Ron Gastrobar Indonesia walhalla voor indolovers

Saté, soto, daging rendang…mmmm ik hou wel van een Indo’tje pakken zo op z’n tijd. Ik was dan ook excited om Ron Blaauws nieuwe resto, Ron Gastrobar Indonesia, te testen. Ik ben sowieso al weg van zijn culi dishes bij Ron Gastrobar en voor zijn dim sums bij Ron Gastrobar Oriental kun je me ook altijd wakker maken. But how about Indonesian? Yay or nay?

Reserveer een tafel bij Ron Gastrobar Indonesia

ron-gastrobar-indonesia-restaurant-blaauw-taco

Indo street food

Ik ben gek op small bites. Lekker een beetje van alles wat proeven. Zoals de taco ayam besisit Bali, oftewel een super krokante taco gevuld met spicy Balinese kip, Bangkokspread en kentjoer-kokosmayo. Holy smokes wat is dit een fijn gerecht en hij is veel te snel op.

ron-gastrobar-indonesia-ouderkerk-aan-de-amstel-restaurant-indonesisch

Little bites to share zijn helemaal mijn ding. Al toen ik een kleine Sam was deelden ik mijn eten met mijn mede foodies. That’s the way the Asian do it. Op tafel verschijnen de loempia bebek (met eend) en pepesan goeloeng (met witvis). Hmmm ze smaken naar meer.

ron-gastrobar-oriental-restaurant-indonesisch-loempia

It’s all about the experience. Dat hebben ze bij Ron wel begrepen. Aan tafel wordt de kippenbouillon over de yummie soepvulling geschonken. De soto is bomvol smaak en lepelt wel heel erg makkelijk weg. Yum!

restaurant-ron-gastrobar-indonesia-soto ron-gastrobar-indonesia-ron-blaauw-restaurant-ouderkerk

Rons famous spareribs

Natuurlijk staan Rons bekende spareribs op de kaart. En ook nu zijn ze weer fingerlicking good. Lekker sweet and sticky. Ohhh hier kan ik er wel een berg van op!

ron-gastrobar-indonesia-restaurant-indonesisch-nieuw-ouderkerk-amstelron-gastrobar-indonesia-aziatisch-spareribs-restaurant

Een tafel vol bakjes

Make room, want daar komt de rijsttafel á la Ron. En dat zijn veel bakjes, heel veel bakjes. Gado gado, pisang goreng, udang peteh, seroendeng, daging rendang…en nog zoveel meer yummie stuff.

ron-gastrobar-indonesia-nieuw-indonesisch-restaurant-ron-blaauwron-gastrobar-indonesia-ouderkerk-amstel-restaurant-indoron-gastrobar-indonesia-restaurant-indonesisch-rijsttafelron-gastrobar-indonesia-rijsttafel-restaurant-nieuw-blaauwRon Gastrobar Indonesia restaurant Ouderkerk aan de Amstel

De hele rijsttafel is to die for, maar ik heb zeker mijn favoriet: De sate kambing. Een stokje met super malse stukje geit in een heerlijke ketjapsaus.

ron-gastrobar-indonesia-restaurant-indonesisch-sate

Spicy sambal

Zin om je smaakpapillen even flink wakker te schudden? Bij Ron Gastrobar Indonesia kun je je maal up spicen met de huisgemaakte sambal. Er zijn drie soorten: heet, heel heet en niet normaal heet. Natuurlijk heb ik de laatste even getest (met de witte rijs in de aanslag) en hij is inderdaad lekker spicy maar nog best te doen als je er niet teveel van pakt natuurlijk!

ron-gastrobar-indonesia-restaurant-ron-blaauw-sambalron-gastrobar-indonesia-wijn-restaurant-ouderkerk-amstel

Kijk, je waant je toch even op Java of op een ander Indonesisch eiland?

ron-gastrobar-indonesia-restaurant-ron-blaauwron-gastrobar-indonesia-indonesisch-restaurant-ouderkerk-blaauw

Stinky fruit

Wie weleens in Azië is geweest kent het wel, durian. Deze vrucht heeft een sterke geur die velen vinden stinken, maar ik vind het zo herkenbaar en altijd als ik deze vrucht ruik doet het me aan het verre oosten denken. Ik vind het dan ook super dat ze hiervan een heerlijke bombe hebben gemaakt.ron-gastrobar-indonesia-dessert-durian

En ik ga niet met lege handen naar huis: Om het Indonesische gevoel lekker lang vast te houden, een pot met zelfgemaakte atjar van Ron om thuis van te smikkelen.

ron-gastrobar-indonesia-huisgemaakte-atjar

Ron nails it! Wat een fijne en mooie spot om heerlijk Indo te happen. Je vindt Ron Gastrobar Indonesia in het pittoreske Ouderkerk aan de Amstel, een klein stukje fietsen vanaf Mokum, maar met mooi weer zeer nice! Dus Ron Gastrobar en Indonesisch, yay for sure!

Ron Gastrobar Indonesia
Amstelzijde 51
Ouderkerk aan de Amstel (gebruik Amstelveen voor je navigatie)
Lunch | brunch | borrel | diner

Reserveer een tafel

rongastrobarindonesia.nl

[mapsmarker marker=”193″]

Openingstijden Ron Gastrobar Indonesia:
Maandag tot en met zondag van 12.00 uur tot 15.00 uur voor lunch
Maandag tot en met zondag van 17.30 uur tot 23.00 uur voor diner

Translate»
Lees vorig bericht:
Burgerij Amsterdam Centraal
Burgers happen bij Burgerij Amsterdam CS

De tijd dat je bij het centraal station bij een craving geen andere keuze had dan staand een frietje van...

Sluiten