Bananenbrood is zo ontzettend lekker en omdat het beslag niet hoeft te rijzen is het echt zo gepiept. Dit recept voor bananenbrood is glutenvrij en vrij van lactose, dus ook nog eens goed voor je.
Benodigdheden
- 1 overrijpe banaan
- 1 ei
- halve theelepel zout (of sesamstrooisel)
- 4 ontpitte dadels
- 2 eetlepels kokosmeel
- 3 eetlepels gebroken lijnzaad
- 2 eetlepels quinoameel*
- 1 eetlepel amandelmeel*
- 0,5 theelepel baking soda
* je kunt ook ander soort meel gebruiken, zolang je maar zorgt voor genoeg binding. Andere opties zijn bijvoorbeeld kokosmeel, rijstmeel, tapiocameel of teffmeel.
Zo maak je het bananenbrood
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maak het beslag voor het bananenbrood
Mix de banaan, het ei, de dadels en het zout (of sesamstrooisel) met elkaar in een keukenmachine. Voeg de lijnzaad, quinoameel en amandelmeel toe en meng het goed met elkaar. Het beslag moet goed dik zijn, als het te dun is doe er dan nog wat extra quinoameel bij.
Bak het bananenbrood in de oven
Giet het beslag in een ingevet bakvorm of bakring (met een bakpapier eronder) en bak het in 30 minuten goudbruin. Als je wilt kun je het brood versieren met noten.
Haal het bananenbrood uit de vorm of ring en laat het even afkoelen. Je kunt het glutenvrije en lactosevrij bananenbrood bewaren in een koektrommel, maar bij mij viel er niets te bewaren. Het was in een mum van tijd op!
Lekker om te proberen: fluffy bananenpannenkoeken.
Een recept voor een chocoladecake die wel mag.