Zoldering Amsterdam eentje om in de smiezen te houden

Topteam van chef en sommeliers opent restaurant Zoldering op de Utrechtsestraat.

Gisterenavond zat ik in een van de zachte fauteuils van Goldfinch Brasserie van de heerlijke vegetarische gerechten van chef Sidney Schutte te snoepen. Sinds afgelopen maandag heeft dit restaurant in het Waldorf Astoria Amsterdam een tijdelijk vegamenu. Van 11 maart tot en met 11 april kun je kiezen voor het waanzinnige drie- of viergangen menu met no meat dishes. Onze maître houdt wel van een gezellig praatje en vertelt ons dat sinds de executive sous-chef weg is om zijn eigen zaak te beginnen, Sidney zich naast restaurant Spectrum** wat meer ontfermt over Goldfinch Brasserie. Wat je overigens ook merkt aan de gerechten, want alhoewel we in de brasserie zitten zijn de gerechten allesbehalve brasseriestijl te noemen. Ze zijn behoorlijk verfijnd en neigen meer naar een sterrenmaal. Wat wij overigens helemaal niet erg vinden.

Zoldering restaurant op de Utrechtse

Maar even terug naar het feit dat de executive sous-chef dus weg is om zijn eigen zaak te beginnen. Ik wil uiteraard weten hoe en wat. ‘Op de Utrechtsestraat,’ weet de maître ons te vertellen, maar hij kan zich even de naam niet meer herinneren. ‘Het gaat binnenkort open.’ De naam van het nieuwe restaurant moet hij mij helaas verschuldigd blijven. Maar vanochtend bedacht ik me opeens dat ik op de plek waar voorheen Bar Moustache zat al een tijdje afgeplakte ramen zag met de naam ‘Zoldering’. En na wat zoekwerk blijkt inderdaad dat Tomas Bron die het afgelopen jaar executive sous-chef bij Goldfinch Brasserie in het Waldorf Astoria is geweest één van de eigenaren is van Zoldering. Voordat Bron bij Goldfinch werkt stond hij in de keuken bij De Librije*** in Zwolle als sous-chef en hij heeft ook stage gelopen bij De Bokkedoorns**.

Wijnliefhebbers

Maar Bron is niet alleen, hij heeft drie andere partners: Wout Jans, die de afgelopen vijf jaar sommelier bij Ciel Bleu** en daarvoor sommelier bij Le Marron* is geweest. Job Seuren (sommelier De Klepel, De Librije*** en restaurant Solo*) en Joost Clarijs, eigenaar van Clarijs Fine Wine Selections. Met de wijncollectie van restaurant Zoldering zal het wel snor zitten.

Wat we van restaurant Zoldering kunnen verwachten is nog even afwachten. Maar ik ben sowieso al fan van het karakteristieke pand waar het restaurant in komt. Op mooie zomeravonden bij het opengeschoven raam zitten tja dat is het toch helemaal. Als je hun Instagramaccount bekijkt zijn ze druk met de verbouwing, inkopen, testen etc dus er zit schot in de zaak. De nieuwe zaak op de Utrechtsestraat gaat waarschijnlijk ergens deze maand open.

Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Zoldering
Utrechtsestraat 141
Amsterdam Centrum
Borrel | diner

Openingstijden Zoldering:
Dinsdag tot en met zaterdag van 16.00 uur tot 0.00 uur

Foto: gevonden op hun Instagram

[mapsmarker marker=”146″]

Tags: nieuw restaurant Utrechtsestraat | oud executive sous-chef van Goldfinch Brasserie in het Waldorf Astoria opent nieuw restaurant | sommelier Ciel Bleu opent eigen restaurant | Tomas Bron, Wout Jans, Job Seuren en Joost Clarijns openen restaurant op de Utrechtsestraat in Amsterdam Centrum

Translate»
Lees vorig bericht:
Uit eten zonder vlees Goldfinch Brasserie Amsterdam Centrum
Must try: mindblowing veggie gerechten bij Goldfinch Brasserie

Bij Goldfinch Brasserie laten ze de groentes shinen in al hun glorie. Lees verder

Sluiten