Kerstcadeautips voor smulpapen en kookfanaten. Dit staat er op mijn verlanglijstje

Jaah het is bijna Kerst. Ik hou zo van deze tijd van het jaar. De straten mooi verlicht, extra mooi eten bereiden, aan tafel met de liefste mensen en cadeautjes voor anderen kopen (en natuurlijk ook krijgen). Benieuwd naar wat ik dit jaar op mijn Kerstverlanglijstje heb staan? Hieronder my Christmas wishlist:

Sokken met eten erop

Er zijn van die dingen waar je gewoon geen genoeg van kunt hebben. Sokken is daar één van. En al helemaal als er eten op staat. Ik heb al sokken met dumplings erop en van mijn sushisokken krijg ik altijd trek. Dit jaar zijn de ananassokken van Happy Socks welkom.

En hoe leuk zijn deze hamburgersokken? Zowel om te krijgen als om te geven aan iemand anders.

Koop de hamburgersokken voor € 12,95.

De oogverblindende spullen van het merk Staub

Ik ben fan van de kwalitatief goede kookspullen van Staub. De knalrode ovenschaal heeft al behoorlijk wat uren in onze oven doorgebracht en de meest mooie ovenschotels en andere gerechten voortgebracht.

Het Franse merk heeft nog veel meer te gekke kookwaar die ik het liefste allemaal wil hebben. Ik zou een speciale Staub kast willen. Maar ok, hier een paar producten van Staub waar je mij ultiem gelukkig zou maken met Kerst.

Wauw deze theepot van Staub is zo tof. Hoe cool zou het zijn om hier je thee uit te schenken?

Of wat dacht je van deze beeldschone terrinevorm. Deze wil je gewoon hebben al is het alleen om naar te kijken.

Bekijk meer producten van Staub

Flamingobeker

Ik heb een tas met flamingo’s erop. Iedere keer dat ik deze tas meeneem om boodschappen te doen tovert hij weer een glimlach op mijn gezicht. Vol trots stop ik de gekochte spullen in mijn flamingotas. En ik weet zeker dat deze flamingomok hetzelfde effect op mij heeft.

Normaal gesproken zou ik niet zo snel iets van Blond Amsterdam kopen. Dit merk is mij iets te schreeuwerig en te tuttig, maar voor flamingo’s maak ik een uitzondering. Voor € 9,95 heb je em onder de boom liggen.

Grillplaat

Ik heb een prima grillpan, maar hij is een beetje op. Dus vervanging van mijn huidige exemplaar zou te gek zijn. Zoals deze grillplaat van Le Creuset. Hij is lekker breed dus asperges aan de ene kant grillen en een zalmmoot aan de andere kant is no problemo. Dus dear Santa doe mij deze maar. Ok ok, hij is €143,99 maar Le Creuset kennende kun je hem aan je kleinkinderen nalaten.

Ouderwetse sandwich ijzer

Tosti’s smaken net een tikkie beter uit een ouderwetse tosti ijzer, je weet wel zo eentje deze sandwichijzer van het merk Windmill is best wel heel erg cool.

 

Gault&Millau Nederland 2019 en Michelingids 2019

Altijd handig om te hebben toch? En de Gault&Millau gids Nederland 2019 en de Michelingids Nederland 2019 zijn ook te leuk om cadeau te doen.

Fonduepan en grillpan in één

Voor als je niet wilt kiezen tussen hotpotten of steengrillen, deze fonduepan en grillplaat is het beiden!

Bestekset Goa van Cutipol

Als je het over kwaliteit hebt. Sjonge jonge wat is dit bestek toch prachtig. Zo elegant en verfijnd. Alle stijlvolle restaurants hebben inmiddels wel iets van Cutipol op tafel liggen. Restaurant 212 heeft het botermesje, restaurant Daalder o.a. de botermesjes, de eetlepels en de koffielepels. De 24-delige Cutipol bestekset zou ik zeker niet verkeerd vinden. Zo mooi.

Koekenpan met een natuurlijke anti-aanbaklaag

Deze pan heeft geen kunstmatige anti-aanbaklaag, je weet wel zo’n coating die ervoor zorgt dat je eten niet blijft plakken). Voordeel is dat je geen gekke chemische stoffen op je voedsel krijgt. De De Buyer koekenpan is gemaakt van plaatstaal en als je de pan voor en na gebruik behandelt met olie zal deze gaan hechten aan de pan. Hoe vaker je de pan gebruikt hoe dikker deze laag wordt en verandert in een natuurlijke anti aanbaklaag. Nice! Deze De Buyer koekenpan staat dus hoog op mijn verlanglijstje.

Koop deze koekenpan

Kookboeken waar je uit blijft koken

Ik verzamel geen kookboeken, ik verzamel kookbijbels. Je weet wel van die boeken die doordrenkt zijn van kookwijsheden van kooklegendes. Een boek dat ik heel erg graag wil hebben is het kookboek over de Chinese keuken. Dus die prijkt hoog bovenaan mijn verlanglijstje. China, the Cookbook kopen

Dit zijn de cadeaus die ik graag aan mede foodies geef. Ze zijn mijn favoriet en ik weet zeker dat ik er anderen ontzettend blij mee maak. Maar je kunt ze ook gewoon op je eigen verlanglijstje zetten zodat je bij jezelf onder de boom vindt.

In februari 2019 gaat het langverwachte NENI open in de oude Citroëngarage bij het Olympisch Stadion. Tot die tijd kun je thuis al hun heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten koken met het NENI kookboek.

Bestel het NENI kookboek

NENI kookboek Tel Aviv cadeau

Mijn favo kookboeken

Al jaren kook ik uit deze kookbijbels, dus ik gun mijn foodie friends ook dezelfde naslagwerken waar ik zelf keer op keer met zoveel plezier uit kook.

De Zilveren Lepel. Dit geweldige kookboek staat boordevol met Italiaanse klassiekers. Kook je Italiaans voer, dan pak je De Zilveren Lepel. Ikke wel in ieder geval.

Bestel De Zilveren Lepel

Yvette van Boven weet precies hoe je de smaak van winter moet vangen. In haar kookboek Home made Winter staan haar prachtige winterse gerechten. Dit boek gun je je lieve vrienden en familie gewoon omdat het te gek is.

Bestel Home Made Winter van Yvette van Boven

Het boek Jeruzalem van de Israëlische chef Ottolenghi staat bomvol met prachtige salades, Israëlische gerechten en andere kleurrijke dishes. Geef dit boek met Israeli food aan je beste vriend(in) of bijvoorbeeld je moeder en met een beetje geluk kun je binnenkort deze heerlijke gerechten van Ottolenghi bij hun snoepen.

Bestel Jeruzalem van Ottolenghi

Chef David Chang is een ster in het creëren van umami. Hij weet precies de juiste ingrediënten met exact de juiste verhoudingen in zijn gerechten te stoppen zodat je brein alleen maar meer en meer wilt. Niet voor niets heeft deze goeroe een food imperium door heel de Verenigde Staten. In zijn boek Momofuku staan kick ass recepten die je thuis kunt maken. Kom maar door met die umami.

Bestel David Changs Momofuku kookboek

Zelf ramen maken wordt een stuk makkelijker met dit ramen kookboek. Geef het aan je lief en wie weet eet je straks iedere week ramen.

Bestel het ramenboek

Fergus Henderson staat bekend om zijn nose to tail manier van koken. Zijn kookboek Nose to Tail staat bomvol met ruige gerechten zoals pig’s head en zijn bekende bone marrow met peterselie. Ken je iemand die houdt van stoer koken, doe hem of haar dan een plezier en doe hem/haar dit briljante boek cadeau.

Bestel nu Nose to Tail

Kookboek met een goed doel

Iemand blij maken met een cadeau en ook nog eens een goed doel supporten, dat kan met deze twee receptenboeken. Niet alle kinderen hebben een merry christmas en met dit boek van meester patissier Hidde de Brabander wordt er aandacht gevestigd hierop.

Bestel het receptenboekje of download een digitale versie

Een toet waar je goed mee doet

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen bundelt haar krachten met foodbloggers en ontwikkelde een receptenboekje met heerlijke decemberrecepten. Als je €12,- doneert aan Stichting Wereld Dorpen voor kinderen krijgt je het receptenboekje thuisgestuurd.

Kerstboek goed doel

Mezcal

Mexicanen geloven dat Mezcal goed is voor alles: kwaaltjes zoals buikpijn, het vieren van mooie festijnen en het is te geweldig om te drinken met vrienden. Ik vind dit drankje geweldig lekker. Dus ik geef het graag cadeau aan iemand anders zodat hij of zij net zo verliefd kan worden op dit drankje. Bestel mezcal.

Mezcal Mexicaanse drank

Microplane

Ik kan niet zonder mijn Microplane en iedereen zou deze geweldige rasp in zijn of haar keukenlade moeten hebben. Dus maak je vrienden en familie die nog niet zo’n geweldige keukentool hebben zo’n fijne Microplane cadeau.

Bestel een Microplane

Demeyere koekenpan

Een vlees bakken in deze Demeyere koekenpan is gewoon geweldig. Vlees krijgt een heerlijk korstje en dat is natuurlijk wat je wilt. En het bizarre is dat de pan gewoonweg niet echt aankoekt. En als hij dat wel doet, is hij echt in een mum van tijd schoon. Wij kunnen niet meer zonder onze Demeyere. Dus een ideaal cadeau.

Bestel een Demeyere koekenpan

En natuurlijk een puppy. Ik wil een fluffy pup onder de boom. Dus lief vriendje als je dit leest…

Foto credits: Jakob Owens

Fotocredits hoofdfotorawpixel op Unsplash

Translate»
Lees vorig bericht:
Deze mini-docu over zes Nederlandse chefs wil je gewoon zien

Een van de leukste dingen aan mijn werk is Lees verder

Sluiten