10 x authentiek Chinees eten

Waar kun je nou echt authentiek Chinees eten in Amsterdam en daarbuiten? Fellow Food Freak Vanessa van het culinaire blog Culinessa en ik hadden het er tijdens één van onze vele food talks over. ‘Waar eet jij nou het liefste? Of nee die is slecht! Die is goed man.’ Zo weten we uren te vullen met gezwets over eten. Vooral het onderwerp de Chinese keuken waar we allebei alleen maar liefde voor voelen komt opvallend vaak voorbij.

Chinese restaurants met authentiek Chinees

En omdat het bijna Chinees Nieuwjaar is en food spots delen ‘ons ding’ is, besloten we samen onze top 12 Chinese restaurants samen te stellen en te delen. Vijf restaurants in Amsterdam, drie Chinese spots in Den Haag en Utrecht en twee internationale spots waar je echt Chinees eet. Mocht je nog denken dat Babi Pangang authentiek Chinees is, foei!

Chinese restaurants Amsterdam

Voor authentiek Chinees voer hoef je niet ver te reizen. Bij deze vijf Chinese restaurants in Amsterdam hap je een goede en echte Chinese maal.

Oriental City

Tenzij je erop zit te wachten je zaterdagmiddag te spenderen met je neus in de rug van de wachtende voor je, kan ik je aanraden te reserveren bij restaurant Oriental City. Dan loop je namelijk gewoon langs de wachtende rij op de trap en zit je binnen een mum van tijd met een tafel vol heerlijke dim sum hapjes voor je neus. Het is hier op z’n Chinees gezellig druk. Gekletter van porselein, schreeuwende obers en dat soort werk. Het hoort erbij en ik zou niet zonder kunnen.

Oriental City
Oudezijds Voorburgwal 177-179
Amsterdam Centrum

Bekijk de website

Tip: Weten welke dim sum je moet bestellen? Check de Ultieme Dim Sum Guide.


Sea Palace

Als je zegt bamiboot weet iedereen dat je restaurant Sea Palace bij Amsterdam Centraal bedoelt. Het drijvende restaurant dat eruit ziet als de Verboden Stad in Peking heeft een groot aanbod dim sum. De cha siu kauw is crimineel lekker en de pien phee ngaap (gestoomde flensjes met peking eend) is alleen voor de beleving (ze snijden het aan tafel) een moetje.

Sea Palace
Oosterdokskade 8
Amsterdam Centrum
Meer info over Sea Palace
wonton noodle soup

New King

Ik kom hier eigenlijk maar voor één ding: Dumplings in een goddelijke soep met noodles. Oftewel de wonton noedelsoep of de sui kauw noedelsoep. De Kantonese dumplings zijn niet normaal groot en kleine smaakbommetjes. Tel daarbij op de intens lekkere bouillon en je begrijpt wel waarom dit voor mij de beste spot is om wonton noodle soup te slurpen.

Lees meer over de beste wonton noodle soup van Amsterdam

New King
Zeedijk 115-117
Amsterdam Centrum

Taste of Culture

Niet alleen het eten, maar ook de sfeer evenaart Hong Kong. ‘Net alsof ik weer in Hong Kong ben,’ jubelt mijn moeder als we ons hebben geïnstalleerd bij restaurant Taste of Culture dat vlak bij het Leidseplein zit . Denk sfeerloos licht en wandversiering dat alleen kan in een Chinees restaurant, gewoon omdat het hoort.

Taste of Culture
Korte Leidsedwarsstraat 139-141
Amsterdam Centrum
Bekijk de website

Sichuan Restaurant Amsterdam

Neem een ijzeren maag mee want Sichuan Restaurant Amsterdam is niet voor mensen met een zwakke maag. De pepers vliegen hier in het rond bij dit restaurant dat de keuken uit regio Sichuan vertegenwoordigt. Sichuan Restaurant heeft twee locaties, een nieuw restaurant op de Zeedijk en eentje op de Warmoesstraat.

Sichuan Restaurant Amsterdam
Zeedijk 103H
Warmoesstraat 17
Amsterdam Centrum
Bekijk de site

Beste Chinese restaurants Den Haag

Kee Lun Palace

Chinees restaurant Kee Lun Palace (Kee Lun Kok in het Chinees) is smal, druk, lawaaierig en iedere keer verbaas ik me erover hoe het mogelijk is om zoveel eten in zo’n korte tijd er doorheen te rossen, maar dat is nou eenmaal hoe Chinezen (vr)eten. De hotpot is bizar goed, naar de gestoomde St. Jacob schelpen met knoflook zul je nog vaak verlangen en daarom is dit Chinees restaurant in de Wagenstraat in Den Haag dik de moeite waard.

Kee Lun Palace
Wagenstraat
Den Haag

Dim Sum restaurant Full Moon City

Aan de grote tafels bij dim sum restaurant Full Moon City zit je comfortabel voor een flinke sessie dim sum happen. Het is hier wat ruimer opgezet dan Kee Lun Palace, dus ideaal als je liever wat ruimer zit.

Dim Sum restaurant Full Moon City
Achter Raamstraat 75
Den Haag
Bekijk de website

Chinees restaurant Utrecht

Restaurant Tai Soen is bijna vergroeid met het Hoog Catharijne, zolang zit het Chinees restaurant er al. Het interieur is al jaren hetzelfde net zoals de bediening en de gerechten. Overdag kun je je buik rond eten met hun huisgemaakte dim sum. Vooral de siu mai is hier niet te versmaden. Heb je ’s avonds trek? Dan zit je bij restaurant Tai Soen ook goed. Vooral de peking eend met gestoomde flensjes en de sui kauw soep zijn hier een aanrader.

Restaurant Tai Soen
Godebaldkwartier 275
Utrecht
Bekijk de website

Chinees eten in Londen en New York

Leuk voor op je foodbucketlist, twee dim sumrestaurants voor als je in Londen of New York bent.

Yauatcha

Dat je ook dim sum kunt eten in een fancy setting bewijst Yauatcha in Londen. Terwijl je vertoeft in een interieur waar je ‘u’ tegen zegt kun je hier je stokjes prikken in hun prachtig uitgevoerde Chinese bites.

Yauatcha Centre
Broadgate Circle
Londen

Yauatcha Soho
15-17 Broadwick St. Soho
Londen

Website

Tim Ho Wan

New Yorkers staan er uren voor in de rij om een plekje te bemachtigen in het net geopende (18 januari 2017) restaurant van Tim Ho Wan. Niet zo gek als je bedenkt dat zijn overige restaurants bekend staan als werelds goedkoopste Michelinrestaurants. Ben je in New York? Zeker even aansluiten in de rij.

Tim Ho Wan
85 4th Ave
New York

Bekijk website

 

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Braai Amsterdam Westerpark
BRAAI opent restaurant in Westerpark

BRAAI aan de Schinkelhavenkade die kennen we natuurlijk allang. Aan het water knabbelen op lekkers dat van de bbq komt....

Sluiten