Ramenworkshop en het Tensai Ramenfestival. Het was één en al ramen!

Ramen ik ben er zo ontzettend gek op, een goede kom ramen welteverstaan. Een tijdje terug schreef ik al over ramenrestaurant Tensai Ramen in Rotterdam. Dé plek in Rotterdam om een geweldige bowl met Japanse noedelsoep te scoren. Amy Choi en Chiyong Wong en hun team vormen samen de motor achter dit goedlopende ramenrestaurant.

Huisgemaakte noedels

Sinds de opening van Tensai in april van dit jaar staan ze bijna iedere dag (op dinsdagen zijn ze gesloten) in het restaurant om hun gruwelijk fijne broth en noedels te maken. Ja je leest het goed, ze maken de noedels voor de ramen zelf. Dat doen ze op een hele bijzondere machine die je in een hoek van het restaurant kunt bewonderen.

Tensai Ramen noedelmachineNaast verschillende soorten noedels (naast ramen ook onder andere udon) kan dit beest ook gyozavellen en meer maken. Het apparaat wordt speciaal in Japan gemaakt en ze gebruiken hiervoor speciaal bloem en kansui van OYC EU. Gewoon omdat OYC EU al jaren werkt met de beste Japanse chefs en Japanse producenten en dus precies weet welk bloem en kansui het meest geschikt is. En echt de noedels bij Tensai zijn niet te filmen lekker, dus ja deze combi werkt!

En je zou dan denken, dan maak je gewoon één soort noedel en dat doe je dan in de broths, maar nee Amy en Chiyong hebben per ramenvariant ook een andere bijpassende noedel. De noedels bij de Tsukemen ramen zijn bijvoorbeeld dikker dan bij de Tantanmen ramen. En daaruit blijkt wel weer dat dit stel echt hart heeft voor hun zaak en alles eraan doet om de beste ramen te maken.

Ramenkennis delen

Amy en Chiyong hebben the art of ramen geleerd in het land waar dit populaire gerecht vandaan komt: Japan. Twee maanden lang zijn ze in opleiding gegaan om alles te leren over dit comforting gerecht. Nadat ze hun ramenopleiding hebben afgerond zijn ze vooral veel gaan proeven in Japan om zo erachter te komen welke ramen zij lekker vonden. Klinkt als een wel heel erg fijne taak 🙂

Je kunt hun ramenskills dus proeven bij hun ramenrestaurant in Rotterdam, maar er is meer. Amy en Chiyong delen ook af en toe hun kennis. Zo was er afgelopen maandag 22 oktober een ramenworkshop.

Tijdens deze workshop vertelde kansui en bloemexpert Joep Peters van OYC EU en Meneer Saito van restaurant Yokohama Ramen Saito de aanwezigen over de tips and tricks voor supersmakelijke ramen. Amy demonstreerde hoe je zelf ramen maakt op de noedelmachine zodat de deelnemers met eigen ogen konden zien hoe de noedels gemaakt werden.

Lees het geheim achter de perfecte ramen noedels

Heb je momenteel een restaurant (of ga je er eentje openen) en maak je ramen of ben je van plan ramen te gaan maken en wil je ook eens zo’n ramenworkshop bijwonen zodat je daarna alles weet over het maken van de perfecte ramen, stuur me dan even een bericht dan hou ik je op de hoogte van de volgende workhop over ramen.

Tensai Ramenfestival Rotterdam

Dat was maandag en de zondag erop werd het ramenrestaurant op de Schiedamsedijk voor één dag omgetoverd tot het toneel voor het Tensai Ramenfestival. Hieronder een video recap van dit ramenfestijn.

Ramenfestival Rotterdam

Bij binnenkomst kocht ik twee strippenkaart en ging in de rij staan. Met de strippenkaart (15 euro per stuk) kon je vier soorten ramen proeven: tantanmen ramen (pittig met pittige gehakt), tsukemen ramen (dipping noodles), tonkotsu ramen(met varkensbroth en char siu) en shoyu ramen (met sojasaus).

Tantanmen ramen. Zo goed! Al twee stempels op mijn strippenkaart!

Dippen maar: tsukemen ramen

Tonkotsu is zo goed. Vooral bij Tensai ramen. De char siu is goddelijk.

Tensai Ramen Festival Rotterdam

Maar ook takoyaki (Japanse inktvisballetjes), karaage (krokant gefrituurde kip) en Japanse desserts waren van de partij.

Een deel van de lange rij. Ramen is populair!

Amy en Chiyong (in de blauwe polo) maken de ene ramen na de andere

Joey van OYC EU reikt ramen aan aan hongerige ramenfans

Tensai Ramen Festival Rotterdam noodles

Een verse batch noedels klaar om de kommen in te gaan

Ik heb 2,5 kom gegeten en zat daarna bommetje vol. En ook dit keer terwijl de zaak afgeladen vol was, iedereen aasde op een kom ramen was het te gek bij Tensai Ramen. En het leuke is, je kunt er iedere dag van de week (behalve op dinsdag) heen om een kom ramen naar binnen te slurpen. Oh en omdat het die dag om een ramenfestival ging stond je in de rij om je ramen te halen en werd alles geserveerd in plastic kommen of plastic borden. Normaal gesproken word je gewoon aan tafel bediend en krijg je je ramen in een porseleinen kom.

Tensai Ramen Rotterdam restaurant noodles

Kun je maar geen genoeg krijgen van ramen? Het ramenfestival komt naar Amsterdam. Hou de Facebookpagina in de gaten voor updates en meer info over het Amsterdam Ramenfestival.

Tensai Ramen
Schiedamsedijk 1
Rotterdam
Lunch | brunch | diner |festival

Tags: ramenfestival Rotterdam | ramenfestival Amsterdam | Rotterdam Ramen Festival | Amsterdam Ramen Festival

Translate»
Lees vorig bericht:
Cereal & Chill Amsterdam cerealcafe
Eerste cerealcafe Cereal & Chill gaat maandag open

Ontbijten met Oreo-O's met kokostoppings Lees verder

Sluiten