Casa Sabatelli Italiaanse huiskamer op de Kinkerstraat (PERMANENT GESLOTEN)

Casa Sabatelli brengt een beetje van Puglia naar de Kinkerstraat. Het smalle Italiaanse zaakje met uitnodigende gevel wordt gerund door Mattia en Michele Sabatelli. De twee broers werkten in de pastafabriek van hun vader in het zuiden van Italië en besloten in Amsterdam hun eerste Italiaanse restaurant te openen: Casa Sabatelli.

Casa Sabatelli echt Italiaans uit eten

Michele vertelt dat ze alle producten uit Puglia halen. Natuurlijk had hij de producten via een importeur kunnen laten komen, maar ze komen zelf uit het gebied en kennen de producenten en weten als geen ander wat er goed is. Van de pasta’s tot aan de kazen en de hammen, alles wordt iedere week vers aangeleverd. Als het goed is krijgen ze binnenkort eindelijk hun alcoholvergunning zodat ze ook hun favoriete Italiaanse wijnen kunnen schenken. Tot die tijd kun je je eigen lievelings druivensapje meenemen om te drinken met je Italiaanse maal. Je kunt hier overigens ook een Italiaanse hap to go nemen of gedroogde pasta’s en andere Italiaanse producten scoren om thuis aan de slag te gaan.

Gezonde pasta’s

Aangezien de Sabatelli broers bekend zijn met de fijne kneepjes van het pasta maken was het logisch dat hun Italiaanse restaurant pasta’s op het menu heeft staan. Maar laten de Sabatelli’s nou niet zomaar een ‘gewone pasta’ maken. De familiefabriek in Puglia maakt pasta’s op een eeuwenoude manier en gebruiken hiervoor ongemanipuleerde tarweplanten. Veel boeren en tarweproducten houden de planten kunstmatig klein zodat ze eerder verzekerd zijn van een goede oogst (hoe hoger de plant hoe meer risico op verwoesting door wind en storm). Sabatelli gebruikt tarwe van planten die natuurlijk zijn gegroeid en dus veel meer voedingsstoffen bevatten. Deze tarwe is overigens ook nog eens beter te verteren. Daarnaast zorgen ze ervoor dat het graan in zijn geheel en zo snel mogelijk na de oogst gemalen wordt. En dit gebeurt met de steen, zoals ze vroeger ook al deden. Alles om de smaak en voedingswaarde van het tarwe zoveel mogelijk te waarborgen. En deze pasta’s eet je dus bij Casa Sabatelli. Getopt met hun heerlijke homemade sauzen. Hmm zo fijn.

Maar naast pasta’s hebben ze bij Casa Sabatelli ook heerlijke anti pasti. Wat dacht je van Capocollo di Martina Franca met burrata? Dat is een gerecht om voor terug te komen.

Italiaanse huiskamer

De naam van de zaak bevat niet voor niets het woord casa. De Sabatelli mannen willen met hun Italiaanse spot een huiskamer neerzetten waar iedereen even binnen kan stappen voor een betaalbare pasta. Om die reden zijn de prijzen zacht en zijn er naast de vaste gerechten op de kaart ook een paar dishes buiten de kaart om waar je uit kunt kiezen.

Casa Sabatelli Italiaans restaurantCasa Sabatelli Amsterdam

Wat een fijne plek is dit toch. Eentje om verliefd op te worden en eentje om te onthouden.

Casa Sabatelli
Kinkerstraat 230H
Amsterdam West | Oud-West
Lunch | brunch | diner | traiteur | take out | delivery

Openingstijden Casa Sabatelli:
Maandag tot en met donderdag van 11.00 uur tot 22.30 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 23.00 uur
Zondag van 11.00 uur tot 22.30 uur

[mapsmarker marker=”341″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Dignita Hoftuin Amsterdam terras
Dignita Hoftuin, geheim terras in het centrum

Stttt, niet verder vertellen. In een verborgen binnentuin in het centrum van Amsterdam Lees verder

Sluiten