Zelf een quiche maken is makkelijk, leuk en ook nog eens superlekker.
Wat ik zo ontzettend fijn vind aan een quiche maken is dat het een veelzijdig gerecht is. Je kunt namelijk eindeloos variëren met de ingrediënten. Zo kun je gaan voor een klassieke quiche lorraine met spekjes, maar je kunt ook een hartige taart maken met heel veel verschillende groentes. En daarnaast is een quiche maken zo heerlijk makkelijk vooral als je een semi-kant-en-klare bodem gebruikt. Het enige dat je dan hoeft te doen is de bodem voor een hartige taart (te vinden bij de diepvriesafdeling van je supermarkt) kopen en hiermee je taartbodem bedekken. En daarna kan het feest van de vulling bepalen beginnen.
De quichevulling
Er zijn zo ontzettend veel lekkere quiche recepten. Wat dacht je van quiche met spekjes en prei? Of eentje met zalm en spinazie of gekruid gehakt met bosui en courgette. Ook leuk: geef je quiche een Spaans tintje door je hartige taart te maken met chorizo en paprika of doe pulled pork en Mexicaanse kruiden in je taart en ga op z’n Mexicaans. Liever geen vlees eten? Wat dacht je van een heerlijke vega quiche met feta, olijven en zongedroogde tomaten of eentje met bloemkool en verschillende kazen. Of kijk even naar wat er in je koelkast ligt en maak je restjes op. Wel zo voordelig en ook nog eens supergoed tegen voedselverspilling. En dat is het leuke aan een quiche maken, je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is mogelijk bij zo’n heerlijke hartige taart.
De quiche afmaken en eten maar
Heb je je quichebodem af en je taart gevuld met lekkere dingen? Maak je quiche dan af door het volgende met elkaar te mengen:
- 5 eieren
- 300 ml crème fraîche
- peper en zout naar smaak
Giet het mengsel over de gevulde hartige taartbodem en top het eventueel met geraspte kaas.
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius en bak je quiche in 40 tot 45 minuten goudbruin. Haal je quiche uit de oven, laat het iets afkoelen voordat je het aansnijdt en smullen maar!
En zo makkelijk is het een quiche maken. En wanneer ga jij zelf quiche maken?
Foto credits: Edgar Castrejon op Unsplash