Driesterrenchef Jacob Jan Boerma komt met takeaway voor No Rules Amsterdam zijn nieuwe restaurant

No Rules, het eerste horecaconcept dat de met drie Michelinsterren bekroonde chef Jacob Jan Boerma nadat hij De Leest*** sloot weer optuigt, is denk ik de meest besproken opening van 2020.

In 2003 kreeg restaurant De Leest in Vaassen haar eerste ster. Na vier jaar kregen ze er een Michelinster bij. Zeven jaren achter elkaar bekroonde Michelin ze met twee sterren en toen ploep was er de derde felbegeerde ster. Zes jaar behielden ze de drie sterren en toen gaf chef Boerma aan dat hij ermee ging stoppen. Jarenlang had hij nog nooit met zijn kind de speeltuin kunnen bezoeken omdat hij alleen maar aan het werk was, dus tijd om zijn koksbuis weg te hangen.

No Rules Amsterdam

Voor even maar dat wel, want ondertussen had het culinaire talent mooie plannen voor een nieuwe zaak in Amsterdam. Iets met pizza’s, maar dan wel op z’n Boerma en zeker geen gewone pizzeria. Nee want dat past ook niet bij een chef van zijn kaliber. In januari van dit jaar werd dan ook de naam en de locatie bekendgemaakt: Jacob Jan ging No Rules openen op het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Het pand waar voorheen De Kleine Valk zat werd volledig gestript en kreeg een bijzondere fraaie smoel ervoor terug. No Rules zou een all day concept worden. ’s Morgens koffietje op het terras, ’s middags lunchen, daarna hop door naar een borreltje, vervolgens aan tafel voor een heerlijk maaltje en daarna nog even een afzakkertje in de vorm van een cocktail in het bargedeelte. Dat werd me allemaal ingefluisterd een paar weken voordat ze officieel de deuren open gooiden. Ik kreeg namelijk een rondleiding in het work in progress project van eigenaren Benjamin van Roekel en Michel Pais. Hieronder een video van de tour.

Inmiddels was de openingsdatum geprikt en ook het persdiner was al gepland…en toen kwam er een naar virusje. Voordat No Rules open kon zaten we al met z’n allen in lockdown.

No Rules takeaway

Chefs zijn niet ervoor gemaakt om lang stil te zitten, dus zo ook Jacob Jan en chef Richard Way van No Rules niet. Dus in de lockdownperiode hebben de mannen gekookt, getest, geproefd en gefinetuned en ze vinden dat ze er nu klaar voor zijn om hun gerechten te lanceren voor takeaway. Pizza’s voor takeaway was nooit hun intentie. Ze bewaren hun signatuur pizza’s liever voor het moment dat ze voor het echie open kunnen. Tot die tijd kun je wel het drie- of viergangenmenu van chefs Jacob Jan Boerma en Richard Way afhalen. Het menu schreeuwt zomer en je kunt het opleuken met de signature dish Oosterse kreeft van Jacob Jan. Ohhhh my dat wil je toch gewoon? Of gris een flesje wijn mee om het feest compleet te maken.

Ook al mag het een driesterrenmaaltje zijn, je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om de gerechten klaar-om-te-eten te maken.

Driegangen kost €39,50 per persoon en vier gangen kost €47,50 per persoon. Ze maken maar een beperkt aantal menu’s per dag. Dus op is op. Bestellen kan via hun site en afhalen kan van donderdag tot en met zondag van 16.00 uur tot 18.00 uur.

No Rules
Marie Heinekenplein
Amsterdam Zuid | De Pijp
Takeaway

Bestel nu het takeaway menu van No Rules.

Ook interessant:

Fotocredits: No Rules

Tags: sterrenchefs stappen over op takeaway tijdens de coronacrisis | restaurants waar je kunt afhalen tijdens corona | driesterrenchef Jacob Jan Boerma switcht naar takeaway voor zijn nieuwe restaurant No Rules in de Amsterdamse Pijp

Translate»
Lees vorig bericht:
Mos Amsterdam takeaway delivery maaltijd
In Coronatijd sterrenvoer eten. Deze sterrenzaken doen aan takeaway diners.

Het blijft toch wel een hele bizarre tijd deze coronacrisis. Lees verder

Sluiten