Dit zijn de beste (beach) restaurants van Isla Holbox

Een van de beste ideeën die ik afgelopen jaar heb gehad is toch wel om naar Mexico te gaan om het begin van de winter te ontvluchten. Want als je warmte en zonnestralen zoekt, zit je in Mexico goed. Ze hebben er volop van. Na 3,5 week door dit prachtige en divers land te reizen besloot ik mijn trip te eindigen in Isla Holbox. Dit eiland vind je in de provincie Yucatan in het oosten van Mexico en is een te gekke plek om je tempo flink naar beneden te halen en je alleen nog maar druk te maken over wat voor fruit je in je smoothie wilt. Best grappig: Op dit dromerige eiland in het midden van de Golf van Mexico en de Caribische zee (als je de zee zou oversteken kom je in Cuba terecht) rijden geen auto’s maar golfkarretjes. De wegen zijn niet geasfalteerd, want snel rijden hoeft niet. Ze doen het hier gewoon rustig aan. Zelfs de palmbomen lijken hier langzamer heen en weer te zwiepen. Alles gaat in een easy tempo en iedereen is super laid back. Trek gekregen? Een hapje eten doe je bij één van de cute tentjes aan het enige plein of gewoon pal aan het strand.

Beste beachrestaurant van Isla Holbox

Zoals de meeste strandbestemmingen kun je ook op Isla Holbox kiezen uit verschillende strandrestaurants met beach view, maar de beste keuze is toch wel echt restaurant Mandarina. Als je het hebt over een te gek uitzicht, geweldige beach sfeer, mooie setting, fantastisch eten, goed personeel en killer cocktails en eigenlijk gewoon alles wat je wilt voor een etentje aan het strand, zit je hier goed. Wat een heerlijke beach spot is restaurant Mandarina!

Restaurant Mandarina Isla Holbox

Voor het echte strandgevoel kun je neerploffen op de comfy seats en je voeten in het zand begraven of één van de tafeltjes in het zand uitkiezen. De volgende stap is wat lekkers uitkiezen van de kaart. En dat is eigenlijk de lastigste opgave, want deze staat vol met de lekkerste dingen: Knapperige salades, avocadotoast met garnalen, verse pasta’s, verse visgerechten en nog veel meer.

Soms is simpel zo fijn. En het lekkere aan deze garnalen is dat ze smaakbommetjes zijn. Zo heerlijk!

De pasta maken ze hier vers en dat proef je. Yum!

Restaurant Mandarina Isla Holbox Casa Las Tortugas

Ook voor een stukje vis is Mandarina een goede plek. Super vers en precies goed gegaard.

Vergeet vooral niet wat van de focaccia te proberen. Die maakt chef Jorge Melul zelf en die is onbeschrijfelijk lekker.

Maar ook de cocktails en huisgemaakte limonade van restaurant Mandarina moet je zeker niet overslaan. Want deze zijn ook super yummie.

Beste sfeervolle restaurant op Isla Holbox

Aan de andere kant van Hotel Casa Las Tortugas waar restaurant Mandarina onderdeel van is vind je restaurant LUUMA.

Nog zo’n gevalletje goed gelukt. Want ook dit restaurant is bijzonder sfeervol en stijlvol. En het leuke is dat je gewoon buiten zit. Op heel Isla Holbox zijn we verder geen andere restaurants tegengekomen die qua stijl en sfeer deze twee mooie restaurants konden benaderen.

Restaurant LUUMA Isla Holbox

Bij restaurant LUUMA kun je grote gerechten bestellen, maar je kunt ook voor de tapas gaan. En dat is stiekem veel gezelliger. Ga je voor een tapas maal, dan staat je tafel in een mum van tijd vol met dit soort lekkernijen:

De loempia’s zijn supervers en happen goed weg.

Mijn favoriet was de black octopus empanada gevuld met octopus, ui, tomaat en paprika en geserveerd met een chipotlesausje. Het deeg is superkrokant en de vulling perfect in balans qua smaak.

Restaurant LUUMA Isla Holbox Casa Las Tortugas

Ook erg fijn is de lams taco. De citroen en ui geven het gerecht een fris tintje.

En ook hier weer geldt: Probeer de cocktails want man man man wat zijn die goed hier. Ik ben zelf fan van mezcal en daarmee weet de bartender wel raad!

cocktails restaurant LUUMA Isla Holbox

En verlaat LUUMA ook niet zonder een dessert te nemen, want ook hier staat chef Jorge Melul in de keuken en deze man kan bakken. Want ook dit taartje is niet te versmaden 🙂

Restaurant LUUMA Isla Holbox pie

Je vindt zowel restaurant Mandarina als restaurant LUUMA in Hotel Casa Las Tortugas op Isla Holbox.

Hotel Casa Las Tortugas
Calle Igualdad (geen huisnummer)
Isla Holbox
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | diner

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Xampanyeria Centra Amsterdam cavabar
Ben je al bij de eerste cavabar van Amsterdam geweest?

We hadden natuurlijk al de eerste champagneria van Amsterdam en nu kunnen we daar een cavabar bij optellen!  Lees verder

Sluiten