De beste brunchspots van Amsterdam

De brunch is altijd een mooi excuus om nèt wat meer en nèt wat ongezonder te eten dan normaal. Een lekker gepocheerd eitje met Hollandaise saus (eggs Benedicts), pannenkoeken of roerei met bacon. Gewoon omdat het kan. Heerlijk voor een luie zondagmiddag of de dag na een iets te enthousiast liquid dinner.

Daarom de best brunchspots van Amsterdam op een rij, sommige zelfs met een lekker zonnig terras!

Amsterdam Zuid/De Pijp

Little Collins

Brunchen Aussie-style doe je bij het gezellige Little Collins op de Eerste Sweelinckstraat in de Pijp. Neem een “gewoon” gepocheerd eitje met zalm en Hollandaisesaus (Egss Benedicts), een bijzonder eitje met feta, koriander en yoghurt of iets anders lekkers.
Lees meer over Little Collins.

Little Collins Amsterdam Australisch restaurant Pijp

Bakers & Roasters

Het is altijd gezellig druk in het weekend bij Bakers & Roaster. Eggs Florentin, Eggs Royale of Huevos Rancheros (eitje op z’n Mexicaans) als brunch? Het staat allemaal op de kaart van Bakers & Roasters.

Omelegg

Een brunch zonder een eitje is als een patatje zonder mayo. Net niet. Voor een lekker ei-brunch is omeletterie Omelegg op de Van Woustraat de ideale spot. Tig verschillende soorten eitjes en de mogelijkheid je eigen eitje samen te stellen. Bekijk de kaart van Omelegg.

George W.P.A.

Ik ben dol op brunchen bij George W.P.A. op de Willemsparkweg. Het geeft me altijd een beetje een vakantiegevoel. De mooi gedekte tafels, relaxte Franse bistro sfeertje, de fijne kaart (Eggs Benedicts, club sandwich, oesters) en in de zomer het zonnige terras.
Website George W.P.A.

George WPA Amsterdam Zuid restaurant bistro brunch

Amsterdam Centrum

Gs Really Nice Place

Bij GS Really Nice Place bouwen ze verdomd lekkere Eggs Benedicts. Uiteraard hebben ze nog meer lekker dingen op de kaart: Oesters, scones, Caesar Salads, bagels etc). Voor de anti-kater momenten hebben ze er ook een killer Bloody Mary bij. Daarna kun je geheid de wereld weer aan.
reallyniceplace.nl

Greenwoods

Van English tea room Greenwoods mag je wel een bloody awesome brunch verwachten. Alles draait hier om de all day breakfast. Eggs any style, club sandwich, Granny’s meatball sandwich, burgers en frietjes. Het kan allemaal bij Greenwoods. Greenwoods heeft twee locaties, bij de locatie op de Keizersgracht kun je heerlijk brunchen op hun terras aan de gracht.
greenwoods.eu

greenwoodsamsterdambrunch

Amsterdam West

TEDS Amsterdam

TEDS Amsterdam is een nieuwe spot op de Bosboom Toussaintstraat waar je de hele dag kunt brunchen en high tea-en. Denk heerlijke hamburgers, sandwiches en heel veel heerlijke eiergerechten.
teds-place.nl

Restaurant Nevel

Voor de luie zondagmiddag heeft restaurant Nevel de Sunday Roast. Voor de échte brunchfanaten hebben ze een 3-gangen menu met een lamb of beef roast of een keuze uit verschillende brunchgerechten zoals een bacon sandwich, roerei met zalm of een full English brunch met alles erop en eraan. Nevel heeft een prachtig terras met uitkijk over ’t IJ. Ideaal om te brunchen in het zonnetje.
Bekijk de foto’s van de opening van Nevel.

Café Kostverloren

Voor brunchtijd heeft Café Kostverloren op de Tweede Kostverlorenkade twee opties: Een kleine brunch (croissantje met sapje en warme drankje) of een grote brunch (toast met ei, croissantje, sapje en warm drankje). Maar je kunt ook een uitsmijter, scrambled egg, B.L.T. of een burger nemen. Zowel binnen als buiten op het zonnige terras is het heerlijk vertoeven bij Kostverloren.
cafekostverloren.nl

Cafe Kostverloren Amsterdam Oud West Restaurant cafe

STARING At JACOB

Comfort food, healty brunch, bij STARING at JACOB is het brunchen met een hoofdletter B. Een heerlijk ontspannen tentje aan de Jacob van Lennepkade waar je de middag lekker aan je voorbij kunt laten gaan terwijl je geniet van een lekker eitje.
staringatjacob.tumblr.com

Staring at Jacob Amsterdam restaurant Oud West

Amsterdam Oost

Bar Bukowski

Het is moeilijk kiezen van de kaart van Bar Bukowski. Hij staat namelijk vol met lekkere dingen voor tijdens de brunch: American pancakes, wafels, wentelteefjes, de klassieke eigerechten, flammkuchen, salades, burgers….jeetje wat staat er niet op. Genoeg reden om iedere week weer terug te komen en wat anders uit te proberen.
Lees mijn review van Bar Bukowski.

STEK Amsterdam

Bij STEK Amsterdam kun je de hele dag lunchen en brunchen. Naast het ultieme brunch gerecht Eggs Benedicts eet je bij dit leuke tentje aan de Wibautstraat ook wentelteefjes, saucijzenbroodjes of een heerlijke STEK burger en frietjes met truffelmayonaise. Binnen of in het zonnetje op het terras.
Lees meer over STEK Amsterdam.

Café restaurant De Ysbreeker

De Ysbreeker blijft altijd een hele fijne spot voor een lekkere ontspannen brunch. Het liefste lekker buiten op het terras met uitkijk over de Amstel. Bestel één van de vele ei-varianten, een lekkere salade met frietjes of een lekker visje en je brunch kan niet meer stuk.
deysbreeker.nl

De Ysbreeker cafe restaurant Amsterdam oost

Smokin’ Barrels

Voor de burgers en kreeft van Smokin’ Barrels fiets ik maar al te graag naar Amsterdam oost. Iedere zaterdag en zondag is het brunchtijd bij Smokin’ Barrels aan het Beukenplein en dat betekent naast de usual surf and turf ook eggs Benedicts, eggs Florentine, ei met truffel en eggs Atlantic. Wil je nog wat zonnestralen vangen? Ze hebben een lekker groot terras, dus dat komt wel goed.
Lees meer over Smokin’ Barrels.

Smokin Barrels restaurant Amsterdam oost

Liever een bijzondere lunch zoals een high tea of een high wine?

Dit zijn de beste borrelkaarten van Amsterdam.

Translate»
Lees vorig bericht:
PRESSROOM Amsterdam nieuwe hotspot

Een ongewoon concept dat blijft verrassen, zo zou je het nieuwe restaurant PRESSROOM Amsterdam het beste kunnen omschrijven dat deze...

Sluiten