Deze mini-docu over zes Nederlandse chefs wil je gewoon zien

Een van de leukste dingen aan mijn werk is dat je sneak peeks mag bijwonen. Je mag menu’s voorproeven, krijgt een kijkje bij een bouwput oftewel een restaurant in de maak en soms mag je letterlijk een kijkje in de keuken nemen en de chef en zijn team aan het werk zien. Met een beetje geluk mag je zelfs meekoken met een grootmeester. Maar vandaag kreeg ik wel een heel ander privilege. Uiteraard met een flink culinair randje.

Exclusieve prèmiere in Soho House

Vandaag ging namelijk de mini-docu ‘Meet The Chef’ in prèmiere in de privé bioscoop in het Soho House. Ik weet niet of je weleens in het Soho House op de Spuistraat bent geweest, maar ohhh my wat is deze private club geweldig. En ik had tijdens de rondleiding die ik kreeg een paar maanden terug al hun private bios inclusief super supercomfy velours sofas gespot. En ik mocht bij deze exclusieve lancering zijn. De documentaire is een initiatief van Lightspeed en Annoncer. Om hun concept vorm te geven hebben ze videoproductiebedrijf Soulvizion in de arm genomen. Deze videogoeroes hebben onder andere videoclips voor Armin van Buren en Hardwell gefilmd en geproduceerd en wauwie wauw wat kunnen deze mannen video’s maken zeg! In de lounge van het Soho House werd ik vanochtend ontvangen door de breinen achter en de makers van deze documentaire en de zes chefs die de revue passeren in Meet The Chef. Na een bakje koffie doken we de te gekke bioscoopzaal in en kregen we de volledige documentaire te zien. Als eerste. Niemand, zelfs de zes chefs niet, had het eindresultaat nog gezien. Zie hieronder de trailer van Meet The Chef.

Prachtige verhalen in een flash

In deze videoproductie worden zes chefs gefilmd en gevolgd. Deze leiders van de witte brigade hebben met elkaar gemeen dat ze hun eigen ding doen. De één heeft jaren bij een (twee)sterrenzaak gewerkt en heeft nu zijn eigen zaak geopend. De ander doet het al jaren goed en werkt toe naar die felbegeerde ster, terwijl de ander net zijn zaak heeft geopend en aangeeft dat het hem zal verbazen als hij niet binnen vijf jaar een Michelinster binnensleept. De aankomende weken wordt iedere donderdag een nieuwe aflevering gelanceerd. Een aflevering duurt zo’n drie minuten, dus geen tijd is geen excuus. Enneh, hiervoor maak je tijd. Want man man wat zijn de beelden prachtig, de compilatie van shots zo waar nóg mooier en de verhalen inspirerend. De chefs die voorbij komen bij Meet The Chef zijn:

Menno Post van restaurant Olivijn: staat inmiddels online

Richard van Oostenbrugge van 212. Bekijk de film.

Peter Gast van speak easy restaurant Graphite. Bekijk de video.

Lars Scharp van restaurant Lars. Bekijk de video.

Luc Kusters van Bolenius en Persijn. Bekijk het filmpje

Thijs Meliefste van restaurant Meliefste: bekijk de video

Iedere chef vertelt op zijn beurt wat je ervoor nodig hebt om zover te komen als zij. Een gezinsleven ernaast hebben tja dat is lastig. Streven naar het beste, ja dat zeker. Maar de passie spat er bij alle zes vanaf. En weet je wat ik zo knap vind? Dat je binnen die paar minuten het verhaal van iemand kunt vertellen en de kijker mee kan nemen in wat je wilt vertellen. Als ik het vergelijk met Chef’s Table (tja dat doe je dan toch), zo’n aflevering duurt bijna een uur. En ja als je bijna zestig minuten naar één persoon en zijn/haar verhaal zit te kijken en te luisteren dan word je wel een stuk makkelijker gevangen. Probeer dat maar eens te bereiken in een paar minuten. En dat hebben de mannen van Soulvizion zeker weten te presteren. Ik moest overigens wel gniffelen om een paar trucjes die ze bij Chef’s Table ook uithalen: een shot van een lege keuken waarbij het licht dan aangaat. Ik sprak één van de mannen van Soulvizion hierover en hij moest er zelf ook om lachen.

The chefs

Ik sprak voor en na de vertoning van de zes korte filmpjes nog een paar van de chefs en het was zo ontzettend leuk om te horen dat ze enorm veel lol hebben gehad met het filmen. Ook waren ze bijzonder tevreden over het resultaat. Ik geef ze groot gelijk. Ik zat naast Menno Post (voorheen Bokkedoorns** en nu Olivijn) en nadat zijn filmpje voorbij was hoorde ik hem hardop tevreden grinniken. Daar was hij weer die plaatsvervangende trotsheid. Mooi om te zien wat voor culinaire talenten ons kikkerlandje heeft en te gek om te horen hoe tof ze het vonden om hun verhaal te vertellen.

Dus hou deze pagina in de gaten als je de verfilming van het verhaal van de zes chefs niet wilt missen.

Tags: mini-documentaire over Nederlandse chefs | Menno Post | Richard van Oostenbrugge | Lars Scharp | Luc Kusters | Thijs Meliefste | Peter Gast

Translate»
Lees vorig bericht:
Fenicie Amsterdam Libanees restaurant
Libanees restaurant Fenicie opent bij het Leidseplein

Fenicie wordt dé plek waar je vanaf volgend jaar naar toe kunt als je een dosis Libanees Lees verder

Sluiten