Nacarat: Nieuw restaurant van Ron Blaauw op Rokin

Nacarat zegt je nu waarschijnlijk nog niet zoveel, maar binnenkort kan het zomaar zo zijn dat je deze naam hoog op je foodbucketlist neer krabbelt. Restaurant Nacarat is namelijk het nieuwe concept van chef Ron Blaauw. En wie de moves van Ron een beetje volgt weet dat alles wat deze beste man opzet of waar hij een flinke vinger in de pap heeft het op z’n zachtst gezegd ‘het goed doet’.

Nacarat in Hudson’s Bay op het Rokin

En nu heeft de bekende chef dus een nieuw project op zijn to do list gezet: Dit najaar een nieuw en bijzonder restaurant openen op de bovenste verdieping van het nog te openen giga Canadees warenhuis Hudson’s Bay. En als ik het heb over de bovenste verdieping bedoel ik niet zomaar de bovenste verdieping, bij de nieuwe culinaire spot van Blaauw eet je onder een waanzinnig koepelvormig dak op de 5e verdieping. Je kunt je dus wel voorstellen wat voor bizar rondom uitzicht je over de stad zult hebben. En over de mooie Instagramwaardige kiekjes dat je hier kunt maken nog maar te zwijgen. #awesomeview

Lunch en diner

Voor het diner uit eten bij Nacarat dat kan sowieso, maar overdag kun je bij dit nieuwe restaurant op het Rokin ook lunchen. Verwacht hier overigens geen simpel broodje. No no, want Ron is erbij betrokken remember? Als je hier neerstrijkt voor een lunchsessie krijg je lichtere gerechten met een touch of Midden-Oosten voor je neus. Denk oesters of Libanees brood met humus. De gerechten zijn geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten. Een goed glas wijn binnen handbereik en je hebt een lunch op stand te pakken.

’s Avonds schuif je hier aan voor een fine dining experience á la Tel Aviv. Er wordt zelfs gefluisterd dat het zomaar zo kan zijn dat er een chef van Yotam Ottolenghi een vliegtuig pakt met als bestemming de keuken van Nacarat. Hudson’s Bay bevestigt niets (ontkennen doen ze overigens ook niet, dussss..wie weet).

Good to know: Overdag is het restaurant bereikbaar via Hudson’s Bay, maar ’s avonds bereik je het restaurant via een andere ingang.

Ron Blaauw restaurants

Je hoeft natuurlijk niet te wachten totdat Nacarat open is om te proeven van de kookkunsten van chef Blaauw. Je kunt ook gewoon nu al eten bij één van Ron’s concepten of restaurants. Zo kun je op chic bij Ron Gastrobar in Amsterdam Zuid, op de Asian tour bij Ron Gastrobar Oriental, je storten op Indo food bij Ron Gastrobar Indonesia, gaan voor Franse klassiekers bij Ron Gastrobar Paris of op stand een vorkje prikken bij Bridges inspired by Ron Blaauw*. Zin in een snelle hap van Ron? Dan kun je ook een culinaire hotdog scoren bij The Fat Dog.

Nacarat wat is dat?

Rest nog de vraag, waarom deze naam? Nacarat is een oranjetint en de keuze hiervoor slaat op deze warme kleur oranje zoals de ondergaande zon die is door de ramen van het glazen dak piept.

Nacarat
Rokin 49
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | diner

Openingstijden Nacarat:
Het nieuwe restaurant van Ron Blaauw gaat in het najaar van 2017 open en is open voor lunch, brunch en diner. Exacte openingstijden volgen.

[mapsmarker marker=”350″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Wijmpje Beukers restaurant Amsterdam De Pijp
Zo ga je ontspannen uit eten in Amsterdam

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik best wel verzot ben op uit eten gaan in Amsterdam. Lees verder

Sluiten