Easy as hell en heerlijk: recept voor sticky sweet spareribs

Je kunt mij altijd wakker maken voor twee dingen: bbq chicken wings en sticky spareribs uit de oven. Het gerecht is zó makkelijk te bereiden, je doet wat voorwerk en laat de oven verder het werk doen. Dus wat eet jij vanavond?

Benodigdheden per persoon:

  • 200 tot 250 gram spareribs
  • 1 eetlepel honing
  • drie takjes verse tijm
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie
  • een ovenschaal

Bereidingswijze

Leg de spareribs in de ovenschaal. Meng alle ingrediënten door elkaar en schenk de marina over het vlees. Masseer het goed in en laat minimaal een kwartiertje staan. Hoe langer je het vlees marineert terwijl je de marinade steeds weer inmasseert, hoe lekkerder. Heb je geen tijd? Dan is een snelle marinade ook prima.

Nu de gouden tip: braden op een lage temperatuur en continu bedruipen met het bakvocht. Het is ontzettend verleidelijk om de oven hoog te zetten om zo een mooi krokant korstje te krijgen. But trust me, hoe langzamer het vlees wordt gegaard, hoe zachter het wordt.

Verwarm de oven voor op 175 graden, en laat de spareribs in (het midden van)  ongeveer 15 minuten garen. Vervolgens zet je de oven terug op 150 graden en rooster je het vlees in 30 tot je zachte en sticky stukjes rib hebt. Bedruip het vlees ongeveer om het kwartier met het kookvocht dat vrijkomt.

Liever grillen op de bbq? Wacht dan tot de bbq echt goed heet is en de kolen grijs zijn geworden. Leg de ribs met de botjes aan de onderkant aan de zijkant van de bbq (dus niet boven de kolen). Je hoeft de ribs niet te keren. Deksel van de bbq erop en laat het maar lekker smokey garen. Het duurt wel zo’n 2,5 tot 3 uur totdat je ervan kunt genieten, maar dan heb je ook wat.

Laat het vlees nog even een paar minuten rusten voordat je het aansnijdt. Lekker met (zelfgemaakte) frites en een frisse coleslaw salade.

Sticky spareribs uit de oven

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Gezond ontbijt recept overnight oats heerlijk havermout ontbijt
Krachtontbijt overnight oats

Nog zo'n easy en yummie recept met superfood Lees verder

Sluiten