Strand Zuid is vernieuwd en super cool geworden

Strand Zuid is natuurlijk niet nieuw. Sterker nog, de spot bij de Amsterdam RAI zit er al zo’n twaalf jaar. Het is ooit begonnen als pop-up, een hele lange pop-up welteverstaan. Maar het restaurant met stadsstrand gaat nu nergens meer heen en blijft bij de RAI. Een mooie gelegenheid voor een flinke facelift en do over. Dus hop het witte tijdelijke gebouw ging eruit en daarvoor in de plaats kwam een zwart paviljoen. Het terras werd verplaatst en uitgebreid en eigenaren Bram van Es en Michel Pais hebben heel veel meubels en gadgets meegesleept uit Bali om hun nieuwe stadsstrand nog cooler te maken en de relaxte vibe van het Indonesisch eiland te geven. Gisteren mochten ik en een paar fellow bloggers over het vernieuwde terrein rennen voor een sneak peek.
Direct reserveren bij Strand Zuid

Strand Zuid Amsterdam terras boot

Strand Zuid aan het water

Als je weleens bij Strand Zuid bent geweest weet je dat deze spot aan het water ligt en dat je er perfect met de boot kunt komen. Wat ik sowieso eigenlijk de tofste manier vind om bij deze plek aan te komen. Kwam dat even goed uit dat we gisteren met de boot naar Strand Zuid 3.0 werden gebracht. Na een rondje Amsterdamse grachten meerden we aan bij het nieuwe terras van het stadsstrand. Oh als je met de boot naar Zuid wilt is het goed om er rekening mee te houden dat de brug om 21.00 uur sluit. Dus heen of terug met de boot gaat dan niet meer.

Hotspot RAI Amsterdam Strand Zuid Strand Zuid Amsterdam hotspot RAI water Strand Zuid Amsterdam terras water

Stadsstrand met terras

Vanaf het water kun je het nieuwe sprookjesachtige terras zien en wauw wat is dat te gek geworden. Er is lekker veel hout gebruikt, de bomen staan er nu groen bij en overal zijn er plekjes om te chillen gecreëerd. Hoge tafels bij de buitenbar om aan te hangen, lage tafels als je lang wilt tafelen, ligstoelen als je op relaxstand wilt en hemelbedden als je volledig plat wilt gaan.

Strand Zuid Amsterdam beach

En er is zelfs een cosy vuurkorf compleet met zand voor het echte strandgevoel van zand-tussen-je-tenen.

Strand Zuid Amsterdam hotspot

En hoe leuk is deze? Ik zou hem best wel willen hebben voor op mijn dakterras.

Strand Zuid Amsterdam chill

Ik heb iets met lichtjes in bomen en laten ze die nou net hebben bij Strand Zuid.

Strand Zuid Amsterdam romantisch

Dit zijn de nieuwste terrassen van Amsterdam

Strand Zuid restaurant

Trek in wat lekkers gekregen? Je kunt wat borrelhappen laten komen terwijl je barhangt, maar je kunt natuurlijk ook voor een complete maaltijd gaan. Er staan genoeg lekkere dingen op de kaart van restaurant Strand Zuid. Visgerechten, vleesgerechten, maar ook veggie dishes. Het leuke aan het menu is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt.

Gezond uit eten

Heb je een wat gezondere bui, dan kun je gaan voor de beach bowl met gemarineerde zalm en bloemkoolcouscous, ceviche roll en/of een yellow veggie curry. Zelfs een gezond dessert behoort tot de opties. Wat dacht je van een vegan lemon cheesecake toe? En dikke like voor de vele vegan en vega opties.

Poke bowl Strand Zuid gezond Gezond eten Strand Zuid Strand Zuid zalmburger

Stoer voer bij restaurant Strand Zuid

Heb je echter zin in stoer voer, dan kun je je storten op smokey stuff uit de Josper. Wat dacht je van de rib-eye roll en dry rub spareribs, prime rib of burger? Met on the side frietjes van de Frietboutique en je foodfest is compleet.

Gezellig uit eten Amsterdam Strand ZuidLekker uit eten RAI Strand Zuid

Met mooi weer wil je uiteraard op het te gekke terras eten, maar met minder weer is het ook erg goed vertoeven bij Strand Zuid, want het restaurant/paviljoen ziet er door een ringetje te halen uit.

Uit eten Amsterdam RAI Strand Zuid restaurantStrand Zuid lekker uit eten RAI

Yes mij zie je hier zeker vaker terug deze zomer!

Reserveren bij Strand Zuid

Geen zin om teleurgesteld te worden omdat er geen plekkie voor je is? Je kunt je tafel hieronder reserveren. Weet je zeker dat je terecht kunt.

Strand Zuid
Europaplein 22
Amsterdam Zuid | Amsterdam RAI
Ontbijt | lunch | brunch | borrel | diner | terras

Bekijk de website

Openingstijden Strand Zuid:

Maandag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 1.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”343″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Casa Sabatelli Amsterdam
Casa Sabatelli Italiaanse huiskamer op de Kinkerstraat (PERMANENT GESLOTEN)

Casa Sabatelli brengt een beetje van Puglia naar de Kinkerstraat. Lees verder

Sluiten