Voormalig tweesterren sous-chef Aan de Poel opent restaurant in de Houthavens

Restaurant Lars opent begin deze maand in de Amsterdamse Houthavens. Het restaurant dat is vernoemd naar tweesterrenchef Lars Scharp komt op de eerste etage van het Moxy Hotel van Marriott en komt aan de Danzigerkade.

Restaurant Lars met een stukje Aan de Poel

Lars Scharp stond voorheen in de keuken van restaurant Aan de Poel** in Amstelveen waar hij Floor Wiggers ontmoette. En nu opent dit stel samen restaurant Lars in het westen van Amsterdam op de eerste verdieping van het hotel dat onder hotelketen Marriott valt. Maar goed om te weten, Marriott heeft geen invloed op Restaurant Lars, ze gaan geheel zelfstandig opereren.

Restaurant Lars wordt overigens geen miezerige zaak, het gaat 400 vierkante meter tellen waar 60 man een vorkje kan prikken er komt een aparte ruimte waar gasten kunnen borrelen of flexwerken. Op een dag verwachten ze zo’n 120 tot 130 man te kunnen bedienen.

Fine dining meets robuust casual

Wat je kunt bestellen als je jezelf hebt geïnstalleerd bij Restaurant Lars? Je kunt een mix van fine dining gerechten en stoere gerechten zoals een hele kreeft of een mooie cote de boeuf verwachten. De gerechten hebben een Franse basis met een Aziatische twist. Je lekker lang tafelen bij dit nieuwe restaurant in de Houthavens, maar je kunt ook binnenwandelen voor een kop koffie, je laptop openklappen en wegtikken of een snelle lunch doen. Lars en Floor willen graag een huiskamervibe creëren in hun nieuwe restaurant. We gaan het meemaken ergens deze maand.

Over Lars Scharp en Floor Wiggers

Lars Scharp begon op zijn 15e in de horeca. Zoals velen startte hij in de afwas, hij liep stage bij Paul Vagel en werkte onder Edwin Kats in het Amstel Hotel, verder onder Robert Kranenborg bij Vossius en uiteindelijk van Stefan van Sprang van Aan de Poel. Floor Wiggers was voorheen gastvrouw en maître bij onder andere Ron Blaauw en Aan de Poel.

Binnenkort gaat dit posh restaurant met uitzicht over het water open in de Houthavens van Amsterdam.

Restaurant Lars
Danzigerkade 179 (in het Moxy Hotel)
Amsterdam West | Houthavens
Lunch | drinks | diner | werkplek

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag voor lunch en diner
Zaterdag diner
Zondag alleen laatste zondag van de maand lunch en diner

Foto: Misset Horeca

[mapsmarker marker=”76″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Mosselen srirachamayonaise Japans panko recept
Recept: krokante mosselen uit de oven met sriracha mayonaise

Mosselen zijn super veelzijdig. Lees verder

Sluiten