12x lekker uit eten in een zomerse tuin

Oeh la la wat een heerlijke lange zomer is het toch. Deze week wordt de 30 graden zelfs ruimschoots gehaald en zelfs ’s avonds blijft het lekker. Hoera voor zwoele avonden. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als het ’s avonds zo heerlijk warm is wil ik maar één ding: lekker in de tuin eten. En laten deze tien plekken nou toevallig een fantastische tuin hebben waar je een vorkje kunt prikken. Scheelt het je ook nog eens koken en afwassen. Goede deal lijkt me.

Dineren in een tuin in Amsterdam Centrum

Lion Noir

Tja dit blijft toch wel dé mooiste tuin van Amsterdam om in te dineren: Lion Noir op de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam Centrum. De tuin ligt pal tussen de monumentale panden en er is lekker veel groen. Chefs Sammy Chau en Ron Dijkstra toveren Instagramwaardige gerechten voor je neus. Qua smaak? Frans met een moderne twist en hier en daar wat Aziatische invloeden.

Eten in de tuin Amsterdam

Lion Noir
Reguliersdwarsstraat 28
Amsterdam Centrum

Dynasty

Chinees restaurant Dynasty is de buurman van Lion Noir en heeft eveneens een prachtige tuin. Hier eet je smaakvolle Chinese gerechten. Vooral het gerecht ’the secret of the ox’ is niet te doen lekker. Dus als je wel te porren bent voor een umamifestijn in een groene oase is een avondje uit eten in de tuin van Dynasty aan te raden.

Dynasty
Reguliersdwarsstraat 30
Amsterdam Centrum

Restaurant & Bar Herengracht

In de binnentuin van Restaurant & Bar Herengracht is het goed toeven op warme zomerse avonden. Plof neer op de houten picknicktafels en bestel wat lekkers zodat je avond nog even wat fijner wordt in dit mooi stukje groen middenin Amsterdam Centrum.

Restaurant & Bar Herengracht
Herengracht 435
Amsterdam Centrum

Bridges

Een sterrenmaal in een prachtige binnentuin? Dat kan bij restaurant Bridges. Chef Andrès Delpeut kan toveren met vis, maar ook als je meer van vlees of vega houdt kun je hier geweldig dineren.

Bridges Dining
Oudezijds Voorburgwal 197
Amsterdam Centrum

Pause Amsterdam @The Pulitzer Amsterdam

Ook The Pulitzer heeft een prachtig verborgen plekje: De tuin van restaurant Pause. Een heerlijke groene oase om even uit te puffen, je avond te beginnen met een drankje en daarna langzaam over te gaan tot het diner.

Pause Amsterdam @The Pulitzer
Prinsengracht 323
Amsterdam Centrum

Pause Amsterdam tuin terras

Uit eten in een tuin in Amsterdam Zuid

The College Hotel

Keurig met wit linnen gedekte tafels wachten in de binnentuin van The College Hotel op hongerige gasten. Ik zou zeggen bestel wat lekkers te eten en te drinken en geniet van al dat groen om je heen.

The College Hotel
Roelof Hartstraat 1
Amsterdam Zuid

Uit eten in een tuin in Amsterdam Oost

Happyhappyjoyjoy East

Onder de boom en de rode lantaarntjes van Happyhappyjoyjoy East lijkt het extra knus in één van de gezelligste tuinen vlakbij station Amsterdam Centraal. Extra leuk is het dat je je verblijf in de tuin een stuk smakelijker kunt maken door wat bao buns, dumplings, roergebakken gerechten, ander Asian streetfood en cocktails te laten aanrukken.

Happyhappyjoyjoy East
Oostelijke Handelskade 4
Amsterdam Oost

Happyhappyjoyjoy East terras

Merkelbach

De tuin van Merkelbach is in één woord magisch. Zo mooi, sowieso vind ik Park Frankendael een prachtig stukje groen, zo niet het mooiste stukje groen van Amsterdam. En het terras/de tuin van restaurant Merkelbach ligt dus in het park en dat betekent dat je kunt dineren met al dat groen om je heen. Leuk om te weten: de chef heeft vlakbij het restaurant een moestuin en veel van de kruiden op het bord komen dus gewoon uit eigen tuin.

Merkelbach terras Amsterdam Oost

De Vergulden Eenhoorn

Na een middagje lekker loom worden met je kont in een strandstoel en je voetjes in het koele gras kun je zo door naar de borrel en het diner in de uber relaxte tuin van De Vergulden Eenhoorn. De sfeer is lekker laid back en je hebt echt even het gevoel ver weg te zijn van de stadse drukte. Op de kaart staan dingen zoals: soufflé van zoete aardappel en Beemsterkaas met spitskool, radiccio en groene appeldressing en lamsnek met gnocchi, dopersten, haricots verts en feta.

De Vergulden Eenhoorn
Ringdijk 58
Amsterdam Oost

De Vergulde Eenhoorn Amsterdam verborgen terras tuin

Pompstation

Denk je aan steak, dan denk je aan Pompstation. Dit restaurant in Oost heeft een super chille tuin waar je je steak (of iets anders) in alle rust kunt oppeuzelen.

Pompstation
Zeeburgerdijk 52
Amsterdam Oost

Uit eten in een tuin in Amsterdam West

Mossel & Gin

Mosselen snoepen terwijl je van een G&T nipt in een zomerse tuin, dat is toch wat je wilt? Bij Mossel & Gin in het Westerpark draait het allemaal om mosselen, vis en gin & tonics. Nice!

Mossel & Gin
Gosschalklaan 12
Amsterdam West | Westerpark

Mossel en Gin Amsterdam hotspot Westergasterrein

Oei, staat jouw favoriete tuin om in te dineren er niet tussen. Stuur me even een berichtje en wie weet staat hij er binnenkort tussen!

Translate»
Lees vorig bericht:
Meatless District Amsterdam West restaurant
Meatless District opent een tweede vestiging in de Pijp

Meatless District breidt uit! Het knap ingerichte veganparadijs Lees verder

Sluiten