6x beste friet in Amsterdam voor afhaal. Help de aardappeltelers en eet meer friet

Meer friet eten juist tijdens deze coronacrisis luidt de oproep.

Alle horecazaken zijn noodgedwongen dicht om COVID-19 te bestrijden en dat betekent voor de aardappeltelers dat ze opeens met enorme overschotten aan aardappelen zitten. Er ligt blijkbaar 1,5 miljard kilo aan piepers zonder enige bestemming.

Benefrietjes frietjes eten als steun

Er is met name een berg aan de zogenaamde frietaardappelen. Daarom heeft de Brancheorganisatie Akkerbouw en strategisch ontwerpbureau Doordacht de campagne #Benefrietjes bedacht. Ze doen hiermee een beroep aan frietfans om meer patat te maken, kopen of te laten bezorgen. Tja, dan moeten we dat advies maar opvolgen niet?

Beste friet van Amsterdam

Dus laten we heel veel maar dan ook echt heel veel friet eten. En laat dat nou een product zijn dat zich perfect leent voor afhaal en bezorging. Dus bestellen of afhalen maar! Dit zijn de beste frietzaken om friet te halen of thuis te laten bezorgen:

Par Hasard. Met twee vestigingen in Amsterdam (Ceintuurbaar 113-115) en Hoofddorpplein 1 in Amsterdam Zuid zit er vast wel eentje in de buurt van je. Hun frietjes zijn altijd goed. Lekker wat Belgische mayo erbij en ik ben blij.

Frietboutique op de Johannes Verhulststraat. De frietzaak van Pebbles en Sammy is altijd fijn fijn fijn om te bezoeken. Ze snijden de piepers zelf in de keuken en je eet deze goudbruine rakkers uiteraard met een flinke dot truffelmayo. Feestje gegarandeerd.

Chefs & Co Amsterdam bakt de friet van Friethoes goudbruin voor je. En de dames achter deze te gekke traiteur tegenover de RAI hebben hun zelfgemaakte mayo die de naam The Mayo Sisters draagt. Die heb ik weleens mogen proeven en die is grandioos. Ze hebben zelfs een vegan variant en die is ook gruwelijk fijn.

Freddy Fryday op de Linnaeusstraat 36 in Amsterdam Oost heeft loaded fries en ‘gewone frietjes’. Zeker de moeite waard om even langs te hoppen voor een patatje.

Friet van Oost. Je kunt bij ze afhalen, maar ze bezorgen hun frietjes ook bij je thuis.

Grizzl Gelderlandplein heeft naast krokante frietjes ook te gekke (vega)burgers. Mjam!

Tags: meer frietjes eten in de coronacrisis | benefrietjes | overschot aardappelen door corona | meer patat eten

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Felix takeaway
Waar kun je afhalen in Amsterdam? Een handig overzicht per stadsdeel.

Nu alle horeca dicht is is afhalen of bezorgen dé manier om én je favoriete restaurant te steunen. Lees verder

Sluiten