Ik moet eerlijk bekennen dat ik maar een paar keer per jaar rum drink. Ten eerste tijdens de decembermaand wanneer choco-rum mijn ultieme drankje is om me op te warmen. En af en toe in een cocktailtje. Maar rum neat drinken? Dat doe ik zelden. Ook verwerk ik deze sterke drank haast nooit in mijn gerechten. Zonde weet ik nu, nadat ik afgelopen dinsdag werd getrakteerd op een onvergetelijke rumfestijn. 5-gangen rum op het bord en in het glas De lift zoeft me binnen een paar tellen naar de 24ste verdieping van het nHow Amsterdam RAI hotel waar Selva Restaurant zich bevindt. Groen, heel veel (levend) groen, bonte prints, felle kleuren, veel ronde vormen en verschillende texturen…het interieur van dit skyrestaurant is alles behalve saai te noemen en het uitzicht over Zuid-Amsterdam is spectaculair. En dit allemaal is een uitermate geschikt toneel voor wat ik straks ga ervaren. Urban tropical surprise Selva heeft namelijk de handen ineen geslagen met Diplomático Rum, hét rummerk uit Caribisch Venezuela! Tot en met 17 november regent het hier rum, rum en nog meer rum. Rumcocktails, gerechten waarin op smakelijke manier rum verwerkt is (denk aan oesters met een verfrissende citroen-Daiquiri-granita), tostada’s met langzaam gegaarde Lees verder
Mijn achternaam (Pang) verraadt het al, maar Chinees eten is mij met de (rijst)paplepel ingegoten. Lees verder
Waar bij de meeste nieuwe horecazaken gaan voor less is more, gaat het zojuist geopende Bisous juist voor more is more. Lees verder
Camino Taqueria Amsterdam zou zomaar je favo tacospot in Amsterdam Oud-West kunnen worden. Lees verder
Het was ooit een garage waar auto’s werden opgelapt, maar nu is het een toffe club, bar en eetspot waar je Sichuan BBQ en cocktails kunt scoren. Lees verder