Recepten

Recept voor Jian Bing (Chinese crêpes) met een leuke twist

De eerste keer dat ik mijn tanden in een Jiang Bing zette was ik verkocht. Die mooie dunne crêpe, knapperige sla, krokant gefrituurde deegvelletjes, frisse bosui en die krachtige hoisinsaus. Sindsdien ben ik hooked en moet ik gewoon af en toe zo’n Chinese pannenkoek scoren. Dus toen mij werd gevraagd om voor Go-Tan een lekkere snack te maken met hun Emping Salted leek het me te gek om een variant op de Jian Bing te maken. Sowieso ben ik best wel fan van de producten van Go-Tan, omdat het kwalitatief goede producten zijn en achter dit merk gaat een foodloving Asian family schuil. Een merk waarin ik mezelf helemaal kan vinden. Bijkomend voordeel is dat ik emping verslavend lekker vind. In het originele recept voor de Chinese crêpes worden deegvellen gefrituurd en verwerkt in de vulling. Door Go-Tan Emping Salted te gebruiken in plaats van zelf aan het frituren te gaan, bespaar ik mezelf ook nog eens de moeite om te frituren. Een win-win situatie dus! Misschien zeg je nu, ‘ehm wat is de Emping Salted van Go-Tan?’. Nou dat is een heel erg lekker Indonesisch chipsje gemaakt van melindjonoten. Omdat het maar uit drie ingrediënten bestaat: melindjonoten, zonnebloemolie en Lees verder

3x lekkere tostivariaties die je wilt maken

Tosti’s zijn hot, letterlijk. Niet voor niets heeft één van Amsterdams bekende horecagroep, The Breda Group, een tostispot geopend: Paindemie. Het concept is ontstaan tijdens de lockdown toen alle horeca dicht moest en afhaal nog wel mocht. De ene na de andere smeuïge tosti ging bij deze pop-up tostispot over de toonbank. En nu hebben de breinen achter dit concept besloten er een permanente zaak van te maken. Want tja, tosti zijn gewoon te lekker, kunnen altijd (voor ontbijt, met de lunch, als diner of als avondsnack) en ik ken niemand die deze getoaste broodjes niet lekker vindt. Heb je geen zin om de deur uit te gaan om een tosti te scoren? Dan heb ik hier drie smakelijke tostivarianten voor je die je gewoon thuis kunt maken. Het enige dat je nodig hebt is de juiste toppings en natuurlijk een tostiapparaat om de tosti’s te maken. Heb je er geen? Hier wat hulp om het beste tosti-ijzer uit te kiezen. Ok, tijd om het te hebben over de drie gruwelijk lekkere tostivariaties. Kimchi tosti Kimchi op een tosti is een heel goed idee. Je kunt zelf kimchi maken, zo heeft de beroemde chef David Chang een heel erg fijn Lees verder

Oud brood gooi je niet weg, daar maak je granola van!

Ik ben een beetje een broodsnob, dus ik eet het liefste alleen maar vers gebakken brood. Lees verder

Zuurdesem hot cross buns recept

Hot cross buns, de broodjes met een kruis als topping, zijn nogal ehhh hot dit jaar met Pasen. Lees verder

Translate»