French Connection, Frans klassiek maar dan anders (permanent gesloten)

Restaurant The French Connection is er voor je als je niet kunt kiezen tussen een avondje Frans of een avondje internationaal tafelen. Het restaurant dat zich in de kelder van het Odeon bevindt geeft namelijk een nieuwe draai en klassieke Franse gerechten. Denk aan steak tartare met oesterblad en zure room.

Reserveren bij The French Connection

Je duikt voor een avondje vorkje prikken bij dit restaurant de catacombe in. Gedimde lampen en kaarsjes zorgen voor de sfeer. De verschillende hoekjes zijn redelijk open. Wat ik jammer vind, want hierdoor is het net wat minder knus.

Ahhh een Tour de France waar ik heel erg blij van wordt: Een proeverij van bites die uit verschillende Franse streken komen, maar dan wel met een koffer vol exotische spullen, want er wordt behoorlijk van het Franse pad afgeweken. Wie zegt dat eten geen topsport is?

The French Connection Restaurant

Na twee amuses (mosselen en een heel mooi olijfhapje) bereikt een tomatenfeest met ijs van Moutarde de Meaux onze tafel. Het gerecht is goed bereid, but it just doesn’t tickle my fancy. Niet zo vreemd als je weet dat zowel rauwe tomaten als ijs mij niet zo heel erg blij maken. Naast mij gaat het tomatengerecht er overigens wel goed in.

restaurant-the-french-connection-amsterdam

Waar ik wel voor te vangen ben is een goede steak tartare. Het evergreen gerecht is opgeleukt met oesterblad, zure room, zeekraal, zuur en lekker veel kruiden. De tartaar is goed op smaak en tegelijk ook lekker fris en knapperig door de zeekraal en croutons.

restaurant-amsterdam-french-connection

De vorige gang was al een traktatie, maar de bisque van Tourteau krab met een crème van kokos, limoengras en basilicum is werkelijk waar to die for. De kokoscrème is lekker luchtig geklopt en valt als een sluier over de smaakbom van bisque. Ook al is de krab zelf het enige wat nog Frans te noemen is, I don’t care want wat een heerlijk gerecht.

the-french-connection-amsterdam-restaurant

Super mals vlees dat zacht is geworden na uuuuuuren in de rode wijn gestoofd te hebben krijgt van mij een dikke like. Dit stukje runderwang is zo damn tasty dat hij echt wat groter had mogen zijn van mij.

restaurant-amsterdam-centrum-the-french-connection

Tja een Tour de France is niet compleet zonder du fromage. We vinden de kaasjes al zo verdomd fijn dat we de tomatenchutney laten voor wat het is.

Vijf gangen en een kaasplankje later staan we weer buiten. Een zesde of zevende gang had er zeker met alle gemak nog in gepast. Dus deze uitbreiding is zeker aan te raden als je net zoals ik van een stevig maaltje houdt.

Reserveren bij The French Connection

The French Connection
Singel 460
Amsterdam Centrum
Drinks | diner

Bekijk de website.

[mapsmarker marker=”127″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Bartack Amsterdam bar cafe
BARTACK chille spot aan het Rembrandtpark

Het gebied rondom het Rembrandtpark is nou niet in eerste instantie the place to be, maar daar komt langzaam aan...

Sluiten