Er komt een ramenrestaurant op de Jan Pieter Heijestraat

‘Heb je al gehoord over dat ramenrestaurant bovenin toko Dunyong?’ werd er gesmiespeld door ramenfoodies. Dit was denk ik zo’n 1, 5 jaar geleden toen ramen noodles nog betrekkelijk onbekend en nieuw waren in Amsterdam. Taka Kitamura komt uit Japan en we weten dat ramennoedels daar een soort van broodje kaas zijn, so they know there bowl of ramen. Hij miste goede spots waar hij zijn geliefde ramen kon eten, dus hij dacht ik begin gewoon zelf een ramenrestaurant bovenin Toko Dun Yong in de Stormsteeg (in Chinatown).

Beste ramenrestaurant in Amsterdam Centrum

En ik was nu natuurlijk wel bijster benieuwd geworden naar de ramennoedels van chef Taka. Samen met mede ramenfan Chong Chu (eigenaar van de Kanarie Club) installeerde ik me aan een tafeltje aan het raam en liet ik allerlei goodies naar onze tafel komen. Het zag er ongeveer zo uit:

Taka Japanese Kitchen Amsterdam

We kregen een kom met een super romige en mega smaakvolle broth. De broth maakt Taka uiteraard helemaal zelf. De ramen niet, die koopt hij kant en klaar, maar ondanks dat heeft hij een lekkere bite. Ik bombardeerde Taka’s Japanese Kitchen op de Wallen destijds dan ook tot het beste ramenrestaurant in het centrum van Amsterdam.

Inmiddels zijn daar behoorlijk wat ramenzaken bijgekomen. Bijvoorbeeld Men Impossible, Vattenramen, Umaimon powered by Takumi en Tokyo Ramen Takeichi (voorheen Menya Takeichi). Dus ik geloof dat het tijd wordt om ze allemaal opnieuw te testen en te kijken welke op dit moment mijn favoriet is.

Taka’s Kitchen Jan Pieter Heijestraat

En blijkbaar was ik niet de enige die maar al te graag richting de Stormsteeg hobbelde voor een kom van Taka’s ramen noodles, want de Japanse ramenchef opent zijn eigen restaurant. En wel op de Jan Pieter Heijestraat! Ja man wat een locatie. Op de plek waar voorheen Bar Brå zat gaat chef Taka straks ramen noedels en ramenbroth maken! Yum!!! Echt ik kan niet wachten! Wanneer dit ramenfestijn los kan gaan? Geen idee, maar ik zit er bovenop. So stay tuned!

Taka’s Kitchen
Jan Pieter Heijestraat 137
Amsterdam West | Oud-West
Lunch | brunch | diner

Openingstijden Taka’s Kitchen:
Volgen snel

[mapsmarker marker=”484″]

Tags: Ramenrestaurant Amsterdam | beste ramenrestaurant Amsterdam | waar kun je in Amsterdam ramen eten? | ramenrestaurant Jan Pieter Heijestraat | ramenrestaurant Amsterdam Oud-West

Translate»
Lees vorig bericht:
Mexicaans streetfood restaurant Arriba Arriba
Het is eindelijk duidelijk wat we in de plaats van Mazzo op de Rozengracht krijgen.

Na zeven jaar Italiaans voer uit de keuken te hebben gevuurd sloot Mazzo vorig jaar haar deuren. Lees verder

Sluiten