Beeld je een donut in die luchtiger is dan een gewone donuts, eentje die nog wat meer chew heeft.
Dat is een komeko donut (komeko betekent rijstbloem in het Japans), een Japanse donut gemaakt van rijstbloem. De rijstbloem creëert die luchtige textuur die verslavend lekker is. En nu kunnen we vanaf woensdag 9 juli deze zoete lekkernijen ook in Amsterdam krijgen! Want aanstaande woensdag opent de allereerste Japanse donutwinkel op de Overtoom.
Tamariya is een boerderij ergens iets ten zuiden van Hiroshima waar ze rijstbloem maken. Je kunt zelfs verblijven op deze boerderij in the middle of nowhere in Japan en met eigen ogen zien hoe ze de rijst verbouwen en rijstbloem maken. En nu opent Tamariya dus de allereerste komeko donutwinkel in Amsterdam. De donuts worden met de hand gemaakt en voorzichtig in rijstolie gebakken om die knapperige buitenkant te realiseren. En goed nieuws voor mensen die geen gluten (kunnen) eten, een komeko donut is glutenvrij. Verder voegen ze er geen gekke dingen aan toe, schijnen de rijstdonuts beter te verteren zijn en zijn er ook vegan donuts.
Dus woensdag op naar de Overtoom om zo’n luchtige donut te scoren!
Tamariya Amsterdam
Overtoom 255H
Amsterdam West | Oud-West
Foodshop
Openingstijden Tamariya:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur
Bekijk de route naar Tamariya Amsterdam
Ook interessant:
- De beste restaurants van de Toscaanse kust (regio Versilia), waaronder (Marina di) Pietrasanta en Lido di Camaiore
- Tamariya, eerste Japanse donutshop opent in Amsterdam
- Pop-up Smaak Ramen opent eindelijk een eigen ramenrestaurant
- Restobar Nikotin nieuwe zaak van oud-chef sterrenzaak Coulisse
- De beste restaurants van Medellin en waar te overnachten in deze Colombiaanse stad