KasKantine: Uit de kas zo op je bord

KasKantine zat een paar maanden geleden nog in Halfweg. Op een willekeurige middag knabbelde ik in de zelfvoorzienende kas op huisgemaakte salades en vers gebakken brood. Maar nu zijn ze stiekempjes wat dichterbij komen schuifelen. Deze greenhouse cantina zit nu namelijk in Westerpark tussen Station Sloterdijk en het Westergasterrein in.

KasKantine urban farm tegen wood waste

In de kas wordt het groen verbouwd dat even later op je bord prijkt. Hebben ze een veggie niet in eigen tuin, dan halen ze het bij speciaal geselecteerde lokale boeren. De gerechten zijn overwegend vegetarisch, maar af en toe bereiden ze ook een ongewenst beest, zoals de Schipholgans, in de keuken. Het doel van Kaskantine is voedselverspilling tegengaan. Dit doen ze met heel veel verschillende partijen en er wordt hier ook volop geëxperimenteerd om dit steeds een beetje beter te kunnen doen.

Restaurant oftewel de cantina

Goed en betaalbaar eten maken, dat is wat ze bij deze sympathieke spot voorop hebben staan. In de cantina kun je aanschuiven om een vorkje mee te prikken. Voor € 7,50 heb je een gezonde tweegangen lunch te pakken en voor € 10,= krijg je drie gangen voor je neus. Krijg je maar geen genoeg van hun healthy lunch, dan kun je ook voor € 25,= een lunchkaart nemen waarvoor je in drie maanden tijd vijf keer langs mag komen voor een tweegangen lunch.

Vegan food spot

Ga je op de vegan toer? Geen probleem, ze houden rekening met veganisten en hebben dan ook fijne vegan opties. Wat dacht je van vegan kaas? En natuurlijk glutenvrije pizzabodems.

Vegan en glutenvrije pizza’s? Bij de net geopende Mastino V op de Bilderdijkkade kun je vegan en glutenvrije pizza’s eten.

KasKantine
Haarlemmerweg 506
Amsterdam West | Westerpark
Ontbijt | lunch

Bekijk de webite

Openingstijden KasKantine:
Maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 15.00 uur

Fotocredits: KasKantine

[mapsmarker marker=”332″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Dumas Amsterdam
Bar Dumas nieuwe spot met terras in Amsterdam Oost

Bar Dumas is er eentje om te onthouden als je op zoek bent naar een leuke lunchspot Lees verder

Sluiten