The Table Amsterdam duurzaam handgemaakt serviesgoed waar je hebberig van wordt

We zijn zo ontzettend bewust bezig met wat we eten.

Waar komt het vandaan, hoe is het gemaakt, wat voor footprint laat ik achter als ik dit eet? Maar we vergeten daarbij soms dat waarmee en waar vanaf we eten ook ertoe doet. En dat hebben de makers van The Table Amsterdam nou juist wel rekening mee gehouden.

The Table Amsterdam servies

The Table Amsterdam servies waarbij je je goed voelt

In het kwadraat zelfs! Want het serviesgoed en glaswerk van The Table ziet er niet alleen waanzinnig uit, maar wordt dus ook duurzaam geproduceerd. En dat is ook wel heel erg fijn! Hoe en wat precies werd even fijntjes uitgelegd tijdens de lancering van dit nieuwe bewuste serviesmerk bij Cocoon House in Amsterdam West.

Fair trade servies

Stephan Zeijlemaker en Carla Peters is het duo achter het merk en gingen samen op zoek naar ambachtsmensen die volgens de normen van de World Fair Trade Organization werkten. Carla ontwierp de collectie en de spullen worden op traditionele wijze gemaakt in Azië. Carla: ‘Alles wordt met de hand gemaakt door de ambachtslieden. Ze keken in het begin raar op als we zeiden dat het juist prima was als een bijvoorbeeld een bordje niet perfect rond is, dat is juist de charme van handwerk vinden wij, maar zij vonden dat maar raar.’

Ook produceert The Table klimaatpositief door haar CO2 uitstoot voor 110 procent te compenseren via de Climate Neutral Group met efficiënte ovens voor mensen die op hout koken. En The Table gaat qua duurzaamheid nog een stapje verder. Ze zijn op zoek gegaan naar verpakking zonder plastic. ‘Dat was best nog wel een opgave. De meeste verpakkingsbedrijven werken standaard met plastic,’ aldus het duo. En ook een deel van hun glaswerk wordt geblazen van gerecycled glas. Ja ze maken dus ook glazen, kannen, linnen, vazen en bestek.

Oud & nieuw

En recyclen betekent ook gebruikte items een tweede, derde of vierde leven geven. Stephan en Carla verzamelen dus ook prachtige vintage items zowel in binnen- als buitenland. En die zijn dus ook te koop.

En om ons te laten zien hoe makkelijk het is om een eclectisch geheel te creëren met de nieuwe lijn van The Table en bestaand servies hebben ze ons allemaal gevraagd een vergeten serviesonderdeel mee te nemen en dat te mixen met hun collectie.

En dat zag er bij mij dus zo uit:

Eten met bewust servies

En daarna werd het uiteraard tijd om het servies te gebruiken waar het voor bedoeld is: om van te eten. Met z’n allen aan de mega lange tafel terwijl er allerlei lekkers op tafel wordt gezet. Want de makers van The Table vinden het ontzettend belangrijk dat we niet vergeten hoe fijn het is om samen eten te delen en ervan te genieten. Eten verbindt en daarbij helpt hun prachtig merk.

Tadaa! Mijn helemaal zelf gestylede smoothiebowl. Uiteraard met het servies en het linnen van The Table.

Benieuwd naar de spullen van dit nieuwe duurzame serviesmerk? Je kunt de mooie spullen alleen online kopen. Bekijk de webshop van The Table

Bekijk hun Instagramaccount

Tags: handgemaakt en duurzaam servies kopen | nieuw bewust serviesmerk Fair Trade servies | plasticvrij servies

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Bar IJver Amsterdam Noord
Bij IJver Amsterdam in Amsterdam Noord is het belachelijk gezellig

Het NDSM is allang niet meer zoals het was. Lees verder

Sluiten