Nieuw in de Pijp BasQ Kitchen Amsterdam

BasQ Kitchen Amsterdam is nieuw en er helemaal klaar voor om de Pijp te veroveren met haar pintxos en andere lekkernijen uit het Spaanse Baskenland.

Het is overigens niet de eerste de beste kok die de dienst uitmaakt in de keuken van deze nieuwe spot op de Eerste van der Helststraat. Top chef Alvaro Martinez heeft in vele sterrentoko’s gekookt. Zo stond hij achter het fornuis van twee sterrentent El Bulli (dat ooit is uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld) en drie sterrentent Arzak. En nu kunnen we in ons eigen Amsterdam proeven van zijn culinaire creaties.

 

De Baskische keuken rules!

Ik heb ooit een culinair programma over San Sebastian zitten kijken en sindsdien ben ik soort van obsessed met de Baskische keuken. Het schijnt dat deze regio de meeste sterrententen telt (wel 21 stuks!!) en toen ik de barretjes met pintxos en cava’s voorbij zag komen op tv, wist ik het. Daar wil ik heen! En nu komt het heerlijke eten dus gewoon lekker mijn kant op.

BasQ Kitchen de Pijp

 

Pintxowattes?

Voor degenen die niet bekend zijn met pintxos, oftewel de signature dishes uit Baskenland. Een pintxo is vaak een bite aan een stokje of een broodje met een topping (de Spaansen bedenken serieus de meest gekke dingen om op het broodje te doen). Nee dus niet tapas, tapas zijn een typisch Zuid Spaans gerecht en pintxos komen dus uit het noorden van Spanje.

Ik weet dat ik in ieder geval niet kan wachten om wat food on a stick te proberen. So see you there?

BasQ Kitchen Amsterdam
Eerste van der Helststraat 72
Amsterdam de Pijp

basqkitchen.nl

 

Translate»
Lees vorig bericht:
De Gouden Reael rotisserie
Genieten bij De Gouden Reael

Het moment dat je je realiseert dat je een verborgen pareltje hebt ontdekt is altijd een magisch moment. Zo voelde...

Sluiten