze mijn bestelling kunnen halen. Vervolgens wordt mijn tas met goodies gewoon naar me toe gebracht. Nou dat is pas luxe!

Alle curry’s en de bijgerechten zitten in stevige verpakkingen waarvan een deel van karton en komen in een stevige en mooie papieren tas. Hiermee ga ik vol trots over straat. Je kunt ervoor kiezen de curry’s warm af te halen zodat je direct bij thuis komst aan tafel kunt of je kunt ervoor kiezen de curry’s koud op te halen zodat je ze zelf later kunt opwarmen. Ik kies voor het laatste. In de instructies die op mooi dikker papier zijn geprint zijn super easy. De opties: opwarmen in een pan of even in de magnetron poppen. Easy does it.

Curry pop up Conservatorium Hotel Taiko Amsterdam

Tijdens de rit terug naar huis word ik continu met heerlijke aroma’s herinnerd aan wat er in de tas zit. Bij thuiskomst wil ik toch even zien en ruiken wat mij ’s avonds te wachten staat. En wauw wat een plaatjes van een gerechten en het is ook een traktatie voor de neus. Later op de avond piep ik de curry’s en de rijst op in de magnetron en het naanbrood gaat even in een droge koekenpan. Bereidingstijd max 10 minuten en daarna kunnen we aan tafel. Hoe ontzettend chill.

Man man man wat ruikt dit allemaal goddelijk. Dus laten we snel beginnen aan deze curry feast. De rijst is zo heerlijk droog en luchtig en komt in drie smaken: mandarijn voor bij de zeebaars, koriander voor bij de wagyu groene curry en gember voor bij de kreeft. Ik begin met de groene curry. Wauw wat een smaakbom en ik heb denk ik nog nooit een curry gezien met zo’n mooie zijdeachtige textuur. Bijna een groene smoothie met kokosmelk. En dan die langzaam in sojasaus gegaarde waygu erbij. Grandioos. Door naar de kreeftencurry met hierin een hele St. Mary kreeft. Dit is een soort bisque ontmoet Indiase smaakfestijn. De kruiden vervoeren me voor even naar India en dat zonder de mooie zoete smaak van de kreeft te overheersen. Wauw dit is zo’n prachtige curry. Heerlijk met de mooie rijst, nóg lekkerder met het super fluffy naanbrood. We blijven in de categorie delicatessen uit de zee: ze zeebaars die in een gele curry zwemt. Een curry die zo’n mooie gelaagdheid heeft dat je gewoon even je ogen moet sluiten en ervan moet genieten. Ik doop nog even een stukje superkrokante papadum in de zoetzure en pittige mangochutney en besluit dat iedereen die van curry’s houdt deze takeaway móet bestellen want dit was echt gruwelijk goed.

Taiko Curious Curry Pop Up
Van Baerlestraat 27
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid | Museumkwartier
Takeaway | delivery

Ophaaltijden:
Maandag tot en met zondag tussen 17.00 uur en 20.45 uur bij het Conservatorium hotel. Bestellen kan op de dag tot 20.00 uur via fbreservations@conservatoriumhotel.com of 020 570 0000. Kijk op hun site voor meer info. Thuis laten bezorgen kan ook.

Plan je route naar Taiko

Ook interessant

Taiko heeft een curry pop up shop | de leukste takeaways van Amsterdam | Taiko Curious Curry Pop Up in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
9x de lekkerste culinaire wandelingen in Amsterdam

Nu gasten niet verder tot aan de deur of het raam mogen bij restaurants zoeken mensen heil in de culinaire...

Sluiten