10x ultieme comfort food en waar je het eet

Poehee wel even wennen hoor, want opeens is het gewoon herfst. Kortere dagen, koude wind op mijn wangen en dat soort grappen. Grappig vind ik het overigens niet, want ik ben volgens mij niet zo gebouwd op dit Hollandse weer. Dus als het buiten kouder wordt, zoek ik mijn heil in eten dat mij warm en rozig maakt: Comfort food. Eten waar je bij iedere hap een beetje knusheid naar binnen eet. Of eten dat lekker warm is. Wat ook werkt: Nostalgisch eten. Ready to get warm and fuzy? Dit is mijn persoonlijke comfort food top 10 met de spots waar je het kunt eten. Van welk eten krijg jij het direct warm van binnen? What’s your comfort food?

Ramen noodles comfort food ten top

Tja, wat anders dan ramen noodle soup? Een kom met dampend hete bouillon en dan van die noedels erin. Daar word ik immens, maar dan ook echt immens gelukkig van. Ramen anytime? Yes please.

ramen noodles Amsterdam

Je kunt ramen noodles eten in Amsterdam West bij en Baowowowyippieyoyippieyay in de Foodhallen en op dinsdag heb je bij de TonTon Club op het Westergasterrein RAMENDAG met Tsukemen oftewel de dipping noodle.

Ramen noodles eten in Amsterdam Centrum kan bij Taka Japanese KitchenVattenramen, Fou Fow Ramen op de Elandsgracht, Menya Takeichi en Ramen Ya.

Ramen noodles eten in Amsterdam Zuid kan bij Sapporo RAMEN SORA, Sushilee en Fou Fow Ramen op de Van Woustraat. Wil je ramen noodles eten in Amsterdam Oost? Dan kun je terecht bij Cha House.

Mexicaanse tacos om alles te vergeten

Heb je je tanden in een taco goddelijke taco gezet, dan lijk het alsof je alles even vergeet. Vooral een taco met een sappig stukje vlees, krokante groenten, zuur dat tussen je tanden knapt als je erop bijt en lekker veel saus. Echt daarna kun je me oprapen. Wat een heerlijkheid. Daarom zijn tacos voor mij comfort food for sure!

Taco Cartel Amsterdam Mexicaans restaurant

Bij Taqueria Lima West in de Foodhallen kun je een goede taco scoren. En dit weekend is het Holy Guacamole Day dus een extra goeie reden om er even langs te hoppen. Ook bij Taqueria Tacobar op de Tweede Helmersstraat in Oud-West schuif je zo een taco (met spicy margerita) naar binnen. Taco’tje eten in de Pijp? Hop hop naar Taco Cartel op de Van Woustraat.

Dim sum

Als je ouders uit Hong Kong komen dan is dim sum thuis net zo gewoon als een boterham met kaas voor de meesten. Dim sum eten is pure nostalgie, met een warm gevoel van binnen als garantie.

Asian food Shanghai Bistro Amsterdam

Als ik zin heb om dim sum te eten vind je mij bij mijn nieuwe lievelings Shanghai Bistro. Echt die homemade dumplings van chef Francis…pfff. Maar ook restaurants waar ze old skool dim sum serveren zoals Sea Palace en Oriental City zijn vaste spots voor een gevecht met dumplings, cha siu bao of chun fan.

De ultieme dim sum guide: Wat is wat en hoe te bestellen?

Phò

Een smaakvolle broth van rundvlees met daarin dikke rijstnoedels en fijne toppings…een Vietnamese phò is de oplossing als ik wat comfort nodig hebt.

Vietnamees restaurant Amsterdam Sen Viet

Als ik behoefte heb aan een phò vind je mij bij Pho 91 op de Albert Cuypstraat want er staat altijd wel een bouillonsoepje te pruttelen. En ook bij Sen Viet op de Amstelveenseweg en Ô Mai op de Utrechtsestraat kun je aanschuiven voor een warme kom met Vietnamese noedelsoep. Yum!

Ribs

Alleen als ze sticky and sweet zijn en van het bot vallen, dan vind ik ze lekker: Spareribs. Comfort food ten top. Ik eet ze graag bij Cannibale Royale, Bar Karakter x de Grill Fabriek of bij de Rotisserie op de Clercqstraat. Yum!

Kippetjes van ’t spit

Een sappige kippetje daar word je toch blij en warm van? Vooral als hij net van het spit komt. Kom maar door hoor met die gegrilde kippetjes van Van ’t Spit,

Bao buns

Een vers gemaakte bun die zo zacht is als een wolkje getopt met buikspek of krokante kip daarmee maak je mij heel erg gelukkig. En een goede bun luistert heel erg nauw. Droge bun hou hem maar!

Justin Brown bao buns Taiwanees

Gelukkig kun je op steeds meer plekken een heerlijke bao bun scoren. Foodtruck Duck Truck maakt een gruwelijk goede duck bun en laten ze nou sinds vorige week een vaste plek hebben gekregen in Amsterdam Centraal. Duck District heet deze nieuwe spot en als je een bao bun wilt is een pitstop hier aan te raden. Maar ook bij Shanghai Bistro (ja daar is ie weer) heb je een heerlijke bao te pakken. Vooral de bun met krokante kip is schandalig lekker. Oh en hou ook Justin Brown in de gaten. Deze Britse chef maakt crimineel goede bao buns en popt hier en daar op met zijn Bao Buns.

Pizza

Een dunne bodem met een luchtig van binnen en krokant van buiten korst, gesmolten kaas en een heerlijke topping. Voor een goede Italiaanse pizza ben ik altijd in.

La Perla pizza Amsterdam

Mijn favoriete pizzarrestaurants van dit moment zijn LaLotta in Amsterdam Oost, La Perla of Renato’s Pizzeria in de Pijp. Ik weet dat er nog veel meer pizzarestaurants in Amsterdam zijn, maar dit zijn wel mijn lievelings.

Burgers

Een burger happen waar kan het tegenwoordig niet? Je struikelt over de burgerrestaurants, maar een goede burger daarentegen… In een goede burger zit liefde en bij iedere hap denk je, ik ben in de hemel beland. Ik wil dat dit nooit ophoudt. Ja toch?

Chef Diego burger eten

Voor een dodelijk goede burger fiets ik dan ook maar al te graag om. Mijn beste burgerervaring van het afgelopen jaar was toen ik de Smokey Dutch van Chef Diego meester maakte. Man man wat kan deze burgerkoning burgers maken. Helaas heeft hij nu geen vaste spot en popt hij hier en daar op. Vorige week at ik zijn burger nog bij zijn Burgeratelier pop-up bij ClubKoffie in Amsterdam Oost. Maar ook de burgers van Cutthroat Amsterdam, Geflipt en Brouwerij Troost zijn ziek lekker.

Pasta

Met een bord Italiaanse pasta voor mijn neus hoor je mij even niet meer. Pasta is een en al comforting en blijmakend.

Firelli's at the College restaurant

Soms wil ik even een snelle pasta happen. Dan is Spaghetteria, DeegrollersDe Italiaan of Casa Sabatelli een uitkomst, maar als ik er even goed voor wil zitten om een bord met pasta weg te lepelen, doe mij dan maar Caffe 500, Ciro Passami l’Olio of Ferilli’s at the College.

What’s your comfort food

Uh oh staat jouw comfort food of je comfort food spot er niet tussen. Vertel me wat jouw ultieme comfort food is en waar je het het liefste eet in de comments hieronder.

 

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Ron Gastrobar Indonesia Garuda Indonesia
Chef Agus van Ron Gastrobar Indonesia creëert star chef menu voor Garuda Indonesia.

Wind, storm, regen...afgelopen vrijdag kwam er een tsunami aan regen naar beneden gestort. Lees verder

Sluiten