Op mijn favo lijstje: Café Pistou (permanent gesloten)

Soms kom je van die plekjes tegen waar je een serious crush op krijgt. Café Pistou op de Admiraal de Ruijterweg is zo’n plek. Een laid back no-nonsense plek waar je je aan kleine houten tafeltjes kunt storten op pure gerechten. Chef Ramses weet duidelijk wel raad in de keuken en tovert de meest kleurrijke en tasty borden op tafel.

cafe-pistou-amsterdam-west-restaurant-charcuterie

Bij Café Pistou wordt gekookt met biologische producten. En waar het kan verwerkt Ramses zoveel mogelijk groente en kruiden uit eigen moestuin in zijn dishes en hij maakt zoveel mogelijk zelf. Zo heeft hij zelf tijden staan snijden om de steak tartaar de perfecte structuur te geven en is het naanbrood homemade.

cafe-pistou-amsterdam-west-restaurant-steak-tartare cafe-pistou-amsterdam-admiraal-de-ruijterweg-restaurant

De steak tartaar is qua smaak perfect in balans. Niet té zuur en niet te flauw, maar dankzij de kruiden boordevol flavour en tja het eitje on top is gewoon perfect gepocheerd.

cafe-pistou-amsterdam-west-restaurant-frans-biologisch

Dit wil je toch gewoon lekker weghappen?

cafe-pistou-amsterdam-hamburger-burgers

Ook om je burger cravings te stillen, zit je bij Pistou goed. Zie hier de Pistou Burger. Ik heb er niet van geproefd, maar ik hoorde tevreden geluiden aan de overkant van de tafel.

cafe-pistou-amsterdam-restaurant-frans-uit-eten

Ik heb zin in lamsvlees, dus de keuze voor de lamsschenkel was snel gemaakt. En ik heb zeker geen spijt. Wat een smaakbom! Het vlees is super mals en lekker gekruid. De sides: Huisgemaakt naanbrood en yoghurt-munt-komkommer-sausje zijn een fijne tegenhanger. Ik lik nog net mijn bord niet leeg, want boy oh boy wat is dit goehoed!

cafe-pistou-amsterdam-frans-restaurant

Wat een heerlijke plek is Café Pistou toch. Je stapt hier zo binnen om lekker een vorkje mee te prikken. Met mooi weer kun je lekker neervlijen op het chille terras. En je kunt hier gewoon bizar goed eten voor een zeer schappelijke prijs. Ik ben helemaal fan!

Café Pistou
Admiraal de Ruijterweg 404
Amsterdam West
Brunch | lunch | borrel | diner | terras
pistou404.nl

Openingstijden Café Pistou:
Dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 1.00 uur
Zaterdag van 15.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”196″]

 

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Ron Gastrobar Indonesia Ouderkerk Amstel restaurant
Ron Gastrobar Indonesia walhalla voor indolovers

Saté, soto, daging rendang...mmmm ik hou wel van een Indo'tje pakken zo op z'n tijd. Ik was dan ook excited...

Sluiten