Hip thee slurpen bij Quies Tea

In steden zoals Londen en New York is theedrinken het al helemaal. Je lippen aan een theekop zetten in een mooie theebar is in deze steden uber cool. En beetje voor beetje is Amsterdam zich ook klaar aan het stomen voor deze nieuwe trend. Om misverstanden te voorkomen, ik heb het wel over nippen van thee dat vakkundig is gezet van mooie losse theeblaadjes en dus niet van het in een kopje mikken van één of ander fabriekmatig in elkaar gezet theezakje waar als ik het mag geloven ongeveer 3% bestaat uit echte thee.

Theedrink cultuur

In sommige culturen zweren ze bij dit hete drankje. Mijn ouders komen uit China en iedere keer dat ze een bezoekje hebben gebracht aan hun geboorteland hebben ze weer een of andere gedroogde bladerenverzameling meegesleept. Op de één of andere manier heb ik hun liefde voor thee niet helemaal meegekregen, dus ik ging redelijk bleu naar de nieuwe theebar Quies Tea op de Frederik Hendrikstraat.

Quies Tea theebar Amsterdam

Ook in Tsjechië weten ze allang dat thee slurpen hip is. Eigenaar Jakub komt uit Tsjechië en was voor zijn werk vaak in Amsterdam en het viel hem op dat zijn geliefde theebar niet te vinden was in Mokum. Hij besloot samen met zijn verloofde Štěpánka (die hij nota bene in een theehuis back home heeft ontmoet!) een theebar te starten.

Thee, thee en ehhh thee

Toegegeven mijn wenkbrauw ging ook even de lucht in toen ik hoorde over een bar waar je alleen maar thee kunt krijgen. Echt alleen maar thee? Ja! Geen koffie? Nee geen koffie. Je ziet mensen denken als ze het horen, maar ik weet zeker dat wanneer je je kont hebt geparkeerd bij Quies Tea en je langzaam het aromatische drankje naar binnen hebt geslurpt, je net zoals ik om ben.

Quies Tea Amsterdam Frederik Hendrikstraat theeQuies Tea Amsterdam thee vers

Theedrinken op z’n hipsters

Dit heeft niets, maar dan ook niets te maken met theedrinken zoals in grote getallen wordt gedaan. Nee de horror van grote mokken met fleurige opdrukken waaruit touwtjes met bekende theefabrikanten prijken vind je hier niet. Bij deze huiskamerstijl theebar krijg je je losse thee gepresenteerd in mooi porselein dat speciaal voor Quies Tea met de hand is gemaakt.

Mate een super cool drankje

Na een fijn kopje witte thee (zo zacht van smaak!) en een gruwelijk goede chai (niet te zoet, maar zo bomvol smaak) krijg ik een mate voor mijn neus. De mate (zeg: maa-teee) is voor mij geheel nieuw fenomeen. In Zuid-Amerika wordt dit hete drankje dat eigenlijk geen thee is bij de vleet gedronken. In Argentinië is deze cafeïne bom zelfs hét nationaal drankje.

Gebiologeerd zit ik te staren naar de mooie beker (kalebas) en het rietje van bamboo (bombilla). Dit is zo cool! Oh ik had de Carnaval mate en die had zo’n fijne karamelachtige smaak.

High tea met een Tsjechische twist

Je kunt je bezoek bij Quies Tea nóg gezelliger maken door wat van hun bites te bestellen. Op de kaart prijken Tsjechische gebakjes, bonbonnetjes en pitabroodjes. Wil je liever niet kiezen? Bestel dan de high tea (€ 29,50 voor twee personen), dan kun je lekker een beetje van alles snoepen.

Wat is zo te gek vind aan deze theebar is dat het uniek is op zoveel manieren. Het is lekker knus en je voelt je er bijzonder welkom. Jakub en Štěpánka hebben bewust gekozen voor lage tafeltjes zodat hun gasten gezelliger met elkaar kunnen kletsen. Ook je laptop is welkom als je het theedrinken liever wilt combineren met werk. Daarnaast hebben ze 40 soorten mooie theeën waaruit je kunt kiezen. Ze vertellen met alle liefde over de verschillende smaken en soorten en helpen je graag met je keuze. Ik heb geloof ik al al mijn vrienden beloofd om ze een keer mee te nemen naar deze cosy spot, dus ik zie je daar!

Meekijken en meewerken bij de beste bakker van Amsterdam

Quies Tea
Frederik Hendrikstraat 24H
Amsterdam West
Theebar | lunch | brunch | high tea

Openingstijden Quies Tea:
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 21.00 uur

[mapsmarker marker=”302″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Justin Brown bao buns Taiwanees The Bao Bar
Pop-up event: Bouw je eigen bao buns

Justin Brown maakt verse buns en het enige dat jij hoeft te doen is je homemade bao bun te toppen...

Sluiten