De leukste bierbrouwerijen van Amsterdam om biertjes te proeven

Geheel in lijn met de laatste trend ´wat de Amsterdammer lekker vindt, maakt hij zelf´ zijn er inmiddels 19 bierbrouwerijen in Amsterdam waar er dagelijks hordes flesjes met bier worden gevuld. De meeste flesjes bier belanden in cafés, restaurants of in de winkel. Ontzettend fijn natuurlijk, maar nóg leuker zijn de bierbrouwerijen waar je kunt kijken hoe het bier wordt gebrouwen en je ook nog eens zelf kunt proeven van het ambachtelijk gemaakte bier. Want daar gaat het natuurlijk om!

Bierproeven bij de brouwer zelf

Brouwerij Troost

Brouwerij Troost op het Cornelis Troostplein in De Pijp brouwt haar eigen bier

Deze kersverse bierbrouwerij zit aan het Cornelis Troostplein in De Pijp. Biertjes proef je in het minimalistisch ingerichte café annex restaurant of op het terras aan het plein. Naast ongecompliceerd toegankelijk bier, zijn ze nu ook bezig met het fabriceren van bier met karakter voor de echte bierliefhebber.

Brouwerij Troost serveert bij het bier hamburgers (ook vega), flammenkuchen, salades, borrelhappen en nog veel meer.

Brouwerij Troost
Cornelis Troostplein 23
De Pijp Amsterdam
www.brouwerijtroost.nl

Brouwerij ´t IJOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan de voet van de molen in Amsterdam Oost zit Brouwerij ’t IJ. Met het grote gezellige terras is deze bierbrouwerij haast niet te missen. De biertjes van Brouwerij ’t IJ doen het goed, zo goed dat er onlangs een tweede brouwerij naast de bestaande is geopend. Mijn favoriet: de proeverij van verschillende Brouwerij ’t IJ biertjes.

Brouwerij 't IJ in Amsterdam Oost brouwt haar eigen bier en je kunt van hun biertjes proeven op het terras

Brouwerij ’t IJ
Funenpad 7
Amsterdam Oost
www.brouwerijhetij.nl

Brouwerij de PraelBrouwerij De Prael op de Wallen brouwt bier dat je kunt proeven in het proeflokaal Brouwerij De Prael op de Wallen brouwt bier dat je kunt proeven in het proeflokaal

Brouwerij de Prael op Oudezijds Voorburgwal brouwt hun bier op exact dezelfde wijze als eeuwen geleden. Hoe dat precies in zijn werk gaat, krijg je te horen als je een rondleiding neemt bij Brouwerij de Prael. Moe van alle informatie kun je hun bier proeven in hun gezellige bierproeflokaal. Het bier smaakt naar mijn mening des de lekkerder met hun goudbruin gefrituurde bitterballen.

Brouwerij de Prael
Oudezijds Voorburgwal 30
Amsterdam Centrum
www.deprael.nl

Brouwerij Bruut
Bij nano-brouwerij Bruut draait het om kwaliteit en niet kwantiteit. Deze brouwerij in Amsterdam heeft het mooie plan zich in de loop van 2016 te vestigen op het prachtige Vuurtoreneiland. Het stoere ambachtelijke bier van Brouwerij Bruut wordt tot die tijd in Dronten en in België gebrouwen en staat al bij verschillende restaurants in Amsterdam op de kaart. Bekijk hier waar je hun heerlijke biertjes kunt proeven.

Brouwerij Bruut
Bankastraat 21HS
Amsterdam
bruutbier.nl

De BierfabriekDe Bierfabriek brouwt haar eigen bier en heeft een proeflokaal

De Bierfabriek is de meest toeristische van de vier bierbrouwerijen met proeflokaal. Ze brouwen twee biertjes de NERO en de ROSSO. Naast bier serveren ze hier ook biologisch en verantwoord eten, zoals een boerderijkippetje met verse frieten. Hmmm.

De Bierfabriek
Rokin 75
Amsterdam Centrum
www.bierfabriek.com

Butcher’s TearsBiertjes van brouwerij Butcher's Tears in Amsterdam Oud-ZuidBiertjes van brouwerij Butcher's Tears in Amsterdam Oud-Zuid

Met een nieuwe bierbrouwerij en proeflokaal aan de Karpersweg in Amsterdam Oud-Zuid zijn de mannen van Butcher’s Tears niet van plan zomaar in de voetsporen van hun voorgangers te treden. Ze willen wat toevoegen aan de bestaande bierwereld. Dat doen ze o.a. met hun IPA’s, brown ales en strong amber ales.

Butcher’s Tears
Karpersweg 45
Amsterdam Oud-Zuid
www.butchers-tears.com

De benjamins

Dan heb je nog twee relatief jonge bierbrouwers die momenteel hard aan de weg timmeren: Oedipus Brewing en Two Chefs Brewing. Je ziet hun ambachtelijk gebrouwen biertjes dan ook veel op Amsterdamse (food)marktjes en in de nieuwste hotspots van Amsterdam. Nu dus nog vaak op locatie, maar wie weet in de toekomst wellicht een eigen stek met proeflokaal.

Biertjes van bierbrouwerij Oedipus in Amsterdam

Biertjes van bierbrouwerij Oedipus in Amsterdam

De biertjes van Amsterdamse brouwerij Two Chefs Brewing

Two Chefs Brewing

Overige bierbrouwerijen van Amsterdam

 • De 7 Deugden
 • Brouwerij Zeeburg
 • Jordaan
 • Pampus
 • De Snaterende Arend
 • De Vriendschap
 • De Bekeerde Suster
 • Breughem
 • Bru’d
 • GrootBier
 • Holland Bier

Weet je wat ook lekker is? Duitse worst en bijbehorende Duits bier.
Liever een cocktailtje drinken bij deze één van deze tien leuke cocktailbars in Amsterdam?

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Hotspot op Oude Kerksplein op de Wallen koffietent lunchtent Quartier Putain voor koffie en lunch
Quartier Putain urban koffiespot op het Oude Kerksplein

Quartier Putain, zo op z'n Frans klinkt het toch een stuk chiquer dan op z'n plat Hollands: hoerenbuurt. De naam...

Sluiten