Frietboutique Amsterdam voor de allerlekkerste biologische frietjes ooit

Wat doe je als je een goedlopende ijszaak (de IJsboutique) runt en de temperaturen kelderen? Je schuift de ijsbakken opzij, gooit een grote frituur erin en bakt krokante biologische frietjes. Dat is nou precies wat Pebbles en Sammy van Frietboutique Amsterdam hebben gedaan en met succes, want deze super leuke en gezellige nieuwe frietzaak doet het goed aan de Johannes Verhulststraat (bij de Cornelis Schuytstraat). Heel Oud-Zuid weet deze mooie frietzaak inmiddels te vinden voor heerlijke goudgele patatjes (met schil yeah!) en kroketjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vers en ‘gezond’ friet

De frietjes worden bij Frietboutique Amsterdam vers en met schil en al gesneden (dat komt de smaak en de voedzaamheid ten goede) en daarna mogen ze het hete vet in. Het resultaat super lekkere biologische patatjes. Én de frietjes zijn ook nog eens glutenvrij, want de croquetjes gaan in een ander heet bad. Dat maakt de frietjes bij Frietboutique Amsterdam dus nog best gezond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Frietboutique Amsterdam Johannes Verhulststraat Oud Zuid OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frietjes met truffelmayonaise

Natuurlijk kun je kiezen voor een ‘gewoon’ frietje met, maar je kunt er ook een nóg groter feest van maken en je frietje opleuken met truffelmayonaise. En ik zou zeggen zeker doen. Want de truffelmayonaise is heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ambachtelijke snacks

Bij Frietboutique Amsterdam zijn ze niet alleen waanzinnig goed in het frituren van aardappelreepjes, ze zijn ook een ster in het uit het vet toveren van ambachtelijke snacks: Rundvleescroquetten, kalfscroquetten, oude kaas croquetten, garnalencroquetten, frikandellen (speciaal), kalfsbitterballen en heerlijk krokante truffelkroketjes. En niet te vergeten de special van deze maand, de kreeftkroketjes. Om je vingers bij af te likken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huiskamersfeer

Frietboutique Amsterdam bewijst dat een frietzaak ook gezellig en sfeervol kan zijn. Geen vreselijke TL-verlichting en ook geen witte tuinstoelen die voor het gemak ook gewoon binnen worden gebruikt, maar gezellige houten tafels en industriële krukjes. Kerstliedjes op de achtergrond en met het huiskamersfeertje komt het wel goed.

Frietboutique Amsterdam Johannes Verhulststraat Oud Zuid

Haute friture

Frietboutique Amsterdam maakt snacken weer leuk en dat heeft ten eerste te maken met al het lekkers dat er te krijgen is, maar dit heeft ook zeker te maken met het enthousiasme waarmee de gasten ontvangen worden en in de watten worden gelegd. Ook Ron Blaauw was onder de indruk van de haute friture kunsten van de meiden en heeft ze gevraagd hun heerlijke frietjes ook te frituren voor zijn restaurant Ron Gastrobar. Een mooie win-win!

Toch zin in een ijsje? Niet gevreesd naast friet kun je gewoon nog de ijsjes van IJsboutique krijgen.

Frietboutique
Johannes Verhulststraat 107
Amsterdam Oud-Zuid
Facebook.com/Frietboutique

Lunch | diner | take out

Ook nieuw in Amsterdam Oud-Zuid: George Bistro Bistro!

[mapsmarker marker=”63″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Kessens Amsterdam koffie ontbijt lunch nieuw Rozengracht
Kessens Amsterdam nieuwe lunchspot op de Rozengracht

Sapjes, koffie, huisgemaakte soep, toast met eieren of een heerlijk broodje met gerookte makreel? Het nieuwe lunch en ontbijt tentje...

Sluiten