Chocoladebonbons die goed voor je zijn!

Wist je dat chocolade ontzettend goed voor je is? En dan heb ik het niet over een brok witte chocolade of een praline melkchocoladebonbons. Nee, ik heb het over rauwe chocolade. Deze chocolade wordt gemaakt van rauwe cacao, dus onverhit en in zijn puurste vorm. Deze cacao barst van de anti-oxydanten en er wordt beweerd dat het je zelfs helpt af te vallen (het vermindert namelijk je eetlust). Genoeg reden dus om aan de rauwe chocolade te gaan!

Recept voor paaseitjes van rauwe chocolade met kokos en walnoot

Hieronder een recept voor chocoladebonbons met twee verschillende vullingen: met kokos en met walnoten en honing. Kies je favoriet! En het goede nieuws is dus dat ze dus niet slecht voor je zijn. Dubbel plezier dus.

Benodigdheden

Voor de kokosvulling:

  • 4 eetlepels gemalen kokos (gewoon te koop bij de AH)
  • 3 eetlepels kokosolie

Voor de walnoothoningvulling:

  • 4 eetlepels walnoten (of welke noot je ook wilt, pinda’s kunnen ook)
  • 2 eetlepels honing

Voor de chocoladecoating:

  • 3 eetlepels palmbloesemsuiker (of 3 eetlepels honing)
  • 1,5 eetlepels kokosolie
  • 1,5 eetlepel rauwe cacao

Zo maak je de chocoladebonbons

Maak de kokosvulling

Meng de kokosrasp met de kokosolie in een blender (het kan ook in een kommetje, maar in de blender gaat het sneller en makkelijker). Maak met twee theelepeltje eivormige bolletjes van het kokosmengsel. Zet de bolletjes weg in de vriezer.

Recept voor paaseitjes van rauwe chocolade met kokos en walnoot

Maak de walnoothoningvulling

Maal de walnoten in de blender fijn samen met de honing. Kneed het walnotenmengsel tot eivormige bolletjes en zet ze in de vriezer.

Maak de chocoladecoating

Smelt de kokosolie en laat hierin de palmbloesemsuiker in oplossen (of meng het met de honing). Haal het pannetje van het vuur en roer de rauwe cacao door de gesmolten kokosolie. Laat het chocolademengsel in vijf minuutjes goed afkoelen.

Recept voor paaseitjes van rauwe chocolade met kokos en walnootRecept voor paaseitjes van rauwe chocolade met kokos en walnoot

Maak de paaseitjes af

Rol de inmiddels hard geworden kokos- en walnotenbolletjes door het afgekoelde chocolademengsel. Als het goed is ontstaat er een mooi dun laagje om de kokos- en walnotenrolletjes. Laat de chocoladecoating hard worden en klaar zijn je healthy chocoladebonbons.

Stiekem vind ik de bonbons nóg lekkerder als je ze weer even in de diepvries zet. Het zijn dan net kleine chocolade-ijsjes 🙂

Recept voor paaseitjes van rauwe chocolade met kokos en walnoot

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Recept voor glutenvrije en lactosevrij banaan meringue taart
Recept voor banaanmeringue taart die wél gewoon mag

Een heerlijke taart is altijd fijn, nóg fijner is een taart die niet alleen goed smaakt, maar waar je zonder...

Sluiten