In Coronatijd sterrenvoer eten. Deze sterrenzaken doen aan takeaway diners.

Het blijft toch wel een hele bizarre tijd deze coronacrisis.

Niet uit eten gaan bij je favoriete zaak, maar dag in dag uit thuis blijven en dan maar het beste van iedere maaltijd maken. Gelukkig helpen horecazaken je om dit steeds een beetje leuker te maken. Steeds meer topzaken lanceren namelijk een thuis concept. Zij koken de gerechten, verpakken het voor je inclusief instructiebrief of maken kookinstructievideo’s, jij haalt het af, daarna kun je het thuis afmaken samen met de instructie(video’s) van de chef en tenslotte geniet je in je eigen huis van de restaurantmaaltijden. En ook steeds meer sterrenzaken in Amsterdam zijn nu over op een thuisconcept en dat is wel heel erg fijn nu we al weken restaurantvoer moeten missen. Dus zin in een sterrenmaaltje? Deze Michelinsterrenrestaurants hebben nu ook takeaway.

Mos Amsterdam* diner voor thuis

Chef en eigenaar Egon van Hoof creëert verschrikkelijk mooie gerechten die er ook nog eens zo kunstig uit zien dat je ze het liefste wilt inlijsten. En vanaf deze week kun dus gewoon de Mossfeer in huis halen. Nice!

Je kunt kiezen voor drie gangen (€39), vier gangen (€45) of vijf gangen( €55). Op te leuken met pata negra, kazen en natuurlijk bijpassende wijnen. Dit Mos Amsterdam diner kun je dagelijks tot 16.00 uur bestellen op hun site en afhalen kan donderdag tot en met zondag bij Mos op het IJdok 185. Het is overigens ideaal te bereiken met de auto.

Le Restaurant* afhaal voor thuis

Ook bij Le Restaurant begon het te kriebelen en op 1 en 2 mei koken ze drie gangen waarbij een paar nieuwe ideeën ‘op het bord’ gaan leggen voor je. Met als focus al het moois dat het voorjaar te bieden heeft. Helaas zijn 1 en 2 mei al uitverkocht (ja ja je moet wel snel zijn), maar ik heb horen fluisteren dat als het succesvol is de kans bijster groot is dat Le Restaurant vaker met een takeaway menu zal komen in deze coronatijd. Dus hou vooral hun Facebook- en Instagrampagina goed in de gaten.

Rijks at Home

Restaurant Rijks was de pionier. Al voordat werd aangekondigd dat de horeca in Nederland dicht moest liet chef Joris Bijdendijk zich al fotograferen in een deliverypakje. Ik mocht het driegangenmenu van de sterrenchef testen. In onderstaand filmpje zie je hoe dat eraan toe ging.

Je kunt het driegangenmenu (met snack, brood en bonbons) voor €39,50 per persoon bestellen op deze site.

Bord’Eau a la maison

Sterrenchef Bas van Kranen duikt iedere week de natuur in en met de buit die hij weet op te duiken maakt hij zeven gerechten die je deelt met je tafelgenoten (€35 per persoon). Bestellen kan vanaf twee personen en kan wekelijks tot donderdag om 12.00 uur via hun site.

Sinne takeaway menu

Drie (€33) of vier gangen (ook vega) (€44) van sterrenchef en eigenaar Alexander Ioannou bestel je via de site van Restaurant Sinne. Afhalen kan bij het restaurant op de Ceintuurbaan op woensdag tot en met zondag. Upgraden met kaas, pata negra, wijn en/of bubbels? Kan allemaal en voor je het weet zit je thuis te smikkelen van de culinaire creaties van chef Alex.

Ron Gastrobar voor thuis

Wil je wel een beetje van sterrenchef Ron in huis halen? Bij alle Ron Gastrobars kun je de Indonesische rijsttafel van Ron afhalen (€50 voor twee personen). Bestellen kan via de site en afhalen kan bij al zijn gastrobars.

Lastage soepjes

Eigenaar en chef van sterrenzaak Lastage doet niet aan takeaway of delivery, maar de chef maakt wel verse soepen die je bij Slagerij De Wit in Amsterdam Oost kunt kopen. Dus toch nog een beetje Lastage voor degenen die de kookkunsten van deze sterrenchef missen.

BBQ’en met chef Sidney Schutte

Stook je je barbecue op? Vergeet dan niet de BBQ kooklessen van Twee sterrenchef Sidney Schutte, hij legt in zijn kookvideo’s uit hoe je kunt koken op de grill zoals hij.

Hoofdfoto: van de Facebookpagina van Mos Amsterdam geplukt

Tags: Michelinsterrenzaken gaan over op takeaway | afhaaldiner bij sterrenzaken in Amsterdam | eten van een Michelinchef tijdens de coronacrisis

Translate»
Lees vorig bericht:
Bacalar Amsterdam tacos Noord
Bacalar DIY tacopakket voor Kingsday een ware must have voor tacofanaten

Oei oei oei dit is toch wel even een takeaway'tje waar ik heel erg blij van kan worden. Lees verder

Sluiten