Pancake walhalla MOOK PANCAKES nieuw in West

Move over burgers! In 2016 gaan we allemaal aan de pancakes! Dus lekker aanschuiven bij MOOK PANCAKES op de Clercqstraat en je storten op een stack of fluffyness en kick ass toppings. Mjam!

MOOK PANCAKES is nog niet eens een week open, maar het gaat er al behoorlijk gesmeerd aan toe. Een mooie kaart vol met ow-ik-kan-niet-kiezen-want-ik-wil-het-allemaal food. Super gezellige bediening en een interieur waarmee je wel voor de dag kunt komen.

mook-pancakes-amstedam-hotspot-lunch-brunch MOOK PANCAKES Amsterdam West

No-nonsense pancakes happen

Na lang wikken en wegen ga ik voor de Tropic Thunder. Vier luchtige American pancakes met bacon, verse ananas en maple syrup. Awwww foodporn! Stiekem weet ik ook een bite te stelen van de goat cheese-heaven naast me. Nice!

mook-pancakes mook-pancakes-hotspot-amsterdam-pannenkoeken MOOK PANCAKES Amsterdam nieuw hotspot

Ik weet niet hoe, maar ik krijg mijn pancaketoren op en dat is best veel, maar het is dan ook zo yummy. ‘Ik weet zeker dat je voor 18.00 uur geen honger hebt,’ belooft eigenaar Sammy me om 14.00 uur. En echt pas om 19.00 uur moest ik weer aan eten denken. Dus ideaal als je even een tijd te overbruggen hebt!

mook-pancakes-amsterdam-de-clercqstraat

Gezonde pancakes of stoere pancakes

Wil je liever op de gezonde toer? Dan kun je ook kiezen voor de vegalicious pancake of de hummus. Stoere eters zullen vast wel oren hebben naar de mancake (met bacon, cheddar kaas, gegrilde uien en hun homemade BBQ saus). Daar ga ik mij de volgende keer op storten.

MOOK Pancakes Amsterdam

Award of awesomeness

MOOK Pancakes verdient voor mij om meerdere redenen een award voor awesomeness. Allereerst al vanwege de coolness van deze nieuwe hotspot. Want wat hebben ze er een toffe spot van gemaakt, vooral als je je bedenkt dat er hier eerst een über vage waterpijplounge zat. Ten tweede zijn eigenaren Sammy en Sten gewoon tha bomb. Hun zaak is duidelijk met passie opgezet en wordt met aanstekelijk enthousiasme gerund. En niet geheel onbelangrijk, ze hebben liefde voor food! Ze werken met mooie (zoveel mogelijk biologische) producten van hoge kwaliteit.

Ze zitten nu nog in de aftastende fase qua menukaart, dus het kan zomaar zijn dat één van de pancakes er volgende week niet meer is. Mijn advies nu gaan en over een tijdje weer en alles proberen. I know I will!

MOOK PANCAKES
De Clercqstraat 34
Amsterdam West
Ontbijt | lunch | brunch

[mapsmarker marker=”164″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
John Dory Amsterdam Prinsengracht
John Dory nieuw visrestaurant van chef Vis aan de Schelde

Prikken in een visje, dat kan ik altijd wel waarderen. Ik ben dan ook very excited dat visrestaurant John Dory op...

Sluiten