Deze nieuwe zaken hebben net haar deuren geopend

Er zijn er weer genoeg: nieuwe bars en nieuwe restaurants in Amsterdam. Het lijkt soms wel alsof ik iedere dag een scoop kan schrijven over een net geopende zaak. Zie je door de bomen het bos niet meer? Ik heb even de net geopende zaken in Amsterdam voor je op een rij gezet.

Nieuwe zaken in West

Er openen veel nieuwe zaken in Amsterdam West, maar wel opvallend veel in Oud-West.

Kebabi Amsterdam vegan snacks

Kebabi

Deze bar op de Overtoom was ooit Café Parck, dé plek om burger sliders en frietjes met truffelmayo te scoren, maar de eigenaren zijn nu helemaal into vegan en hebben de vleesburgers eruit gegooid en vegan snacks zoals plantaardige kebab, vegan kaasstengels, vega bitterballen, kiploze kipnuggets binnengehengeld en hoppa Kebabi een nieuwe vegan spot is geboren. En dat allemaal in een bar achtige setting met opvallend interieur. Denk fel roze, knalgeel en panterprint. Komt de look en feel je bekend voor? Dat kan kloppen want ze hebben ook het succesvolle concept the Vegan Junk Food Bar. Oh en achterin de zaak staat een pingpongtafel, dus als je nog wat energie van je af wilt meppen, dan is dat de plek waar je moet zijn.

Kebabi
Overtoom 428
Amsterdam West | Oud-West
Meer info over Kebabi

Betsu Bara Amsterdam

Betsu Bara

Betsu who? Wellicht klinkt de naam Taka’s Japanese Kitchen je bekender in de oren. De uit Japan afkomstige Taka kookte al een tijdje bij toko Dunyong op de Wallen ramensoepjes. En zijn bowls of deliciousness vielen in de smaak, dus werd het tijd voor een eigen zaak. En die opende dus een paar weken geleden op de Jan Pieter Heijestraat. Maar vanwege persoonlijke omstandigheden ging Taka terug naar Japan en dus veranderde de naam van Taka’s Japanese Kitchen naar Betsu Bara. In het smalle en minimalistisch ingerichte zaakje op de Jan Pieter Heijestraat kun je terecht voor dampende kommen ramen noodles soep. Ze hebben ook wat tafeltjes op de stoep gezet, dus buiten je ramen noedels opslurpen kan ook.

Betsu Bara
Jan Pieter Heijestraat 137
Amsterdam West | Oud-West

Yummy Hummus

Wat mij betreft geen genoeg hummus en dat moeten de eigenaren van Yummy Hummus ook gedacht hebben. Je kunt in het kleine zaakje op de Kinkerstraat een kleine hummus pitstop houden door neer te strijken op één van de stoelen of aan de picknicktafel, maar het is met name een take away hoemoeszaakje om je hummus voorraad thuis aan te vullen.

Yummy Hummus
Kinkerstraat 142 C-H
Amsterdam West | Oud-West
Meer info over Yummy Hummus

Brouwerij Troost Oud West

Brouwerij Troost Oud West is alweer de vierde Brouwerij Troost. Op het hoekje waar voorheen burgerbar Geflipt zat, kun je nu aan de biertjes van de populaire Amsterdamse bierbrouwerij lurken. Buiten hebben ze een groot terras waar je kunt bieren in de zon en ook binnen is er genoeg plek om biertjes te doen en te happen van de welbekende Brouwerij Troost snacks en gerechten (de burger yummm!!).

Brouwerij Troost Oud West
Bilderdijkstraat 205
Amsterdam West | Oud-West
Meer info over Brouwerij Troost Oud West

Justin Brown bao buns Taiwanees The Bao Bar

Karakters Bao Bar

Wie weleens in de bao buns van de britse chef Justin Brown heeft gehapt weet hoe schandalig lekker ze zijn. Van deze krengen wil je alleen maar meer en meer. Vooral omdat de bao buns van Justin alleen te verkrijgen waren tijdens pop-ups, lees waren, want vanaf nu kun je Justin en zijn buns permanent vinden bij bar Karakter op de Clercqstraat. De tent is voor het gemak omgedoopt tot Karakter Bao Bar en naast bao’s naar binnen werken kun je ook een drankje doen of je wagen aan een karaokenummertje of twee drie in één van de twee karaokekamers.

Karakters Bao Bar
De Clercqstraat 75
Amsterdam West | Oud-West
Meer info over The Bao Bar

Pastai

Italiaans restaurant Pastai is dé plek waar je moet zijn op de Jan Pieter Heijestraat als je zin hebt in een echt Italiaans maaltje in een knusse huiskamersetting. De meeste spullen halen ze uit Italië en en het tentje wordt gerund door Italianen. La dolce vita vibe all over dus.

Pastai
Jan Pieter Heijestraat 118
Amsterdam West | Oud-West
Meer info over Pastai

Corner Bakery Amsterdam Oud-West

Foto credits: Corner Bakery

Corner Bakery Amsterdam Oud-West

Glitters overload bij de nieuwe vestiging van Corner Bakery op de Jan Pieter Heijestraat. Ook bij deze pastelkleurrige vestiging regent het donuts, rozegekleurde taartjes, dikbelegde sandwiches en freak shakes. Buiten eten op de stoep kan ook!

Coner Bakery Amsterdam Oud-West
Jan Pieter Heijestraat 131b
Amsterdam West | Oud-West
Meer info over Corner Bakery Amsterdam Oud-West

Bij JP Amsterdam lunchen

Bij JP

Iedereen is welkom om bij Bij JP zijn of haar laptop open te klappen en weg te tikken. Oprichters Noëlle van der Burgt en Diane Baunbag misten zelf een chille work spot waar ze ongestoord hardop konden overleggen en ook nog eens wat reuring om zich heen hadden. Waarom niet zelf zoiets opzetten dachten ze; en Bij JP was geboren. Vanaf ’s morgens vroeg kun je al terecht voor een koffie met homemade granola, ’s middags kun je lekker blijven lunchen en ook voor een borrel is dit een goeie plek. Heb je een picknick(borrel) in het park? Gris dan even een zelf samengestelde picknickmand mee. Je vindt deze nieuwe spot op de Van Hallstraat in de Staatsliedenbuurt.

Bij JP
Van Hallstraat 238
Amsterdam Westerpark | Staatsliedenbuurt
Meer over Bij JP

Bar Kantoor Amsterdam

Bar Kantoor

Een mooie bar, stijlvol restaurant met veel vintage en mooie kleuren, funky take out winkeltje en een terras in het Westerpark, allemaal redenen om een bezoek te brengen aan Bar Kantoor. In de keuken wordt er veel gewerkt met biologische producten en wordt er zoveel mogelijk zelf gemaakt.

Bar Kantoor
Haarlemmerweg 8
Amsterdam Westerpark
Meer info over Bar Kantoor

Bar restaurant Branie

Deze nieuwe cocktailbar van de mannen achter speak easy cocktailbar Porum vind je midden op de Ten Katestraat. Bij Bar restaurant Branie kun je naast cocktails nippen ook Asian food snoepen.

Bar restaurant Branie
Ten Katestraat 26a
Amsterdam West | Oud-West
Meer info over Bar restaurant Branie

SOIL of Amsterdam

Plant-centric food, oftewel een food spot waar plantaardig voer centraal staat, dat is SOIL of Amsterdam op de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West. Dus ben je op zoek naar een gezonde hap dat ook nog eens lief is voor onze planeet, dan is SOIL waar je moet zijn.

SOIL of Amsterdam
Bilderdijkstraat 141
Amsterdam West | Oud-West
Meer info over SOIL of Amsterdam

Cafe Plan West

In de kelder kun je je uitleven op de karaokenummers en op straatniveau kun je gewoon chillen met wat lekkers te eten en te drinken. Cafe Plan West is een nieuwe relaxte hang out in de Baarsjes.

Cafe Plan West
Witte de Withstraat 188
Amsterdam West | De Baarsjes
Meer info over Cafe Plan West

Roxanne Amsterdam restaurant bar

Foto credits: Tim Buiting

Roxanne

Eten, dansen, drinken en feesten tot in de vroege uurtjes daarvoor is Roxanne op de Jan van Galenstraat de uitgelezen plek voor. Binnen of op het terras. Bij de nieuwe spot dat is ingericht als een oude kantine heb je al een driegangenmenu voor €25,=.

Roxanne
Jan van Galenstraat 8
Amsterdam West
Meer info over Roxanne

Restaurant ADAM Amsterdam

Chef patron Arne van Restaurant Adam

Restaurant Adam

Restaurant Adam op de Overtoom is niet nieuw, maar hun concept wel. Chef Arne is namelijk volledig overgegaan op een vegetarische kaart. Ideaal dus als je helemaal geen vlees eet of af en toe op de vleesloze toer wilt gaan.

Restaurant Adam
Overtoom 515a
Amsterdam West

Oost

Ook in Amsterdam Oost is er volop nieuws om te ontdekken. Hieronder de nieuwste restaurants en bars van Oost voor je op een rij.

Superette Amsterdam Oost terras

Superette

Bij de nieuwste spot van de Drie Wijzen uit Oost op het Javaplein kun je vanaf vroeg in de ochtend tot laat in de nacht bijzonder goed ‘hangen’ met een hapje en een drankje. De inrichting heeft een Miami Art Deco vibe en daar ben ik best wel fan van. Superette is gewoon een super fijne spot om te chillen.

Superette
Javaplein 35
Amsterdam Oost
Meer info over Superette

Vegan Junk Food Bar Oost

Vegan Junk Food Bar Oost

De derde Vegan Junk Food Bar vind je op de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam Oost. Een top plek om een vegan vette hap te scoren.

Vegan Junk Food Bar Oost
Eerste van Swindenstraat 389
Amsterdam Oost
Meer info over Vegan Junk Food Bar Oost

Nomads Amsterdam Oost

NOMADS Amsterdam

Oostpoort wordt steeds leuker en NOMADS Amsterdam heeft zeker haar bijdrage hieraan geleverd. De kleurrijke en vrolijke zaak heeft naast een gezellig restaurant ook een te gek terras aan het water. Bij NOMADS eet je gerechten van landen waar de eigenaren inspiratie hebben opgedaan. Op dit moment kun je jezelf onderdompelen in de keuken van Peru en over een half jaar staat er weer wat anders op de kaart.

NOMADS Amsterdam
Oranje Vrijstaatkade 55
Amsterdam Oost
Meer info over NOMADS Amsterdam

Bar Kauffmann Oost

Het jongere zusje van Bar Kauffmann in de Baarsjes in Amsterdam West is neergestreken in Amsterdam Oost. Op een hoekje vlakbij de Javastraat vind je deze falafel- en bierspot. Zonliefhebbers zullen het terras van Bar Kauffmann Oost waarderen en voor wie liever een broodje falafel laat bezorgen, ze brengen het bij je thuis!
Meer info over Bar Kauffmann Oost

Oaks Amsterdam

Zin een gezonde bowl, gezond belegde sandwiches of een kop koffie? Op het Dapperplein is sinds kort healthy spot Oaks Amsterdam geopend.

Oaks Amsterdam
Dapperplein 36
Amsterdam Oost

Venkel Oost

Saladespot Venkel op de Albert Cuypstraat heeft nu ook een vestiging in Oost. Op de Javastraat kun je een gezonde warme of koude salade happen of mee naar huis of naar het park meenemen.

Venkel Oost
Javastraat 55
Amsterdam Oost

Mooie Boules

Je kunt er jeu de boules spelen, borrelen of wat lekkers te happen halen bij de foodhal. Mooie Boules is funky en lekker rauw en een ideale plek om een avond te spenderen.

Mooie Boules
Zeeburgerpad 3
Amsterdam Oost
Meer info over Mooie Boules

Vanaf 13 juli in Amsterdam Oost: Bombarie Amsterdam. Een nieuwe spot van de eigenaren van Amsterdam Roest.

Zuid

Southside heeft ook weer een paar nieuwe spots waar je zeker eens een keertje heen moet. Van een Italiaanse spot tot aan een plek waar je wel heel erg fijn bowls en buns kunt happen.

Primi Vondelpark Amstelveenseweg

Primi Vondelpark Cucina & Bar

Alleen maar liefde voor Primi Vondelpark Cucina & Bar op de Amstelveenseweg. Eigenaren Valerio en Mateo hebben al een Primi in de Staatsliedenbuurt, maar deze tweede Primi is groter (zowel om te zitten, maar ook de keuken is groter) en dat betekent ook meer ruimte voor volledige gerechten. Chef Mateo tovert de meest  heerlijke pasta’s, risotto’s, salades en nog meer heerlijke Italiaanse lekkernijen op tafel. De service is spot on en het terras is ideaal voor een pasta’tje of drankje in de zon.

Primi Vondelpark Cucina & Bar
Amstelveenseweg 143
Amsterdam Zuid
Meer info over Primi Vondelpark Cucina & Bar

Bar Alt Amsterdam Stadionplein

Bar Alt

Bar Alt is een te gekke samenwerking tussen de mannen achter restaurant Jacobsz en Two Chefs Brewing. Het resultaat: een stijlvol restaurant aan het Stadionplein waar je bij het menu van chef Thomas Kooijman (voorheen MOS Amsterdam*) heel erg goed bijpassende biertjes kunt drinken. Van champagnebier tot aan sour ales, ze hebben het allemaal. Allemaal persoonlijk uitgezocht (en soms zelfs helemaal zelf uit het buitenland gehaald) en er zitten ook hier en daar wat limited editions tussen. Van Two Chefs, maar ook van heel veel andere brouwerijen. Geen zin in (alleen maar) bier? Je kunt ook een bier- en wijnpairing kiezen of voor bijpassende wijntjes gaan.

Bar Alt
Stadionplein 103
Amsterdam Zuid | Stadionpleinbuurt
Meer over Bar Alt

Bowls and Buns bySam

Bowls & Buns

Toen Bowls & Buns mij vroeg of ik een bowl en een bun voor hen wilde bedenken zei ik uiteraard meteen ja! Mijn comfort-miso-much bowl en smoky shiitake bun zijn exclusief bij deze nieuwe Bowls & Buns op de Hoofddorpweg verkrijgbaar en ze zijn verslavend lekker (al zeg ik het zelf). Maar je kunt ook zelf je bowl en bun samenstellen of kiezen voor een andere versie. Je kunt ter plekke in de minimalistisch ingerichte ruimte je Asian bite verorberen of meenemen naar waar je ook maar wilt. Thuis laten bezorgen kan natuurlijk ook.

Bowls & Buns
Hoofddorpweg 17
Amsterdam Zuid | Hoofddorppleinbuurt
Meer over Bowls & Buns

Braai Rivierenbuurt Amsterdam

Braai Rivierenbuurt

Als je ergens een goede bbq maaltijd kunt scoren is het Braai wel. Naast een vestiging in Westerpark hebben ze nu ook een Braai in de Rivierenbuurt op de Geleenstraat. Mijn favo plekje van deze nieuwe barbecuespot is in het raam of op het terras. Een burger van de grill of spareribs erbij en ik zit voorlopig nog wel even goed.

Braai Rivierenbuurt
Geleenstraat 1
Amsterdam Zuid | Rivierenbuurt
Lees meer over Braai Rivierenbuurt

Fuel Amsterdam lunch

Fuel

Super cute en fleurige all day breakfast, sandwiches, salads en soup spot op de Ruysdaelkade (het hoekje waar voorheen The Fat Dog zat) waar je vanaf ’s morgens vroeg kunt gaan zitten voor wat lekkers. ’s Morgens beginnen met een flat white, daarna een smoothie en een soepie en dan langzaam aan door naar een wijntje met bijvoorbeeld brood met hummus, bitterballen en/of nacho’s. Fuel heeft ook een terras waar je op je dooie gemakje van je natje en je droogje kunt genieten.

Fuel
Ruysdaelkade 251
Amsterdam Zuid | De Pijp

Cafe Remouillage

Het nieuwe restaurant van de sous-chef van Entrepot. Chef patron Jonathan Sparber kookt in zijn foodbar een menu waarbij hij de ingrediënten laat shinen. Ook kookt hij op een manier zodat er zo min mogelijk weg gegooid hoeft te worden. Je eet binnen of op het terras.

Cafe Remouillage
Trompenburgstraat 111
Amsterdam Zuid | Rivierenbuurt
Meer over Cafe Remouillage

Tel Aviv streetfoodbar BARDAK Amsterdam

BARDAK

Tel Aviv streetfood galore bij BARDAK op de Ferdinand Bolstraat. Bij het jongere zusje van Bar Fisk waan je jezelf even in de straten van de Israëlische stad en eet je wat ze daar ook eten: falafel, burgers, okra van de bbq, salades en ander Israëlische heerlijkheden. Ook voor een cocktail zit je goed bij deze funky foodspot.

BARDAK
Ferdinand Bolstraat 12
Amsterdam Zuid | De Pijp
Meer over BARDAK

Locals Coffee Amsterdam

Locals Coffee

’s Morgens kun je bij Locals Coffee goed terecht voor een ontbijt en kop koffie en daarna kun je lekker blijven hangen voor een broodjes, salade of pasta. Is het wine o’clock of cocktailtime? Bestel dan een wijntje of een cocktail en je kunt ook blijven plakken voor het diner.

Locals Coffee
Eerste Jacob van Campenstraat 27
Amsterdam Zuid | De Pijp

Palante Cafe Restaurant Amsterdam
Foto credits: Yafit Taranto

Palante Cafe Restaurant

Ze noemen het zelf een slow fastfoodconcept. Bij Palante Cafe Restaurant kun je terecht voor een snelle maar gezonde hap. Chef Eddy Blaas kookt voornamelijk met groenten en slechts hier en daar met vlees. Je kunt kiezen uit zes koude en zes warme gerechten met een Mediterraanse en Aziatische twist. Heb je haast, dan ben je zo weer weg, maar als je de tijd hebt om langzaam van je maal te genieten, dan kun je in de sfeervoll inrichting of op het terras genieten van je bordje.

Palante Cafe Restaurant
Fred Roeskestraat 97
Amsterdam Zuid | Zuidas

The Avocado Show Boutique

Knal er een avocad op en het is opeens foodporn en #OMG. The Avocado Show Boutique, het tweede avocadorestaurant in Amsterdam speelt hier handig op in. Je kunt bij deze tweede The Avocado Show ook blijven eten, maar het is met name gericht op take out en delivery.

The Avocado Show Boutique
Willemsparkweg 152h
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid
Meer over The Avocado Show Boutique

Binnenkort ook in de Pijp: 101 Gowrie. Het nieuwe restaurant van chef Alex Haupt.

Nieuwe spot Amsterdam Noord

Walhalla Brouwerij & Proeflokaal

Het nieuwe bierproeflokaal van bierbrouwerij Walhalla vind je vlak naast de plek waar ze hun biertjes brouwen in Amsterdam Noord. Een heerlijke spot om biertjes te drinken en snacks naar binnen te werken. Je kunt binnen zitten in de sfeervolle taproom of buiten op het terras.

Walhalla Brouwerij & Proeflokaal
Spijkerkade 10
Amsterdam Noord
Meer info over Walhalla Brouwerij & Proeflokaal

Klaproos Amsterdam

Bij deze pop-up pizzeria kun je binnen waaien voor een pizza, antipasti en een wijntje of twee, drie. Klaproos Amsterdam is gevestigd in een loods in Noord waar naast happen en drinken nog veel meer gebeurt. Zo is er een wijnwinkel en kun je er ping pongen.

Klaproos Amsterdam
Papaverweg 38
Amsterdam Noord
Meer info over Klaproos Amsterdam

Nieuwe spots Amsterdam Centrum

Op zoek naar een nieuwe spot om te ontdekken in Amsterdam Centrum? Dit zijn de nieuwste plekken van Amsterdam Centrum.

Clubhouse Amsterdam Oost

Foto credits: Clubhouse Amsterdam

Clubhouse Amsterdam

Funky spot op een prachtige locatie in Amsterdam: Het Marineterrein. Op het terras of binnen in het te gekke interieur kun je chillen met wat lekkers te eten en te drinken. Koffie, biertjes of wijntjes, ze hebben het allemaal bij Clubhouse Amsterdam.

Clubhouse Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
Amsterdam Centrum
Meer info over Clubhouse Amsterdam

Duke of Tokyo

Duke of Tokyo brengt de Japanse karaokescene naar Amsterdam. Kies je favo karaokesong, bestel wat lekkers te drinken (sake of een cocktail) en Asian snacks en leef je uit in één van de zes bont ingerichte karaokekamers.

Duke of Tokyo
Reguliersdwarsstraat 37
Amsterdam Centrum
Meer over Duke of Tokyo

 CoLab Amsterdam werkplek

CoLab Amsterdam

Een plek waar je welkom bent met je laptop. CoLab is dé plek waar ondernemers elkaar treffen en lekker brainen met elkaar. Trek gekregen? Dan stuur je een appje naar de buren van 2 Coffee & Such voor je het weet heb je een kop koffie, vers sapje, ontbijtje of lunch voor je neus.

CoLab Amsterdam
Haarlemmerdijk 18
Amsterdam Centrum

Nieuwe zaken in Amsterdam Zuidoost

Jackie Amsterdam dakterras

Jackie Amsterdam

Chillen in de Bijlmer doe je bij het nieuwe Jackie Amsterdam. De Dakdokters hebben het terras op het dak opgeleukt en je kunt er wat drinken en eten. Binnenkort opent er ook Jack, een club waar je tot laat kunt dansen.

Jackie Amsterdam
Hogehilweg 20
Amsterdam Zuidoost
Meer over Jackie Amsterdam

Oops, ben ik een nieuwe spot vergeten? Stuur me ff een berichtje en wie weet vind je hem binnenkort terug in dit lijstje.

 

 

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Graphite Amsterdam speakeasy restaurant
Graphite eerste speakeasy restaurant van Amsterdam

Speakeasy bars kennen we al, zo hebben we cocktailbar Door 74 en The Closet, Lees verder

Sluiten