Gegrilde courgette met feta, munt en hazelnoot. Een vet lekker recept.

Soms heb je dat, combinaties die gewoon werken. Dat heb ik met dit gerecht van gegrilde courgette met knapperig gebakken hazelnoten, munt en feta. De smaken lijken haast met elkaar te versmelten en dat maakt het zo ontzettend lekker. Daarnaast is dit gegrilde courgette recept makkelijk te maken en ook nog eens super lekker met dit zomerse weer. Je kunt het bij de bbq serveren, als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht eten met wat brood en extra olijfolie om te dippen. Sowieso is het lekker om de olijfolie en feta die je overhoudt nadat je courgette volledig hebt opgegeten nog even op te deppen. Hmmm.

Dit heb je nodig voor de gegrilde courgette met feta

Voor hoeveel personen dit recept is, is afhankelijk van hoe je het eet. Als bijgerecht is dit prima voor vier man, maar als hoofdgerecht voor ongeveer twee.

  • 1 courgette
  • minimaal een handje feta (meer mag ook)
  • olijfolie om in te bakken (ongeveer 3 eetlepels)
  • extra virgin olijfolie om over de courgette te druppelen voordat je het serveert
  • 3 eetlepels rauwe hazelnoten
  • handje munt
  • snufje (zee)zout
  • snufje peper
  • grillpan

Zo maak je de gegrilde courgette met feta

Was de courgette, snijd de top er vanaf en snijd dunne plakken (ongeveer 2 mm) over de gehele lengte van de courgette. Ik gebruik zelf gewoon een groot en scherp mes om mooie dunne plakken van de courgette te snijden. Op deze manier kun je zelf bepalen hoe dik je plakken worden. Giet de olijfolie (niet extra virgin) op een bord en wentel de courgetteplakken hierin. Verhit een grillpan en bak de courgetteplakken om en om bruin. Haal de courgette uit de grillpan en spreid de plakken uit in een diepe schaal.

Verhit een koekenpan en bak de hazelnoten (zonder olie) in een paar minuten goudbruin. Vergeet niet af en toe te roeren anders bakken ze aan. Wanneer de hazelnoten mooi krokant zijn gebakken haal je ze uit de pan. Laat iets afkoelen en hak grof met een groot scherp mes.

Druppel wat extra virgin olijfolie over de gegrilde courgette en maal er wat zwarte peper en zeezout overheen. Strooi de gehakte hazelnoten over de courgette. Kruimel vervolgens de feta erover heen. Hak de verse muntblaadjes fijn en strooi dit over de gegrilde courgette en feta en klaar is je gegrilde courgette met feta, munt en hazelnoten.

Eet smakelijk!

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Taka Zoku Shou Japanse streetfood spot in de Jordaan (PERMANENT GESLOTEN)

Taka Zoku Shou is de nieuwe Japanese food shop van Taka. Lees verder

Sluiten