Ken Sushi, dé sushichef van Amsterdam West, komt met takeaway sushiboxen

Ken Sushi in Amsterdam West is een walhalla voor sushifanaten.

In zijn zaak in Amsterdam Oud-West serveert Ken normaal gesproken een omakase menu. Totdat COVID-19 kwam en hij zijn zaak moest sluiten.

Omakase sushi

Het woord omakase is een Japans woord waarbij je als het ware tegen de chef zegt dat je hem vertrouwt en het aan hem overlaat wat hij serveert. Omakase is een bekend concept in Japan en is meestal bedoeld voor kwalitatief hoogstaande gerechten zoals extreem mooie sushi. Meestal heeft een omakase restaurant slechts een beperkt aantal stoelen. Vaak 8 tot 12. Dit omdat de chef ieder gerecht en iedere gang voor je neus maakt en hoogstpersoonlijk voor je neus neerzet en om de kwaliteit te garanderen en de juiste tempo van serveren te kunnen waarborgen beperken ze het aantal gasten. Sommige omakase chefs hebben zelfs een heel tijdschema volgens welk ritme de gangen geserveerd moeten worden. En meestal zijn het ook tig gangen die op zo’n omakase avond de revue passeren.

Takeaway sushi

Tijdens deze coronacrisis ging Ken Sushi dus dicht. Ik hoopte nog op takeaway, maar vooralsnog kwam er geen Ken Sushi takeaway, maar nu dus toch! Afgelopen week postte Ken op zijn Facebookpagina dat voor hem afhaalsushi altijd een absolute no go was. Hij vindt kwaliteit van zijn Japanse omakase sushi zo ontzettend belangrijk en takeaway komt die kwaliteit niet ten goede. De juiste temperatuur is namelijk uitermate belangrijk voor de rijst en de vis. Maar de afgelopen tijd heeft hij onderzoek gedaan, getest kookt en nog meer getest en toch een manier gevonden om sushi voor afhaal te bereiden met een kwaliteit waar hij blij van wordt. Dus yes ook tijdens deze coronacrisis kunnen we smikkelen van de sushi van Ken.

Drie soorten sushi omakase bentoboxen

Dus yay we kunnen hop hop naar Amsterdam West om sushi af te halen. Sushichef Ken heeft drie smaken voor je:

Bentobox XS €25 per persoon: 10 bites Japanese omakase sushi (chef’s choice selection of nigiri). Bestellen via deze link.

Bentobox Regular €37,50 per persoon: 20 bites Japanese omakase sushi (chef’s choice) + instructie video van Ken. Te bestellen via deze link.

Bentobox Deluxe €55 per persoon: 21 bites Japanse omakase sushi met exclusieve ingrediënten, sake en een instructievideo van chef Ken. Te bestellen via deze link.

Je bestelt en betaalt de Ken Sushi Bento boxen van tevoren online. Daarna kun je je boxen oppikken tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Hij heeft maar een paar boxen per dag, dus op is op.

Uiteraard hanteren ze de voorgeschreven hygiënemaatregelen. Oh en je kunt ook een voucher kopen om Ken te steunen in deze bizarre tijd. Dit kan via deze link.

Ken Sushi takeaway
Lootsstraat 5
Amsterdam West | Oud-West
Takeaway

Foto: van de Facebookpagina van Ken Sushi geplukt

Ook interessant:

Tags: beste sushi van Amsterdam afhalen in West | Ken Sushi komt met takeaway sushiboxen tijdens de coronacrisis

Translate»
Lees vorig bericht:
nNea frozen pizza Amsterdam takeaway deilvery
Getest: nNeafrozen pizza’s om thuis af te bakken

nNea Pizza kennen we allemaal van de gruwelijk fijne Napolitaanse pizza's. Lees verder

Sluiten