Dit zijn de beste restaurants, bars en chefs van het moment

Ik geloof dat ik gisteren net zo zenuwachtig was als de genomineerden. Tijdens de Foodbloggers Awards bij De Tropen Café en Restaurant werden de winnaars van de awards bekend gemaakt. Iets waar Roger en ik van Cityguys al maanden naar toe hadden geleefd.

Juryleden Foodbloggers Awards

De juryleden. Zo trots op deze toppers. (v.l.n.r. Nancy, Albert, Karin, ik, Kiki,Roger, JP, Gijsbregt en Ingmar)

Foodbloggers Awards, de tien categorieën

Weken geleden brainstormden we met onze juryleden bestaande uit in totaal tien foodbloggers te weten: Nancy van Batenburg van Culy.nl,  Karin Engelbrecht (bekend op Insta onder de naam @mokumista en verantwoordelijk voor de food sectie van de Engelstalige I Amsterdam Magazine), Seger Abels van Foodini, Ingmar Voermans bekend als Ingmar Drinkt, Kiki Bosman van Girls Who Magazine, Mister Cocktail a.k.a. Albert van Beeck Calkoen, Gijsbregt Brouwer van De Buik van Amsterdam (en Rotterdam) en JP Schaddé van Dooren van Cityguys. Tijdens deze sessie discussieerden we de tien categorieën waarin we awards zouden uitreiken. Een muur vol post-its was het resultaat. De meeste categorieën sneuvelden, degenen die het wel haalden waren: ‘beste nieuwe restaurant’, ‘beste casual restaurant’, ‘beste casual fine dining restaurant’, ‘beste cocktailbar’, ‘beste service’ en er werden ook een paar nieuwe categorieën geboren: zoals ‘one to watch’, een categorie waarbij chefs die je in de gaten moet houden genomineerd konden worden, ‘beste signature dish/signature cooking’, ‘beste all day concept’, ‘beste slash concept’, deze categorie is bedoelt voor concepten die meerdere dingen aanbieden aan hun gasten zoals een privé karaoke, cocktailbar, club en restaurant. En de tiende categorie was wederom de publieksprijs, een categorie waarbij het publiek de winnaar kiest door te stemmen.

De awardshow

We vroegen alle juryleden hun drie meest favo spots in de tien categorieën te nomineren. Het resultaat een giga lijst, te giga eigenlijk. Dus maakten we een shortlist van de vijf die het aller aller favoriets waren (dit waren de spots die meerdere keren waren genomineerd) en hierop hebben de juryleden gestemd.

Vanaf 18.30 uur druppelden de eerste gasten binnen. Ik wilde graag alle gasten ontvangen. Een tricky dingetje omdat ik op zulke momenten net een kat ben, ik laat me nogal snel afleiden. Maar ik had een nieuwe app waarbij ik QR-codes kon scannen, dus ik deed toch een poging mezelf te ontpoppen tot hostess. Het ging best goed zij het niet dat er best nog wat mensen langs me heen glipten.

Food & booze voor de show

En jemig wat een opkomst! In een mum van tijd werd de trap van De Tropen beklommen als een apenrots. Waar ik ook keek stonden blije gezichten met een glaasje bubbels in de ene hand en soms ook een snack in de andere.

Stiekem sneakte ik naar het podium om me even voor te bereiden op de awardshow.

Op de foto gezet in opperste concentratie

Een zaal vol met lieve mensen. Wauw!

Foodbloggers Awards, de winnaars

Na wat gebla bla bla van Roger en mij werd het tijd voor de ontlading. De juryleden maakten in hun categorie de winnaars van de Foodbloggers Awards 2018 bekend. En dit zijn ze dan:

Daniël en Judith van 4850

Dennis Huwaë chef-patron van Daalder ging met twee awards naar huis

Foodbloggers Awards winnaars

Xampanyeria Centra is het beste casual restaurant du moment

Wauw wat was dit weer gaaf om te doen en wat heb ik toch een plaatsvervangende trotsheid zowel voor onze juryleden, alle partners die onze gasten hebben voorzien van superlekker eten en drankjes, maar ook de genomineerden en winnaars van de Foodbloggers Awards 2018. Ik kijk alweer uit naar de volgende editie.

Meer foto’s volgen op de Facebookpagina van de Foodbloggers Awards.

Fotocredits: De Vaste Clique en Albert van Beeck Calcoen

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Lars Amsterdam
Voormalig tweesterren sous-chef Aan de Poel opent restaurant in de Houthavens

Restaurant Lars opent begin deze maand in de Amsterdamse Houthavens. Lees verder

Sluiten