De eerste keer dat ik mijn tanden in een Jiang Bing zette was ik verkocht. Die mooie dunne crêpe, knapperige sla, krokant gefrituurde deegvelletjes, frisse bosui en die krachtige hoisinsaus. Sindsdien ben ik hooked en moet ik gewoon af en toe zo’n Chinese pannenkoek scoren. Dus toen mij werd gevraagd om voor Go-Tan een lekkere snack te maken met hun Emping Salted leek het me te gek om een variant op de Jian Bing te maken. Sowieso ben ik best wel fan van de producten van Go-Tan, omdat het kwalitatief goede producten zijn en achter dit merk gaat een foodloving Asian family schuil. Een merk waarin ik mezelf helemaal kan vinden. Bijkomend voordeel is dat ik emping verslavend lekker vind. In het originele recept voor de Chinese crêpes worden deegvellen gefrituurd en verwerkt in de vulling. Door Go-Tan Emping Salted te gebruiken in plaats van zelf aan het frituren te gaan, bespaar ik mezelf ook nog eens de moeite om te frituren. Een win-win situatie dus! Misschien zeg je nu, ‘ehm wat is de Emping Salted van Go-Tan?’. Nou dat is een heel erg lekker Indonesisch chipsje gemaakt van melindjonoten. Omdat het maar uit drie ingrediënten bestaat: melindjonoten, zonnebloemolie en Lees verder
Sheng jian bao zijn fluffy gestoomde Chinese broodjes. Lees verder
Hot cross buns, de broodjes met een kruis als topping, zijn nogal ehhh hot dit jaar met Pasen. Lees verder
Vergeet de maki en de nigiri sushi, want hier is de temari sushi en deze sushiballen zijn te leuk! Lees verder
Ik ben de laatste tijd nogal gefascineerd door de populaire Japanse fruit sando’s. Lees verder