Acht goede redenen om naar de Foodhallen te gaan

Denk je net dat je alle foodstands in de Foodhallen nu wel hebt geprobeerd, kun je weer opnieuw beginnen. Jaah want er zijn maar liefst acht nieuwe food concepten gekomen naar dé foodmarket van Amsterdam Oud-West.

Een karavaan aan foodies fantasies trekt voorbij om neer te strijken in de stalls van de grote hal. En ik had de eer om van de gerechten van de net geopende foodstands te mogen proeven.

Winterse flammkuchen

De flammkuchen van Günther’s FlammKuchen zijn heerlijk krokant en fijn belegd en een really nice treat om de winter door te komen. We testen de zalm, de veggie en de carpaccio, maar de zalm is mijn favoriet. Mjam.

Gunters Flammkuchen Amsterdam

Smaken mix

Maar er is meer! Wat dacht je van Mexican taco’s met een Peruaanse tintje van Taqueria Lima West? De kip taco is lekker krokant en de beef taco is super smaakvol. De gepickelde uitjes en de salsa zorgen voor a nice kick. Extra fijn: De maistaco’s zijn glutenvrij.

lima-taqueria-amsterdam-foodhallen Lima Taqueria Foodhallen

Ook de Latijns-Amerikaanse tostadas met een Japans flava van Fento zijn fijn! Dit is een crispy dough to tha bone en hij is lekker dik belegd met yummy stuff.

Fento Foodhallen Amsterdam

Dim sum time @ De Foodhallen

Dim sum freaks kunnen lekker knabbelen van gyoza en bao’s bij Dim Sum Thing. Fijn is de mix van gestoomde en gefrituurde Asian bites en natuurlijk de yummy sausjes om je dim sum in te dopen.

Dim Sum Thing Foodhallen

Italiaanse pizza’s

En ook Renato’s Pizzeria heeft een plekje in De Foodhallen met zijn delish anti pasti en pizza’s die je even doen denken dat je in Italië bent beland.

renatos-osteria-foodhallen-amsterdam

Oh man ik bleef eten van de pizza. Wat een heerlijke bodem. Mjam.

Renatos pizza Amsterdam

Vega heaven

Ook aan de vega’s is gedacht. Want Padron komt met een veggies only menu volop seizoensgroenten. Wat dacht je van deze als steak tartare vermomde biet tartaar? Compleet met tasty dragon mayo en kwartelei (met gooey binnenkant). Ook geschikt voor carnivoren.

Padron Amsterdam Foodhallen

M.Baba brengt nog wat flava’s uit het Midden-Oosten aan onze tafel. Zoals deze  heerlijke couscoussalade met bloemkool en geitenkaas. De introductie van het gerecht was nog iets uitgebreider, maar ik was te druk bezig met aanvallen om alles te onthouden. But it was yum.

mbaba-foodhallen-amsterdamfoodhallen-amsterdam-west

Sweet tooth heaven

En voor wie graag wat zoets heeft, kun je je storten op gevulde oubliehoorntjes.

foodhallen-amsterdam foodhallen-amsterdam-sweets

JP van Cityguys Amsterdam likes.

city-guys-amsterdam-jean-paul

Oh man dat waren ze dan 14 dishes om te proeven. En ja, ik heb alles gegeten, I loved every single bite of it en ging rollend naar huis.

Guts & Glory en Breda in De Foodhallen

Waar ik wel heul erg excited van wordt is dat de brains achter Breda en Guts & Glory met Pita komen. Een streetfood stand waar ze döner met een culinaire twist gaan serveren. Denk bio vlees, homemade sauzen en te gekke vega varianten. Maar op Pita moeten we nog even wachten. En ook Yoghurt Barn komt binnenkort met frozen yoghurt naar de Hallen.

So there you go, acht wel heul goede redenen om weer eens te happen bij de Foodhallen.

proefdiner-foodhallen

The tornado van foodbloggers die door de Hallen raasde

De Foodhallen
Bellamyplein 51
Amsterdam West | Oud-West

Openingstijden De Foodhallen:
Maandag tot en met donderdag van 11.00 uur tot 23.30 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 1.00 uur
Zondag van 11.00 uur tot 23.30 uur

[mapsmarker marker=”9″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Sabrina Ghayours nieuwe kookboek is uit!

Goed nieuws voor fans van de mooie recepten van Sabrina Ghayour. Want er is een vervolg op het eerste kookboek...

Sluiten