Eerste stroopwafelwinkel nieuw in Amsterdam

Een stroopwafelwinkel, huh die was er toch allang of niet? Blijkbaar niet, want de titel van allereerste stroopwafelwinkel van Nederland gaat naar het net geopende Van Wonderen Stroopwafels. Stroopwafelkraampjes zijn er natuurlijk al jaren, maar een winkel waar je wordt omringd door deze oer Hollandse lekkernij die was er dus nog niet. Bizar dat niemand er ooit eerder aan heeft gedacht.

Eerste stroopwafelwinkel in toeristengebied

De locatie van deze eerste stroopwafelwinkel vind ik overigens wel dikke jammer. Je vindt Van Wonderen Stroopwafels namelijk op de Kalverstraat, ter hoogte van de Heiligeweg. Geheel begrijpelijk aangezien dit concept uiteraard als een magneet werkt op toeristen. Want tja die hebben gehoord over the real Dutch stroopwafels en willen die nu weleens proberen. Dus voor een wafeltje met stroop sta je waarschijnlijk neus aan achterhoofd met toeristen, maar als je dit niet erg vindt go for it!

Stroopwafels met karamel-zeezout

Als je denkt dat je bij Van Wonderen Stroopwafels naar buiten loopt met een ‘gewone’ stroopwafel, heb je het flink mis. Want ze dressen je verse stroopwafel flink op. Een likje Belgische chocolade over de Hollandse koek, daarna kies je je topping uit. Wordt het karamel-zeezout, pistachenootjes of M&M’s? Of waarom niet gewoon alle drie? Tja, als je er toch bent kun je het maar beter echt goed doen.

Oeh en voor de warme dagen heeft de aller eerste stroopwafelwinkel van Nederland ook wat fijns: Je kunt namelijk ook een iced coffee met karamel en stroopwafel nemen. Een caloriebom, maarrrr dat mag de pret niet drukken.

Stooker Roasting Company opent een espressobar op de Wallen

Er komt een heuse Champagneria op de Clercqstraat. Nice!

Van Wonderen Stroopwafels
Kalverstraat 190
Amsterdam Centrum
Stroopwafelwinkel

Openingstijden stroopwafelwinkel:
Maandag tot en met woensdag van 10.00 uur tot 19.00 uur
Donderdag van 10.00 uur tot 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 19.00 uur
Zondags gesloten

Foto credits: Van Wonderen Stroopwafels

[mapsmarker marker=”378″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Five Brothers Fat Amsterdam Champagneria
Five Brothers Fat eerste champagneria van Amsterdam

Five Brothers Fat Champagneria geeft De Clercqstraat een behoorlijk chic randje. Lees verder

Sluiten