Zo maak je deze coole waffle bowl

Wafels en ik zijn een goede match. Als er een Tinder for food was zou ik bij het zien van een foto van wafels naar rechts swipen. Rechts is like toch? En daarna zou ik hopen dat de wafels hetzelfde doen bij het zien van mijn profielfoto. Er was een tijd dat ik iedere dag wafels maakte. Uploaden op Instagram was ook zo gepiept, totdat ik de vraag kreeg of ik ze iedere dag at ofzo. Ehhh ja dus. Tijd om het even wat rustiger aan te doen met de liefde. Maar de vlam is weer aangewakkerd want ik heb iets nieuws ontdekt: De waffle bowl.

Waffle bowl maker

Ja de waffle bowl is precies wat je denkt dat het is: Een wafel maar dan in de vorm van een bowl. In samenwerking met de online gadget shop Coolgift testte ik deze keukengadget. De volgende dag na de bestelling werd de waffle bowl maker al bezorgd. Wauw dat is snel! En wafelmachine ziet er dan zo uit.

Een compact en handzaam apparaat met letterlijk nul knoppen, dus iets verkeerd instellen is onmogelijk. Je zet hem aan door de stekker in het stopcontact te doen.

Wafelbeslag maken

In de gebruiksaanwijzing staan een paar wafelrecepten en er staat expliciet dat je alleen hun recepten moet gebruiken voor de waffle bowl maker. Maar eigenwijs als ik ben maak ik toch mijn eigen wafelrecept. Ik wil namelijk een wafel van havermout, kokosmelk en ei en die staat nou net niet tussen de recepten. Om het wafelrecept te maken gooi ik het volgende in de blender:

  • 80 gram havermout
  • 1 ei
  • Een halve theelepel baking soda
  • Een flinke scheut kokosmelk (en dan heb ik het niet over kokosmelk uit een blik, maar de professional variant van Alpro waarmee je heel erg goed cappuccinomelk kunt maken)
  • Een snufje kaneel

De waffle bowl maken

Tijd om de wafelmaker aan te zetten zodat hij op temperatuur kan komen. Als het lampje uitgaat is hij klaar voor gebruik.

Vervolgens schenk je het beslag in het kuiltje, daarna hop de deksel erop doen en na een minuut of vier heb je een waffle bowl. Je kunt em vullen met wat wilt. Fruit, yoghurt met granola, maar ook iets hartigs zoals roerei met spek.

Hmmm best een dikke bodem heeft de bowl dacht ik in eerste instantie, maar de wafel is super luchtig dus het valt ontzettend mee met de dikte van de wafel. Mjam hij hapt lekker weg.

Ik ging voor een zomerse variant met aardbeitjes, kwark en siroop.

waffle bowl maker cool gift

In het bijgeleverde boekje staan nog meer recepten, ook voor hartig wafelbeslag. Dus je kunt het zo gek maken als je wilt.

Schoonmaken van de wafelmaker

Je kunt de ijzers niet eruit halen om schoon te maken. In eerste instantie leek me dat nogal onhandig, maar eigenlijk blijven de ijzers behoorlijk schoon. Dus even een keukenpapiertje eroverheen en hij is weer schoon.

Mocht je je afvragen hoe de wafel bowl maker schoon te krijgen is als het beslag zich als een lava uit een vulkaan heeft verspreid, nou dat heb ik dus onbedoeld voor je getest. De tweede dag dat ik een wafel bowl ging maken wilde ik een beslag met banaan en bakingsoda uit proberen. Maar ik weet niet of ik teveel beslag had of dat de baking soda teveel haar best deed, maar zodra ik het beslag in het kuiltje van de machine goot en de deksel erop deed was het een fontein aan beslag. En het schoonmaken ging best goed en snel met een natte vaatdoek. De bijgeleverde recepten (en hoeveelheden) volgen is dus zeker geen slecht advies.

Waffle bowl maker online bestellen

Wil je ook deze waffle bowl maker hebben? Of misschien een andere origineel cadeau voor in de keuken, snuffel dan even rond in de webshop van Coolgift.com.

 

Translate»
Lees vorig bericht:
10x ultieme comfort food en waar je het eet

Poehee wel even wennen hoor, want opeens is het gewoon herfst. Lees verder

Sluiten